Testy
Veľmi korektne napísané, že motor bol dutý ako sud!
Ano, jednou mi to dali v servisu jako náhradní vůz. Oproti dieselu (i jen atmosférickému) totálně nepoužitelný vehikl. Úplně tupý motor, který nemá sílu. :no: :no: :no:
Zjevne si ado ten motor nepochopil. Max vykon dava pri 6000 ot. Tudiz kdyt chces aby jel tak ho musis drzet v otackach. Ja s tim motorem jezdil ve sluzebni fabce a vyhovoval mi. Proste si musis zvyknout na 3500 ot podrazovat kdyz chces dynamiku. Pak to jelo celkem kule 😃
Mala však tvrdší podvozok a pri šikmom vychádzaní cez nájazd cez chodník, nedajbože obrubník - ste si tresli hlavu o sklo v dverách 😒
Auto solidne...dodnes je prva fabia legendou.... ale znamenala aj definitivny koniec ( nazvime to ) ... cenovo vyhodnej skody aj zmenu myslenia dovtedajsich zakaznikov ... popravde my sme v r 2001 kupili feldu hlavne kvoli cene... lebo uz take povedzme punto 1,2 stalo vyse 300 litrov alebo nejake clio 1,2 a pod ..... mne sa vtedy pacila 206tka... ale bola draha a malicka ... takze felda vychadzala ako najdostupnejsi nazvime to rodinny automobil .... ale dnes ked uz skoda v priemere je drahsia aj ako matersky vw nie je fakt dovod stale sa tocit len okolo skodoviek... lancer u brachu "vyhral" nad yetinou a u mna zase polo nad fabiou.... dost bolo skodoviek ... 105L a felda stacili... ale ked bude opat dovod ze preco prave skodu... nevylucujem navrat... spominam len v dobrom... tak sikovne a jednoduche auto ako felda uz nikdy nikto nevyrobi...
Na fotke je teda brutalne nahnute, na to, ze ma aj nizkoprofilove gumy. A to sa mi v tom case tato Fabia zdala dost tvrda a s dost presnym riadenim. Asi boli ine naroky
A to si este asi nevidel prve Acko na streche...
Lietalo Áčko aj Béčko a bol to škandál. Museli prerobiť celý podvozok.
Pamätám si na foto v Autobilde.de, kde na ulici čakal ,,konštruktér" so zbalenými kuframi na odvoz.
Pamätám si na foto v Autobilde.de, kde na ulici čakal ,,konštruktér" so zbalenými kuframi na odvoz.
Hold sendvicova konstrukcia... aneb.. nie je vsetko zlato co sa blysti... potom Acko dodatocne rozchodom rozsirovali aj kasnou znizovali.. dostalo aj esp v serii... kazdopadne bolo to uz jedno... bol to definitivny zaciatok konca sendvicovej konstrukcie...takze v tomto zlata fabia...tvrdsi podvozok a ostrejsie brzdy voci konkurencii jej len pomohli.... v tomto smere bola fakt solidne postavena... dodnes kukatelne a stale jazdiace auto.. klobuk dole...
Nájdi si niekde v slovníkoch rozdiel medzi slovami hold a holt. 😉
Bavil som sa s jedným človekom, čo robil na vývoji novej Fabie a v rodine majú túto prvú Fabiu. Vravel, že tak poctivo spravené auto v Škode nikdy predtým ani potom už nevzniklo. Vedel mi dať polhodinový monológ napríklad o rozdieloch v uchytení výplne dverí a teda vyplývalo z neho, že sa tam nešetrilo a potom sa to aj odrazilo na cene. Ako píše vyššie Topper, po Felicii sa ľuďom nepáčilo dať toľko za trochu menšie auto, lebo takéto veci pod povrchom nevideli. Preto aj došiel Junior. Lenže, teda neviem ako inde, ale aspoň v BA, dnes už väčšina Juniorov dojazdila a prvé Fabie v stredných a lepších výbavách s pôvodnými starými značkami stretávam denne. O motoroch sme sa nebavili, ani to nemám nijak naštudované, ale tipujem, že 1,4 16V a 1,2 boli najlepšie.
