Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Genesis GV60 odhaluje detaily. Nabídne až 360 kW a odemknete ho obličejem

9 komentářů

Tom Pro
Zensky, co se malujou az v aute maji pri odemykani oblicejem problem
fico
Jo, některé jsou schopné ho svým ksichtem zavirovat. 😁
Retrowave
Automobily se naučily sledovat řidiče poměrně dávno. V roce 2008, tj. v předminulém desetiletí, jsem jel po Španělsku s novým Mercedesem-Benz třídy E a na čtvrtou hodinu cesty mi auto rozsvítilo obrázek šálku kávy na palubní desce, věřil jsem, že jsem nejsem unavený, zřejmě jsem se nedíval dobře na silnici.
Později auta začala nejen kontrolovat obličeje, ale také otisk prstu majitele. Například značka Bentley před třemi lety nabídla trezor v loketní opěrce SUV Bentayga. Ve víku trezoru je zabudován biometrický senzor, takže trezor otevře pouze majitel, který bude moci do schránky ukládat hodinky nebo dokumenty bez obav, že zmizí na čerpací stanici, myčce nebo autoservisu.
Něco mnohem lepšího by se mělo objevit na Genesis GV60, prvním elektrickém crossoveru korejské značky. Face Connect rozpozná tvář řidiče, otevře dveře a nastaví sedadlo, volant, zrcátka a head-up displej do uloženého nastavení. Systém Face Connect obsahuje infračervenou kameru, to znamená, že majitelé budou identifikováni i za temné noci. Předpokládá se, že takový systém bude vhodný nejen v případě, že jste klíč nechali v jiné bundě, ale také když se majitel chystá například zasportovat na Ladronce bez věci.
Je pravda, že ke spuštění motoru nebude stačit pouze rozpoznatelná tvář. Budete muset přiložit prst na speciální oblast vedle voliče jízdních režimu. A pokud vaše biometrická data systému vyhovují, motor začne fungovat, respektive bude připraven k provozu, protože mluvíme o elektromobilu. V budoucnu se tyto technologie, jak slibují, postupně objeví i na dalších modelech značky. Další náskok díky technologiím.

BRAVO GENESIS :yes:
California_KNIGHT
Te jako bavi psat tyhle trapny radoby elaboraty? To nemas nic lepsiho na praci, sasku?
gil54
Je jen nemocný. Tento chorobný stav mysli se nazývá grafomanie.
twistedTSD
Tahle nová EV od H/K mají fakt hodně zajímavou techniku, ale jako auta mi přijdou nezajímavá a neatraktivní.
Mokrous
GV80 je ukázkově aristokraticky opulentní luxus za stále "snesitelnou" cenu a interiér top verzí prostě žeru, GV70 už je trošku divočejší, ale tohle je už moc. :no:
Mokrous
Už zase? Opravdu se rozvory všech sourozenců shodují??? Opravdu?
cudzinec111
benzinovy genesis ma svojsky dizajn, ale je to original, toto vyzera ako prekapotovana kia alebo hyundai