Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Práce na autě jdou lépe, než jsme čekali, říká Xiaomi. Co už víme?

Technologický gigant Xiaomi se intenzivně připravuje na vstup do automobilového světa. A protože jde podle vedení vše jako po másle, stane se tak za nějaké dva roky.
Zpět na článek
Avatar - Roman Horký
28. 12. 2021 21:01
Mám mobil xiaomi
Který jsem ani nechtěl. Těším se až na něj omylem šlápnu a budu moct zase mít Samsung. Tak hodně štěstí s tém pertinaxem. PS. Neumím pochopit proč někdo čte "Šaomi". Já vidím jasně napsáno "Ksiaomi". Kolik netopýrů musím zkonzumovat abych četl písmeno X jako Š?
Rozbalit vlákno
43
Avatar - Mikesus
28. 12. 2021 22:24
Re: Mám mobil xiaomi
A jak čteš Hyundai? Nebo myslíš, že Škoda se v Anglii čte jako Škoda?
Avatar - Roman Horký
29. 12. 2021 17:10
Re: Mám mobil xiaomi
Hyundai čtu jak je napsáno. Výslovnost písmene X v angličtině kolísá mezi S až Z, ale ještě jsem nikdy neslyšel Š.
31. 12. 2021 08:03
Re: Mám mobil xiaomi
Prej v anglictine :D

https://youtu.be/QFWji7aFg7o

https://youtu.be/ZzW2_yGYpeM

PS Vyslovnost X v anglictine:
https://youtu.be/s7uzDmSl3aM
Neuvedl jsi, ze mas na mysli vyslovnost X v anglictine (JEN) na zacatku slova.
28. 12. 2021 22:45
Mobil Apple nebo Samsung
si může dovolit každý.

U značkových aut přes milion to ale již pro mnohé neplatí.
29. 12. 2021 06:42
Re: Mám mobil xiaomi
Xiaomi nebo Samsung, z bláta do louže.
Avatar - Ozzman
29. 12. 2021 08:41
Re: Mám mobil xiaomi
Netopýry netřeba, stačí být trochu jazykově vzdělanější... ;)


hele jak se kupuje telefon, kterej ani nechceš? :D Jako já třeba dostávám služebáky (tam už jsem měl i šaomi, to ušlo, ajfoun, ten byl fajn, nebo Samsung a ten je nejhorší :D) , ale jako svuj si koupím to, co chci...
Avatar - KANKUNEN
29. 12. 2021 08:51
Re: Mám mobil xiaomi
No to je jednoduché, máš požadavky a ty splní Xaomi levněji. Ale proč je Samsung vyrobený v Číně ta správná volba nevím.
Avatar - Ozzman
29. 12. 2021 09:03
Re: Mám mobil xiaomi
No, tomu taky moc nerozumím, to je jako s autem, taky si nekoupíš něco, co se ti nelíbí.