No, s HTPčkem to fakt tak slavný není, ale pro spoustu lidí to bylo nejschůdnější řešení, z hlediska právě ceny. Každopádně mi to auto přijde fakt solidní, takovej tank... Osobně se mi moc nelíbí interiér, ale o to nejde, i ovladatelnost je slušná. Jedinej slabej článek bude právě to HTP, ale ty špatný kousky už buď vyřadil čas nebo to má už ty "správný" hlavy
Poctivé asi áno, ale tiež nie vo všetkom domyslené. Čo sa priestoru týka, voči Felde to bol krok späť. Za mňa aj čo sa týka dizajnu - bol modernejší, ale sympatie mala skôr tá Felda. Doteraz nerozumiem chválam totálne fádnej palubky z lacného plastu. Ale že to bol nevídaný kvalitatívny skok, sa poprieť nedá, to je fakt. :yes:
bez pár drobný 4450000 korún. A to sa nám zdajú súčasné ceny automobilov vysoké 😁 😁
a neměla ani ABS... Problémem je, že ceny aut jdou nahoru aniž by přinášely nějakou přidanou hodnotu, navíc ty problémy s čipy. Nejlepší doba na nákup auta byla předchozí krize. Ceny aut kolem roku 2010 byly úplně směšné za tu výbavu a spolehlivost, co nabízely. V roce 2010 jsem koupil nového Ceeda za 365 tisíc s 1.6 motorem a skoro maximální výbavě (auto klima, ESP, vyhřívané sedačky...) a mám ho dodnes. O tak poctivém a spolehlivém autě se dá Škodovce jenom zdát. Když si vzpomenu na škodovácký servis, co jsem v něm nechal peněz a jeho úroveň...
Ta cena byl fakt masakr.
Na druhou stranu je otazka, jestlo to zlevneni aut za ten masakr kvality stal.
😒
PS: Po troch rokoch fabiu predali a kupil prvy yaris 1.0 50kw... a jazdil za 5L... jazdil s nou ako student na vyske...neviem co ma dnes.. uz 15 rokov nie sme v kontakte...
Skoda si prvu fabiu nacenila ozaj bombovo... v tych casoch ovladala 50% vasho a 40% nasho trhu a tak preco to nevyuzit jasne.... som fakt rad ze aspon teda nas trh uz nie je len o skode a dnes uz nikto nema problem ist aj do inych znaciek... a to mam inak skodu stale rad... ale sam som uz do fabie 3 nesiel ... ked som videl ze bola uz drahsia ako pre mna aj krajsie polo s rovnakym podvozkom aj motorom ...
https😐/www.idnes.cz/…praha-zpravy_klu
10 let je stále O2, jen nebyla dělaná na naráz malým přesahem narozdil od dnešních aut. Teď pominme důvod nehody, to je bez debaty, ale věřím že i jen v nové fabii by to dopadlo jinak. S malým přesahem už se počítá. Takze mít na výběr život svého potomka za cenu 200tis navíc, já mám jasno.
Pokud je člověka líto tech par desítek tisíc za opravy, tak to si moc zdraví vlastního dítěte neváží.
Řeknu ti, já jsem po tom v 15ti a potažmo v 18ti vůbec netoužil, až kolem třicítky jsem to vyzkoušel a od té doby jezdím a měl k tomu (a pořád mám) náležitý respekt díky více, než desetileté praxi za volantem, myslím, že to není špatná cestaů
A keď ste ho vypli, tak sa celé auto zatriaslo ako po vypnutí dízlu.
A několik let jsem jezdil Feldou, jednou z prvních 1.6-tek, která v roce 1996 měla cenovku přes 360k (!!!). A kolega v práci měl Feldu 1.6, kombík ´97 v plné palbě
(metla, elektrony, posilovač, klima, bagy …) a cenovka atakovala dokonce 450k v době, kdy průměrný plat byl někde okolo 10k.