Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Srovnávací testy

Zpět na článek

TEST Citroën C3 Aircross vs. Hyundai Bayon – Laurel a Hardy

48 komentářů

SKAY
Jedno škaradší jak druhé. Hrany versus ovály.
A malý H je combi jo 😁
jhamil
Z těch dvou radši Citroen. Když přišel i20, tak jsem si říkal - žádný hezoun to není. U Bayonu tomu nasadili korunu. Vidíte to stejně?
Meky
Ani jedno. Hyudai ma lepšiu techniku, ale je hnusný a brutalne drahý.
Citroen je technicky zaostaly, s biednym servisom a mizernou zárukou. Ta manuálna prevodovka je absolútna ***.

Takze jednoznacne ani jedno, ani druhé.
Mikesus
"Jedno škaradší jak druhé"
a co mají společného? rozdělená světla stejným stylem. 😄
hugino
To je ako si vybrať medzi dvoma pohlavnými chorobami že ktorá bude menej bolestivá.Citroen je za mňa najhoršia europska značka z mainstreamu / ak to vôbec mainstream je / a pritom 25 rokov dozadu robili super autá na tú dobu /XM,Xantia/ a Hyundai škoda reči za tie prachy. :no:
sorpersa
Bayon nie je žiadny crossover, viezol som sa na ňom, je to obyčajný hatch a lacnota z neho priam sála. A Citroen mi skôr príde ako MPV cko... Z týchto dvoch veru ani jeden by som nebral... ale Citroen len preto lebo má ovládanie klimatizácie cez display a to je pre mňa neprekúsateľné...inak je fajn...
del42sa
nechápu proč testujete starý model a ne ten faceliftovaný ? ;-\
SKAY
Ještě není sníh.
Avantime
Lebo nie sú čipy a stojí im výroba.
KANKUNEN
obě auta vypadají strašně hnusně. To je ultrahnusná móda narvat nad světla a masku ještě jednu pseudomasku s imitací hlavních světel. Můžeš studovat design jak chceš, ale vkus si nenastuduješ ani nekoupíš a pak po touze o odlišení šahají designéři po bizáru. A křivé H dokonce bizár kopíruje a to tak, že hlavní světlo je roh nárazníku.
KANKUNEN
na 7. a 8. to tam je, ale chybí na 5. a 6. Takže stejná rada po milionté, jednou si to po sobě proleťte očima, než to pošlete.
Šimpanz
Křivé háčko 100-0 37,4 m známka 2,00 to celkem odpovídá,
Citrouš 100-0 49 m stejná známka 2,00 to je přeci úplná katastrofa zasluhující nejhorší možné hodnocení, takhle mizerně nebrzdí ani ty nejhorší křápy.
Emel
Jo, to je katastrofální hodnota... přitom Bridgestone Turanza by neměla být špatná guma. Čekal jsem, jestli tam nebudou nějaký celoroční nebo tak něco...
SKAY
Turanzy jsou eko slupky jeto gumama .kdesik byl srovnával Civic a Mazda 3 a taky Turanzy a des. Oproti mišlenu.
Emel
Shodou okolností jsem se na to koukal u minulýho srovnáváku, kde má Megane 38m na GY Efficientgrip a Scala 35m na... Bridgestone Turanza.
https😐/img.auto.cz/…pbWc/7171445.jpg?…
Fajn, je to v jiným profilu (a asi stejný šířce), ta C3 je asi trošku větší auto... ale to nemůže dělat 14m. Že je to horší guma než nějaký PS od Michelinu je jasný.
SKAY
Škoda má do prvovýroby prý jiné směsi.....
14 metrů je ale parník to ano.
Emel
Hele dobře, řeknu to jinak - kdyby tam byly nějaký celoroční Tomkety, tak to může být vysvětlení. Pokud to jsou Turanzy, tak to vysvětlení pro výsledek 49m není.
Ozzman
Pozor, ten Tomket neni takovy pruser, nebo ne novy. Tata to koupil na zimu na Yarise (najede na nem prd , max po meste do obchodu) a drzi a brzdi slusne. Ja si spis myslim, ze se drive sjede, nez drahe gumy. Na vetsi auto s vetsim najezdem bych to taky zatim nedal.

Ja mam treba spatne zkusenosti a barumkama , ty klouzou 😐
Tarsinion
Nebzebezce klouzou na mokru i micheliny. Osobní zkušenost
Ozzman
Ty mi taky jednou uklouzli na mokru , za mne aktuálně conjsem zkoušel na zimu jsou nejlepší Toyo. Jakmile na jednom autě budu vyhazovat ty Michelin, beru taky Toyo
VII
Samozřejmě to není gumama. Tahle debilita s rozdíly +-10-15m se tu ve strovnávacích testech objevuje od té doby, co si redakce zakoupila přístroj na měření a dodnes ho nejsou schopní nastavit tak, aby fungoval. Dokonce to tady v jednom testu kdysi dávno přiznali. To, že kdyby se rozjeli na stejnou rychlost oběmi auty a najednou zabrzdili, tak by rozdíl byl max jedna délka auta nikoho evidentně netrápí. Pokud pocitově nepoznají rozdíl 12m, tak je to poněkud smutné. Ani s dobrýma zimníma gumama ten rozdíl nebude víc než 10m a i případné celoročky musí být lepší než zimní.
Mikky
Máte pravdu,pokud to není jenom překlep...
KANKUNEN
Úkol zněl jasně, upečte nám gumy do 20 Euro do prvovýroby. :-!
Mikesus
49 snad ani není možné, jestli tam nemají překlep a nemá být 39m
KANKUNEN
Třeba to je ve stylu pružnost na 7ku a 8ku. Třeba mysleli, že 8ka je to R - raketa.
JuhaKankkunen
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
KANKUNEN
Něco vyzkouším. Grip control = nefunkční točítko za 10t.
Emel
Hele... a s čím to srovnáváš? Rád si trošku zablbnu, ale blbnutí s C3 mi spíš evokuje pár zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou...
Mikesus
taky nějak jsem si zkoušel představit blbnutí s C3 😒]
Ale tvé srovnání 😒] 😒] 😒] :yes: :yes:
KANKUNEN
Víš o tom, že se bavíš s multinickem, třeba je to Hamuna, ten má svoje 3.účty už zablokované.
woody-alien
😁 😁 😁
Avantime
Keďže sme nedávno vyberali auto v tejto kategórii, tak som vyskúšal obe autá. Pri Citroene rozdiely výbavy až tak necítiť, ale určite radšej s automatom, manuál vo Francúzoch za veľa nestojí, má dlhé dráhy a je nepresný, meničový Aisin v pohode. Ten facelift sa podľa mňa moc nepodaril, pred ním sa mi C3 Aircross určite viac páči a interiér pôsobí na svoj segment dosť príjemne. Dosť mi vadilo ovládanie klímy cez obrazovku, rovnako aj vypínanie štart stopu. Normálne, že tak protivné, až je to dôvod, prečo toto auto nie.