Já mam čerstvou zkušenost, kdy má drahá polovička vybírala mobil asi 3 měsíce po Huawei, který přišel o Google a tudíž je nepoužitelný jakýkoliv nový model (za mne to byly nejlepší android telefony, co jsem měl). Apple nechtěla (doteď nevím proč), tak nakonec vzala Xiaomi, vše na papíře super, za týden jsme vraceli (telefon asi za 14 tisíc), protože se sekal jak blázen, teď skočila z bláta do Samsung louže a uvidíme... takže já bych si Xiaomi nekoupil soukromě, měl sem sám asi 2 své + 2 služební (tehdy v jejich cenové relaci od prumernych, po ty dražší kousky, jenže to stálo vše do 10 tisíc :D), některé byly dobré (v cenovce za 4 tisíce), ale do roka je ten mobil K.O. Ten nový vypadal mnohem vyspěleji, lépe, říkal jsem si, že bych ho až budu kupovat další telefon zkusil? A po týdnu vystřízlivění...takže asi takovou důvěru bych měl k jejich autu. A je to stejné, u značky, kde se spálíš a nevyhovuje ti, tak si ji přeci nekoupíš :D
Avatar - xxc
29. 12. 2021 09:33
Re: Mám mobil xiaomi
samsungy myslim v cine uz nerobia. fabriky maju hlavne vo vietname :-)
Avatar - Mikesus
29. 12. 2021 11:10
Re: Mám mobil xiaomi
nechápu, co tu lidi brečí kvůli samsungu.
Jo aha, oni si koupí nejlevnější šmejd z A řady a diví se, že je to krám. Jediný použitelný Samsung je S ( Note ) nebo možná teď ty nové J řady.
Samsungy a Apply mám služební ( ano oba současně, protože iPhone má problém s připojením na wifi, tak ho používám na testování, aby se optimalizovaly vysílače wifi, když se Apple není schopen držet standardů 802.11x ) už nějakých 12 lety. Rukama mi prošly Nokia, Siemens, Benq, Sony, Honor, Huawei, HTC, Xiaomi, Blackberry. Pokud člověk s tím chce trochu fungovat víc než jen telefonovat a psát SMS, nemůže koukat na lowend bez ohledu na značku a pokud pracuje v IT, nemůže ani jakýkoliv Apple na denní použití. Pokud k vám přijede nějaký IT technik a má apple, raději hledejte jiného. :-[]
Avatar - Ozzman
29. 12. 2021 11:43
Re: Mám mobil xiaomi
S tou S radou je to jako s premii, na tu proste nema kazdy a drtiva vetsina lidi ma mezi sebou ty rady A a M, protoze ty vykryvaji cenove spektrum do cca 12-15 tisic, coz je prenesene takovy lepsi mainstream. Ja mam v okoli i A rady, ktere funguji dobre, osobne sluzebni Acko stoji za dve veci. Proto radsi volim osobne to jablecne A cko :D Jenze to uz je cenova tech Skovejch Korejcu :D


