Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nová Kia Sportage míří do Evropy. Sází na radikální design a tu nejmodernější techniku

34 komentářů

KANKUNEN
nic jiného ta příď neevokuje. Dokonalý opak Retro Lancie.
chetoos
Kie se mi moc líbí a mám je jako auta rád. Ale u Sportage mám trochu rozpaky z desingu. Interiér vypadá perfektně ale ten exteriér se mi moc nelíbí. Je to zvláštní a příjde mi to více desingových jazyků dohromady a jako celek celkem chaotické.
Plautus
Naozaj “desiNG”? To ťa tá KIA tak desí? Zrejme si chcel písať o desiGNe alebo dizajne.
Mikesus
Ja nejprve četl dresing 😒] 😒]
Plautus
V tomto prípade kórejský 😁
Mikesus
Jednou se člověk preklepne, ale u tebe je to víckrát. Jen pro info, je to design, kdyz uz to chceš psát anglicky.
Meky
Dizajn rozhodne netradičný a polarizujuci. Trh ukaze, či to bol dobrý nápad.

Je vidieť, že starý schreyer je už mimo, veľká škoda.
Podobne ako kaban chyba skodke.

Cenovo to bude pravdepodne na úrovni vw.

Pre socialkarov zostane skodovka a seat.
Aktuálna politika korejcov, teda vysoké ceny za holobyty a drahé príplatky za veci, ktoré škoda v základe posúvajú Kiu cenovo k drahým značkám.

Ak to zákazníci akceptujú, plánovaci v kia budu vyškereni.