Od Bayonu som nemal veľké očakávania, nová i20 je podľa mňa dosť škaredá a s lacným interiérom. Nakoniec však príjemné prekvapenie. Neviem, či to bol len pocit, ale vo vnútri to pôsobilo trochu hodnotnejšie, no veľa robila najvyššia výbava. V tej IMT prevodovke nevidím zmysel, automat s turbom dosť v pohode a živé to je. Navyše veľmi dobre naladený podvozok v tomto segmente. Vo výbave, akú dnes chcem, má už zlý pomer ceny a hodnoty.

No a potom tá výška. Pekne to vidieť na titulnej fotke testu, že ten vyšší posed je len taký marketingový kec. No teda nakoniec sme vybrali iné auto. Ale teda kufor má toto duo ozaj slušný, ale jeho objem už u nás nerozhodoval.
Emel
A co jste vybrali?
Avantime
Prekvapivo to, čo sme zo začiatku považovali za absurdne drahé - Hondu Jazz. Keď sa naskladali v rodine tie požiadavky na výbavu, tak väčšina áut v tomto segmente bola cez 20-tisíc (áno, dá sa za tú cenu už kúpiť o triedu väčšie auto, ale nebolo za potreby), no a tam človek zrazu zistí, že za tú cenu niekto ponúka trojvalec a niekto štvorvalec a už s hybridom.
Emel
A jo... teď jak to říkáš si vzpomínám, že už jsem to asi četl 😄
Zouzou
Nevím jak se sedí v C3, ale v Hyundai se sedí jako v jakémkoliv jiném autě, akorát se do něj leze trochu lépe díky vyšší střeše. Mám iX20 a tam je to skutečně o něčem jiném. To iX20 není vrchol elegance, záď je podle mne nehezká, ale tato auta bych hned zařadil k výtvorům jako jsou AMC Gremlin, Pontiac Aztec, SsangYong Rodion nebo Fiat Multipla. Prostě ošklivé, ošklivé, ošklivé...
Pár let jsem jezdil v Matrixu, ten byl považován za nehezké méněcené auto, ale proti těmto to byl ještě elegán.
KomisarRex
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
PowerHouse
je dle tphoto testu úplná katastrofa.
Meky
Korejci veľmi posunuli vpred 1.0 tgdi.
Predtym nič moc, teraz a úrovni 1.0 tsi :yes😒br />
Pre bezneho vodiča úplne super motor.
Reálne do 6 litrov na diaľnici a do 5 mimo mesto pri svižnej jazde.
Emel
Je to nějaká nová generace, nebo prostě jen postupná péče? Tohle jsem úplně nezaznamenal... ale je fakt, že dřív 1.0TGDI nebylo nic moc, tady se jeví líp.
TondaSverak
1.0 T-GDI Smartstream - něco jako 1.0 TSi EVO..
Shorty193
Nedávno tu bola scala s 1.0tsi
pružné zrýchlenie z 80 na 120 dáva skoro o 2 sekundy lepšie ako tento Hyundai (scala 9.9s - bayon 11.8s) takže za mňa to zasa až taký pokrok nie je aj keď beriem do úvahy karosériu a hmotnosť... keď motor tak jednoznačne 1.0tsi
xxc
tiez som prekvapeny, ako dopadli motory 😄
cudzinec111
Dizajn je velmi cudny, ale odhliadnuc od toho😒br />
Aky zmysel ma auto, ktore okrem trochu vacsieho kufra nie je v nicom lepsie od krajsej a lacnejsej i20?

Interier je identicky, nenastupuje sa lepsie, nema lepsi vyhlad, jazdne bude i20 trosku lepsie, i20 je aj krajsie.

C3 Aircross moze byt horsie auto, ale ma svoju cielovu skupinu.
webpaja
Laurel a Hardy se musí v hrobě obracet. Ani jedna z těchto dvou příšerností mi nepřijde lepší. Ale asi si za 400k své příznivce najdou.
Jsou to časy, kdy levně vyvinutý Hyundai občůrá kdysi slavný Citroen téměř ve všem měřitelném...
3_diamanty
Cim dalej tym sa mi viac paci... z tejto dvojice u mna jasna volba ... len to chce ine elektrony... :yes:
David Fajmon
Squirt