P.s co mas s wifi ? S tim sem se nikdy nesetkal, jen starej xiaomi nezvladal delat wifi hotspot. Jako ze jsem asi jedinej, co uspesne vyreklamoval udajne rozbitej iphone, kterej byl vlastne v poradku , tak na bezchybnost neverim, ale zatim slouzi dobre vsechny jejich vyrobky :D
29. 12. 2021 12:11
Re: Re: Mám mobil xiaomi
Šel jsem cestou Google telefonu. Začal jsem Nexusem 5, pak 5x, Pixel1 a ted Pixel 4a.
Xiaomi mi už nesmí do ruky, na Samsung jsem neměl štěstí. Jako pračka, televize, tiskárna ok, ale telefon né.
Avatar - Mikesus
29. 12. 2021 13:03
Re: Re: Mám mobil xiaomi
Jediný špatný Samsung S řady byl S5. Zbylé fungovali vždy dobře. Ale jak psal Ozzman, je to highend, na který ne každý má. A u těch nižších řad je to takové hop nebo trop. Ale ohledně funkčnosti je to spíš co clovke do těch nízkých řad chce. To je ale problém každé značky.
29. 12. 2021 13:45
Re: Re: Re: Mám mobil xiaomi
Tak ten zahnuty dispej je riadna blbost, sam som mal s8, raz ti to blbo spadne a mas po mobile. Inac mal som asi 5 roznych s generacii a bolo to fajn, ale nic extra, za mna lg, skoda ze to nezvladli.
Avatar - Amaterasu
29. 12. 2021 15:24
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Mikesus
29. 12. 2021 15:43
Re: Re: Re: Mám mobil xiaomi
Ona S řada je sázka na jistotu, ale ekonomicky to je nesmysl pro obyčejného uživatele.
Avatar - Mikesus
29. 12. 2021 15:42
Re: Re: Re: Mám mobil xiaomi
Zahnutý display je nesmysl. Mne osobně se i spatne drží, takže první co jde je odolný kryt, který ty zaoblené kraje zarovna a mnohem lépe se drží.
Avatar - Amaterasu
29. 12. 2021 15:56
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Mikesus
29. 12. 2021 16:19
Re: Re: Re: Mám mobil xiaomi
No aspoň si díky tomu poridis funkční Samsung :-[]
Avatar - Mikesus
29. 12. 2021 12:59
Re: Mám mobil xiaomi
Apple ma problém při centrálním řízení wifi access pointů. Takze typicky v hotelech, kde chtějí mít jednu wifi po celém objektu nebo více objektech apod.
Ale také při domácím použití 2 stejných AP má problém s připojováním mezi nimi. Na druhou stranu to ma výhodu. Vytáhnu Samsung, připojím se a funguje a za blbce je ten s iphonem.
Avatar - Ozzman
29. 12. 2021 14:21
Re: Mám mobil xiaomi
Proc za blbce ? Nevsiml jsem si tady, ze by nekdo se nekomu vysmival :) Ja mam kdyztak taky Samsung :D a nebo data
Avatar - Mikesus
29. 12. 2021 15:40
Re: Mám mobil xiaomi
Ne, to je myšleno tak, ze zavolá někdo, že nefunguje wifi, ať s tím něco hned uděláme.
Avatar - kari.laz
30. 12. 2021 09:00
Re: Mám mobil xiaomi
Nestává se to často, ale úplně s tebou souhlasím.
Jen ještě doplním, že pokud jde o běžné použítí i Samusung řada A se dá v pohodě používat. Ale tak od řady A52. Tam už je dostatečně dimenzovaný HW a nebýt té "přiblblé" optické čtečky v diplay. Tam je ultrazvuková čtečka na S/Note řadě o dva levely jinde. Obzvláště pokud si u ní vypneš v nastavení systémových aplikací šetření, které stejně z baterky nic neušetří. (nepochopitelně nastavené od samsungu v režimu "automaticky optimalizovaný výkonem"). I tak musím uznat, že na Z Fold3, který teď používám a po chvíli zvykání si na tento koncept bych už neměnil a věřím, že tohle bude další éra telefonů, mám čtečku v bočním tlačítku a ta přesnost a rychlost je zase úplně jinde, než čtečka v display.
Co se týče Samsungu vyrobeném v Číně, tak by mě zajímalo, kdo má telefon, co není made in china, stejně jako se tam dělá i mnohými až zbožně uctívaný Apple.
