Ekonomika
Přihlásit pro přidání komentáře
WinDiesel
... nebo je to jinak?
Obě automobilky mají strašnej směr vývoje... patlací interiéry v mercedesech, šílené exteriéry v bmw. Můj dojem z toho, jak se u nás ve firmě objednávaly a dodávaly služební auta, je hlavně takovej, že Mercedes má pravděpodobně větší problémy s dodávkama komponent. S pár lidma jsem se bavil, a BMW se zřejmě celkem daří dodávat třeba za 9 měsíců, na mercedesy spousta lidí čeká i přes rok... zrovna můj šéfík před vánocema přebíral E300de po 13 měsících čekání... a šéfík mýho šéfíka na A250e čeká už 15 měsíců a furt neni...
kesumb
5er pořád v V8, pěkný naftě, několika hybridech a k tomu normální ovládání infotaimentu. V 3er pořád R6 nafta i benzín, 760 jde mimo EU pořád zadat do výroby, k tomu opět možná nejlepší PHEV na trhu pro EU. Mají široký výběr, nechali klasický ovládání, zůstaly super sedačky.. No a ten design, to je sice samej výstřelek, ale řekněme si to narovinu, ošklivý auta jsou okrajovky. 3er, 5er, X3/5/7 jsou dost konrezrvativně pojatý auta, jako by tak "pro jistotu"..
S tímhle souhlas, v mb mi říkali, že už s faceliftovaným éčkem a cls mají problém, prodeje oproti preface nejsou dle očekávání a ani novinkové céčko netrhá rekordy. Drží je áčka, plus v této gen. povedené CLA a pak GLC s GLE, které jsou dobře naceněné. Esko je jiný svět, to neztratí, ani když bude objektivně horší než konkurence. Každopádně za nižšími prodeji stojí od céčka nahoru motorizace omezené na R4 a infotainmentový guláš, ve kterém se nevyznají ani majitelé mercedesů posledních generací. Nejvíc si zákazníci stěžují na ty nové volanty.
Bohužel s bmw to nedopadne lépe, už facelift trojky bude ergonomické infotainment peklo a všechny nové modely stejně tak. A s přechodem na elektro moc nevidím důvod řešit premie/nepremie, resp. držet se značky, která umí jízdu, protože z jídních atributů "vyhrazených" klasickým koncepcím bmw nezůstane nic a lepší design dnes umí kde kdo.
Bohužel s bmw to nedopadne lépe, už facelift trojky bude ergonomické infotainment peklo a všechny nové modely stejně tak. A s přechodem na elektro moc nevidím důvod řešit premie/nepremie, resp. držet se značky, která umí jízdu, protože z jídních atributů "vyhrazených" klasickým koncepcím bmw nezůstane nic a lepší design dnes umí kde kdo.
https😐/spendmenot.com/…d-spenders-1.png