Ekonomika
Jen doufám, že Bureše s tou jeho partičkou ananistů nenapadne, že tuhle blamáž budeme dotovat z našich daní, resp. na dluh. Dluhy a inflace jsou totiž to jediné, co Bureš s tou jeho partičkou ananistů umí a co po něm po těch osmi letech zbude (kromě rozvrácené a extrémně hypertrofované státní správy samozřejmě).
Napadlo tě někdy, že pokud teď průmyslu nepomůžeš, tak bude dluh mnohem větší a výběr daní mnohem nižší? Chceš dopadnout, jako některé státy EU, které se vzdaly průmyslu a dnes jim nikdo kromě EU nechce půjčit?
Ale ono jim není moc jak z té bryndy, do které se sami uvrtali (podceněním logistiky a vlastní hamižností), pomoci. Určitě jim nepomůže, když vláda pocukruje ekonomiku dalším miliardami inflačních korun. Těch už je v ekonomice tolik, že si tím (ta ekonomika) neví rady! Fiskální a monetární stimuly jsou jako doping. Ze začátku jakože dobrý, ale následuje vystřízlivění, rozčarování a nezřídka exitus (k tomu máme sice ještě daleko, ale pamatujme, že to byla inflace, co dostalo Hitlera k moci).
StBak bures uz pres rok tvrdi, ze kurzarbeit bude za mesic a za ten rok neudelal nic, jen nejakej jednorazovej anticovid, kterej ted aplikovat nejde, jestlize nejsou vsichni uplne vylizani.
primo o skodovku ale nejde, ta to prezije, ale velky problem to je pro jeho dodavatele, kterym hrozi krach, coz nakonec ohrozi i tu automobilku.
a StBak je vysmatej a kurzarbeit, kterej by mel pomoct temhle ohrozenym firmam, nikde
primo o skodovku ale nejde, ta to prezije, ale velky problem to je pro jeho dodavatele, kterym hrozi krach, coz nakonec ohrozi i tu automobilku.
a StBak je vysmatej a kurzarbeit, kterej by mel pomoct temhle ohrozenym firmam, nikde
Babiš jak nebude ve vládě, tak na VW nezůstane ani niť suchá a ten Fialovéj s tím nic nezmůže, počítám, že škoda skončí a koncern si s párkama ani neškrtne, škodovkáři přejdou na tousty se sojou. Já jsem proti kurzabeitu a Fialovéj to taky nepovolí.
Proč pomáhat firmě, která není česká, vytahuje z dividendy ven z ČR, pracují tam fachmani ze zahraničí a vytahují prachy z ČR, subky jsou na tom stejně - makají tam cizinci, firmy jsou to zahraniční,... Ať si je zachrání jejich zahraniční matky.
Naši pomoc by ocenili především manažeři a jejich peněženky. Mně stát nepomohl nijak a ještě jako mám platit ze svých daní tohle?
Naši pomoc by ocenili především manažeři a jejich peněženky. Mně stát nepomohl nijak a ještě jako mám platit ze svých daní tohle?
A pokud by to mělo trvat delší dobu, tak snad ti lidé půjdou dělat něco jiného. Lidé chybí prakticky všude, firmy nemohou sehnat člověka a tady by se mělo platit válení se doma? Pokud jim to koncern zaplatí ze svého, tak je mi to jedno, ale Bureš už to chce zase kropit erárem.