Xiaomi je na papíře skvělé, ale realita je o poznání horší. To jejich MIUI je "rozhárané" peklo. Imrvére lagování, záseky, padání aplikací (ne pořád, třeba několikrát za týden, ale u telefonu za 20000 bych tohle rozhodně nečekal). Po zkušenosti se spoustou telefonů různých značek mám celkem dobré srovnání. Ještě před pár lety měl Samsung problém se svou nádstavbou také (TouchWiz) ale nyní to má dle mého názoru vyladěné možná i nejlépe ze všech androidů (Samozřejmě Pixely s čistým androidem jsou také na vrcholu, ale zase mi vyovuje u Samsungu některé jejich řešení).
Avatar - Ozzman
30. 12. 2021 13:02
Re: Mám mobil xiaomi
Teda ten zFold jsem zkoušel a za ty peníze bych to nechtěl, klasická koncepce je dokonalá, na té nejde už moc vylepšit, tady máš najednou v kapse cihličku a ten displej je na muj vkus uzkej a dlouhej. Ten druhej překládací telefon od Samsungu mi příjde lépe vymyšlen, než tohle "Véčko", ale zase je tam vidět ohyb. Když už bych si musel vybrat Samsung, tak za tyhle peníze je S21 a nebo samozřejmě ten zlotřilý Apple, kterej když si nehraješ na pozéra a jen to používáš jako telefon, je pro mne ekvivalentem Toyoty, či spíše Lexusu, možná pro někoho nuda a pozérství , ale naprosto spolehlivé. Měl sem všechny značky snad mimo těch nově přicházejících na trh.
Avatar - kari.laz
30. 12. 2021 15:23
Re: Mám mobil xiaomi
Klasická koncepce už jiná nebude a nepřinese nic nového. Koncept, kde bude klasický display a po otevření "tablet" je skvělá. Nepotřebuješ dvě zařízení a hlavně i na práci to je skvělé. Ano ten přední display je o něco užší, tam ještě čekám že by na tom mohli zapracovat a v otevřeném stavu tam je vidět ohyb. Nicméně je to mladá technologie a předpokládám se to bude stále zlepšovat. Ta pudřenka Z Flip mi moc smysl nedává. V zavřeném stavu prakticky vidím jen notifokace a pro jakoukoli akci to musím otevřít. U Z Folda většinu běžných věcí zvládám v zavřeném stavu. Cena půjde dolu, je to nová technologie a dělá to prakticky jen Samsung, který to maximálně poskytuje dalším. I ten Apple počká až to vychytají a přijde se svou skládačkou, tak jako vždy. S21 Ultra jsme měl před Z Foldem a po pár týdnech seznamování se jsem zjistil jaké výhody má ale koncepce.
Tohle mě celkem i pobavilo "Apple, kterej když si nehraješ na pozéra". Tak zrovna Apple je z největší části o pozérství, je to takový téměř kult, kde spousta lidí má Apple jen proto, že to je Apple a prakticky je jim jedno co to umí, nebo neumí. Neznají jeho výhody a nevýhody , stačí jim to jablíčko vzadu.
Avatar - Ozzman
31. 12. 2021 00:56
Re: Mám mobil xiaomi
No a prave proto pisu, ze kdyz si nehrajes ma pozera, tak ma i sve vyhody. Proste nemuzes odsoudit znacku, ktera dela mozna ne nejlepsi, ale stabilne spolehlive zarizeni jen proto, ze banda fanousku sou kreteni :D
Avatar - kari.laz
31. 12. 2021 08:06
Re: Mám mobil xiaomi
Já nesoudím, respektive neodsuzuji Apple. Znám jeho výhody i nevýhody. Znám i lidi kteří vědí, proč chtějí právě Apple, ale znám hodně, lidí, co chctějí Apple ale nedokáží říct proč, prostě chtějí Apple, protože to je in. Žádná jiná značka v mobilním světě nemá takovou sílu brandu a takový zástup zaslepených fanoušků, co jí odpustí úplně všechno a koupí i hadr na display za 600 s logem jablka.
Trochu by se to dalo přirovnat k Tesle v automotive. Taky to je krám, kde když zavřeš na noc kočku, tak ti uteče ven nějakou spárou a dalo by se pokračovat. Přesto má naprosto nekritické fanoušky, kteří vidí jen jednu stránku věci, ale zápory si nepřipustí.
Avatar - Ozzman
31. 12. 2021 09:03
Re: Mám mobil xiaomi
Tohle jsou dost odlisne svety.