Ak nie..
Nuž, uvidíme.
sorpersa
Súhlasím, KIA akoby sa znovu začínala hľadať v dizajne. Tento extrémny vzhľad verzus vlažný facelift
ceed. Sorentoo je úplne inde, to je King, je na ceste majestátne a jeho dizajn je super.
Plautus
Vlažný facelift Ceedu? Podľa fotiek Ceed sprasili, ale som zvedavý naživo. So Sorentom súhlas, to sa im podarilo a za mňa sa tým smerom mohli uberať aj so Sportage. Na druhej strane sú tieto modely osobité a laik si ich nespletie ako u niektorých iných značiek, kde je to (pre laika) na jedno kopyto vo veľkostiach M, L a XL.
3_diamanty
Ja som dnes uz videl aktualne male rio s tym novym logom kie... ani neviem kedy ho dostalo... ale proste to neladi ani tu ani na vacsom ceede... ale samozrejme zakaznik si casom stejne zvykne... ved ani nema inu moznost
Mikesus
Mne se u sorenta nelíbí ty zadní partie.
Emel
Jo zadek je slabší
Mino 1
Urcite to nie je zly napad. Polarizujuci dizajn sa osvedcil aj pri Tucsone, ktory sa predava nad ocakavanie dobre a v juli uz v Europe jasne preskocil aj nepolarizujuceho Tiguana. Schreyera nahradil Karim Habib a ten priniesol svoje napady.
Emel
Odkud čerpáš čísla? Podle bestsellingcarsblog je Tiguan #6 a Tucson #7 (a VW má 5 z top 😄
https😐/bestsellingcarsblog.com/…ma-crack-top-10/
Ne že by to nebyl úspěch pro Tucson... a ne že by měsíční čísla byla až tak důležitá.
Mino 1
Cisla za jul som videl na IG ucte @carindustryanalysis. Ale za cely rok neviem.
Arese
V době Covidu a čipové krize prodejní čísla o oblibě modelů nejsou vůbec relevantní... 😢
Mino 1
Hyundai / Kia to nevadi. Tento rok maju velke narasty predaja, v USA dokonca rekordne.
Emel
To co jsem posílal je za červenec. Za celý rok je to tam taky, to je rozdíl mnohem markantnější (Tiguan je na 122t a #5, Tucson na 89t a #17).
hugino
A podľa tej tabulky je ktoré najpredávanejšie auto Európy ? No predsa Golf.Ale poď me k tej Kii.Vyzerá hrozne a designom sa velmi priblížila kamošovi Ssang Yong-ovi.To sú tý korejci.Chcú byť extravagantný a takto to potom dopadne.To nový Qashqai vyzerá naživo FAMÓÓÓÓZNE a nie ako tento paškvil z Tepličky.Niekedy menej je viac.A to sú našťastie v zálohe 3008,Grandland,RAV 4 alebo CX 5.Kto by si už len kúpil kórejca. :no:
misak
Super videt posun v designu a ze se neboji e😜erimentovat u takto pro Kiu vyznamneho modelu
Roland Von Wagen
Čekal bych, že s rozvíjejícími se technologiemi v oblasti osvětlení, materiálů a jejich zpracovaní a CAD návrhářstvím se design automobilů bude ubírat cestou elegantních křivek, vtipných detailů a hlavně, že bude ten design podřízen funkci. Místo toho někteří výrobci tyto moderní výdobytky "zneužívají" k tvorbě takových nehezkých, nekonzistentních patvarů. Moc nechápu lidi, co si za 3/4 milionu koupí na běžné ježdění (občas nějaký ten pohřeb, svatba, obchodní schůzka...) něco takového. Jasně, je to každého věc, za co vyhodí své peníze. Já si myslím, že mainstreamové auto by mělo vypadat reprezentativně, dospěle a nadčasově. Dřív byly auta jako Lancia Thesis, Renault Vel Satis a cokoli od Ssang Yongu na okraji zájmu. Dnes je trend někde jinde a tohle asi propadák nebude.
3_diamanty
Sorento aj telluride su fakt proporcne aj vizualne ok... hranatejsie ... bez vystrelkov ... ale toto ocucane cudo v podani sportagu mi k nim vobec nezapada.... rovnaky nazor mam ale povedzne aj na kugu od konkurencie ... ktora mi uz tiez uz vobec neladi k vacsiemu hranatejsiemu e😜loreru ci paradnemu broncu... ktovie cim to je ze iste modely od niektorych znaciek su akoby naschval podivne a skarede a akoby ani nepasovali k danej znacke a k vlastnym sesterskym suveckam .... sportage kludne mohol vyzerat na styl sorenta.... samozrejme by bol mensi sikovnejsi... bol by takto ale 1000 krat krajsi ako tato raroha... a to nam inak kiu rad... ale oci ma fakt az bolia z tohto noveho sportagu.... zlate sorento ci telluride... rovnako zlaty e😜lorer voci kuge.... uz len sa modlit aby casom nedodrbali takto nejak aj nasledujucu ravku po boku paradneho highlandera
Tielman
Ty sis ale zasejc zaprehanel. Ale bez tvych komentu si to tady neumim predstavit. 😉
Brmbalik
..doufal jsem, ze prijde ta delsi varianta, ale - 15 cm v delce je pro me zklamani...
Ungalabunga
Nezoufej. Je sice o 15cm kratší, ale zase ti to vynahradí tím že bude dražší, přesně tak jak si to evropský zákazník přeje. 😒] 😒]
Brmbalik
Asi tak, jen jsem doufal, ze pro evropsky trh dodaji kus auta a ne tady to velky-maly auto
traveldrive
Dizajn je dosť ostrý, hlavne exteriér a hlavne predná časť. Na pochvalu je, že nepôsobí prehnane e😜eresívne, napriek veľkej ploche mreží. Ale aj tak to s nimi trochu prehnali, menej by bolo viac. Divím sa, že na jednej strane sa náháňa čo najnižší aerodynamický odpor, a na strane druhej je celé čelo jedn veľký lapač vzduchu.
Čierno-čierny interiér na mňa nepôsobí 2x pozitívne, ale na fotkách je zrejme vrcholná verzia a tie bežné tmavými stĺpikmi a stropom snáď disponovať nebudú... Na druhú stranu v dizajne prístrojovky vidím snahu o napodobenie Mercedesu, až príliš. Mohli prejaviť viac invencie.
Celkovo fajn, ale Hyundai/Kia má aj lepšie spravené modely, ako tu už bolo spomenuté.
SKAY
KIA jede bomby :yes: . Toto je první hodně odvážný vzhled . A komu seto nelíbí koupi jinde ještě má možnost volby.
h.onzyk
No mít zájem o SUV asi skončím u Toyoty, Hondy, Subaru, případně Fordu. H/K jakoby se předháněly, kdo vyrobí ošklivější auto, čekal jsem, že aspoň jedna značka z koncernu bude trochu konzervativnější.
SKAY
To byla Kia / nic moc nuda/dnes asi chce být více .....moderní zajímavá atd....nějaké zákazníky stratí nějaké ziská
ericn
Moderní a zajímavá byla v minulé generaci, tahle generace je jen prostě divná :no:
3_diamanty
Suhlas... predosle generacie tucsonu aj sportagu boli vizualne pecky .... ale tieto nove to je des.... neviem co sa zrazu porobilo... to uz aj ten tuponosy tigi sa mi po facelifte konecne zacina pacit... a naopak tieto spominane dve nove korejske suv kusky uz zacinaju byt akesi divne a mne proti srsti ... to uz fakt aj tu ravku potom... ktora inak sa mi tiez zacala pacit az na druhy pohlad .... obavam sa ale ze novy tucson s novym sportagom sa mi nezapacia ani na desiaty pohlad... prosto nepasuje mi na nich asi nic... novy sportage je jak jaternica... ktora kazdemu na zaludok tiez nesadne no
James_Bond
Na zivo je to uplne ine auto. Uplne. Obzvlast so zapnutymi svetlami. :yes: :yes: :yes:
PepeST
Prečo taký monstrózny predok? Niekedy je proste menej viac... :no: