Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autofun

Zpět na článek

Na prodej je vzácné luxusní SUV ze 70. let, o němž jste možná ještě neslyšeli

22 komentářů

Mig_35
V 70. letech SUV? Tak určitě 😉
Avantime
Nuž, niektoré pomenovania sme si učili až dodatočne. Range Rover sa však považuje za prvé SUV, tak prečo nie toto odvodené Monteverdi?
Mig_35
Jsi úplně mimo. Vygoogluj si co je SUV, které je první SUV… a pak pochopíš - že jsi mimo 😉
Roland Von Wagen
Nebylo by od věci, kdyby někdo sepsal článek o tom, co to SUV vlastně je. Čím je tahle kategorie charakteristická a jasně odlišitelná. Protože marketingové oddělení automobilek je tam schopné nacpat cokoli od pandy po pandur. Pak mají někteří jedinci pocit, že mají SUV, když si koupí oplastovanou předokolku s litrovým tříválcem.
Mig_35
SUV je auto, co se tváří jako terénní, ale chybí mu konstrukce typická pro terénní auta. Prvním průkopníkem byla Toyota RAV. Řekl bych, že ani pohon všech kol není podmínkou pro to, aby auto bylo SUVčkem.
šofér
No tak já si myslím, že právě toto- rekukce, přídavná převodovka, dokonce bych řekl žebřinový rám je typické pro Off Road, nikoliv SUV. Jediné SUV s redukcí byl Forester, myslím.
Mig_35
přečti si to znovu pls, rozporuješ, co jsem nenapsal.
traveldrive
Takže akú konštrukciu má toto Monteverdi? V článku okrem rozmerov a motora nie je o tom ani slovo (ako ináč?). Trochu objasni, prečo by sa dnes toto auto nemohlo nazývať SUV-čkom.
Anonym
traveldrive
Dík, asi by som k tomu nakoniec tiež došiel. Nepoznám toto auto.
Avantime
Keď som podľa teba hneď mimo, tak asi nemá zmysel s tebou diskutovať. 😉
Mig_35
Už sis to přečetl, že? No vidíš to.
Anonym
První SUV je Jeep Cherokee, první SUV-kupé AMC Eagle
Anonym
v USA byli vždycky napřed, Evropa byla 400 let za vopicema 😄 😄 😄
Dinar
jsem viděl před pár lety, musím přiznat, že jsem do té doby o této značce neměl ponětí. Monterverdi byl každopádně zajímavý a podnikavý chlapík a tenhle konkurent Range Roveru se mu povedl. Monteverdiho koncepce využívající velké us motory se potkalal zrovna se sedmdesátkami a jejich ropnou krizí, což nebylo pro značku nic dobrého, každopádně, při srovnání se soudobým Rangem z toho Safari vycházelo lépe, byl to ještě dotaženější lux off-road, který si svou cenu obhájil. Pěkný kousek historie. :yes:
lyon667
To mi chceš říct, žes neviděl kultovní Únos aut? 😲
Anonym
Tenhle koncept nevyužíval jen Monteverdi, americké motory V6 a hlavně V8 využíval v té době leckdo, DeTomaso, Bristol, ISO, Jensen a mnozí další
Dylan McKay
Značku Monteverdi jsem prvně zaregistroval ve filmu Únos aut (1980). Na vlastní oči jsem Monteverdi nikdy neviděl.
šofér
no tak vem z kasičky dva míče a můžeš ho mít doma! Pak se budeme k tobě chodit koukat. A na vstupném to máš do roka zpátky. Já bych to tak udělal, ale nemám ty dva miliony 😊
Anonym
JJ, Monteverdi Sierra alias Plymouth Volare/ Dodge Aspen v luxusním kabátku.

22 aut vyrobeno včetě 2 kabrioletů a 5 kombíků.
Anonym
DVĚ!

Genální scénka z filmu "Únos aut"

Jinak Peter Monteverdi byl borec. Krásná auta se správným základem 😄
beibej
Mě vždy fascinovalo Hai 450 ale hlavně 650 F1. O těch bych si něco přečetl rád! Ale kde nic tu nic!