Tesla ma nejaka pozitiva a hafo objektivnich nedostatku, jako dilenske zpracovani a tak.

Apple nema objektivne moc nedostatku. Ze Samsung ma v urcitych modelech hezci fotky, nebo ze nekde zlobi Wifi jsou podle mne malickosti proti celkove odladenosti a rychlosti a dlouhidobe funkcnosti ci tim co dela mobilni zarizeni kvalitnim a spolehlivym. Proto to vidim jako tu Toyotu :)

Mne se taky ten kult hnusi, predevsim blbecci co si to kupuji na splatky a pak vsem okolo cpou, ze nic lepsiho neni.

Ale objektivne na tech zarizeni nenajdes zadnou velkou slabinu pro bezneho uzivatele az na cenu a trapne fanousky… posleze brutalne drahe prislusenstv, nastesti je tu aftermarket :D Za kryt na telefon 15 stovek, to je ujete.

Ja sam jsem se na temnou stranu pridal az v loni, kdy jsem nenasel nahradu za Huawei a Samsung jsem po lnoha zkusenostech nechtel, respektive bych za nej nedal stejne penize
Avatar - Roman Horký
29. 12. 2021 17:12
Re: Mám mobil xiaomi
Tak nehodlám se vzdělávat v těch hatmatilkach, kterými se mluví tam, kde žerou netopýry.
Avatar - Roman Horký
29. 12. 2021 17:15
Re: Mám mobil xiaomi
Řekl jsem na prodejně t mobile nahlas, že chci telefon a onI mi dali do ruky takovou krabici a uvnitř byl Xiaomi.
Avatar - Mikesus
29. 12. 2021 17:24
Re: Mám mobil xiaomi
Takze sis ho vybral sám. Aspon pro příště vis co si nekupovat
Avatar - Roman Horký
29. 12. 2021 17:41
Re: Mám mobil xiaomi
Nevybral. Ano, už vím.
Avatar - Mikesus
29. 12. 2021 18:50
Re: Mám mobil xiaomi
Tobě ho nutili? Nebo na krabici bylo napsáno neco jiného?
Avatar - Roman Horký
29. 12. 2021 22:54
Re: Mám mobil xiaomi
Přiznávám že mi imponovalo že je za korunu. Podcenil jsem jak moc stojí za h. Takže svým způsobem přiznávám že jsem si ho vybral. V praxi mi strcili do ruky krabici bez možnosti výběru.
Avatar - kari.laz
30. 12. 2021 09:03
Re: Mám mobil xiaomi
Předpokládám, že "za korunu" to byl nějaký levný Xiaomi, maximálně Redmi Note 10. Pak se těžko divit, že funguje jak funguje.
Avatar - Amaterasu
29. 12. 2021 18:50
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Ozzman
29. 12. 2021 19:26
Re: Mám mobil xiaomi
Ja huawei pouzival, drazsi modely a byly super, nez mne zacali odposlouchavat a prisli o podporu Google :D tak se necham spehovat uz jen od NSA
Avatar - Amaterasu
29. 12. 2021 19:43
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Ozzman
29. 12. 2021 22:28
Re: Mám mobil xiaomi
No, nevím, co vše od telefonu požaduješ, to se může diametrálně lišit od toho, co používám já, ale mne to vyhovovalo, telefony fungují i dnes po letech (tedy ten jeden i po mnoha pádech a rozdroleném displeji :D) a to jsem u jiného androidu nezažil, bez záseků, baterka vydrží a tak. Vlastně nebýt té google nepodpory, asi jsem věrný značce doteď.
Avatar - Amaterasu
30. 12. 2021 11:57
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Ozzman
30. 12. 2021 13:03
Re: Mám mobil xiaomi
Taky jsem zkusil kde co, HTC jsem měl asi nejdéle, to byly slušné telefony, kde jim je konec ? Sony jsem měl taky, asi měsíc, to jsem vrátil a dnes jsem koukal, co nabízí a přišlo mi to tragické za ty peníze, neznám ty nejdražší verze, ale prumerné telefony (nevim jak se to značí ani) byly dost hrozné.
Avatar - Amaterasu
30. 12. 2021 13:23
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Ozzman
30. 12. 2021 13:49
Re: Mám mobil xiaomi
No ono to tak nekdy je, podivej na slavnou Nokii, dnes sou to prumerne mobily, kdysi je mel kazdy.
28. 12. 2021 21:53
Velký pokrok obecně u EV
Pokrok, jde to lépe, než čekali.
Tak není divu, když vše lze nakoupit od dodavatelů, i ten high end.
Prostředky na vývoj mají u Xiaomi mizivé ve srovnání s VW, přesto nabídnou také High End elektroniku a pohon.
Nemusím zde připomínat, že u VW má jít 70% investic právě na tu elektroniku a e-pohon.
Rozbalit vlákno
9
29. 12. 2021 01:05
Re: Velký pokrok obecně u EV
Xiaomi môže vyrábať leda tak mobil s kolesami... Nechápem, prečo sa do takých vecí serú firmy, ktoré nemajú o konštrukcii vozidiel ani šajn. Predstava, že auto je len mobil s funkciami naviac je trošičku naivná.
29. 12. 2021 06:50
Re: Velký pokrok obecně u EV
Odpověď je v článku: "Hlavním cílem společnosti je uvedení vozu na trh dříve než konkurenční Apple. Xiaomi mimo jiné potvrdilo, že pracuje také na ryze autonomním vozu, jenž by měl spatřit světlo světa o rok později." Konstrukci jim dodá kdokoliv, oni na "železo navěsí přidanou hodnotu autonomního řízení".
29. 12. 2021 11:56
Re: Velký pokrok obecně u EV
A čo to mení na veci, že sa kašlú do toho, čomu nerozumejú? Nehľadiac na to, že funkčné autonómne vozidlo je aspoň na 50 rokov utópia, ak nie aj potom.
31. 12. 2021 08:28
Re: Velký pokrok obecně u EV
Neprijde mi, ze dnesni autopilot Tesly potrebuje dalsich padesat let. ;-)
29. 12. 2021 10:14
Re: Velký pokrok obecně u EV
Nesúhlasím.

Nebavíme sa totiž o aute z roku 1999 ale o elektromobile.

Teda o dvojtonovej práčke na kolesách. Ktorá bude jazdiť po meste. Mimo mesta s obmedzenou rýchlosťou, lebo povinne bude mat obmedzovač rýchlosti.

Jazdné vlastnosti, nutnosť ladit motor a prevodovku - to všetko je už minulosť.

Teraz dostaneš sedadlo, volant, dva pedále a tablet.
Ostatné veci zabezpečia senzory, ktoré kúpis od dodávateľov.

Montáž je tiež jednoduchá. Oveľa jednoduchšia ako bývala.

Doba sa zmenila.
Avatar - lyon667
29. 12. 2021 11:09
Re: Velký pokrok obecně u EV
A ty bys do takové sebevražedné budky sedl dobrovolně?
29. 12. 2021 11:57
Re: Velký pokrok obecně u EV
Vidím, že si tiež odborník.
29. 12. 2021 16:30
Re: Velký pokrok obecně u EV
Nechápu takto omezené vnímání! Čím více velkých či menších technologických firem se pustí do práce na elektrovozidlech tím lépe, protože to přináší větší pravděpodobnost v posunu technických parametrů, zejména u baterií a tím i přiblížení k masovému rozšíření elektromobility za rozumnou cenu. A právě firma, která vyrábí hodně zařízení napájených akumulátory (např. dělají i elektrokoloběžky) může v rámci technických inovací udělat důležitý průlom na poli akumulátorů pro EV. To je stejné, jako kdysi napsat o firmě Laurin & Klement proč se začala angažovat do výroby aut, když dělá pouze jízdní kola! Tedy stejná hloupost!!! :-[]
30. 12. 2021 00:09
Re: Velký pokrok obecně u EV
Ty toho nechápeš viac, ako si všímam. Lepšie, keď sa zdržíš komentára. To, čo tu ľapoceš, nemá hlavu ani pätu.
29. 12. 2021 11:38
Díky EV roste konkurence
Je fajn, že s elektromobilní ofenzívou příchází stále více nových výrobců. Konkurence na zatuchlém automobilním trhu byla potřeba jako sůl. A dinosaurů navyklých na neproduktivní fosilní socialismus, neschopných inovací, přitom škoda nebude. :-!
Rozbalit vlákno
3
29. 12. 2021 11:59
Re: Díky EV roste konkurence
Keď začne Duslo vyrábať potraviny a Škoda šiť obleky alebo Slovnaft pestovať kukuricu, smiechu sa nezdržím.
29. 12. 2021 12:13
Re: Díky EV roste konkurence
Aneb Jak si Hurvínek představuje válku.
31. 12. 2021 08:30
Re: Díky EV roste konkurence
Podivej se, kdy zacinalo Nio a kde je dnes.

https://www.wsj.com/…-nio-11606732206

Je skvely, jak dnesni svet vyzaduje inovace a pokrok. A ty bez napadu stagnuji...