Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Regulátoři v USA prověřují stížnost na zbytečnou aktivaci brzd u vozů Tesla

Regulátoři ve Spojených státech prověřují stížnosti spotřebitelů na zbytečně aktivované brzdy u vozů Tesla. Informoval o tom americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA).
Zpět na článek
Avatar - WinDiesel
4. 2. 2022 15:41
Vyřadíme čelní radar
a tím problém vyřešíme :-)
Rozbalit vlákno
10
4. 2. 2022 16:14
Re: Vyřadíme čelní radar
Výmysly, prostá snaha vymlátiť z toho nejaké prachy, prípadne pokus zdiskreditovať Teslu. Nemám rád týchto asistentov, pretože viac ako bezpečnosť podporujú blbosť ľudí a ich neochotu dodržiavať pravidlá a zásady, hoci slúžia v prvom rade im. Lenže toto nie je protest proti systému, ale proti Tesle.
4. 2. 2022 16:44
Re: Vyřadíme čelní radar
Kdo tomu rozumi, ten vi, ze je to spis vtipny.

Kazdy se dnes spoleha na radar (vetsina automobilek pouziva reseni od izraelske Mobileye, pokud se nepletu). To puvodne pouzivala i Tesla, jen navrch vyrazne vylepsili jejich sotware (coz ostatni automobilky nedelaji).

Ale to uz je historie, Tesla ted jde cestou kamer. Radar je z jejich pohledu uz jen prezitek. Kazde reseni ma sve pro a proti, ale podstatne je, ze radar ma mimo jine mnohem mensi rozliseni a tudiz mnohem vetsi false-positives (chybovost). Bez ohledu na to, v jakem je aute.

Takze timto krokem v Tesle rikaji "uz jsme tak daleko s kamerami a AI, ze radar uz k nicemu nepotrebujeme a bude to fungovat jeste spoheliveji nez s radarem"

Mimochodem co ja vim je bezne, ze auta s asistenty obcas zacnou brzdit kde nemaji. Bezne se to zminuje v recenzich. Takze by me zajimalo, proc by mela byt Tesla horsi nez nekdo jiny. Treba to tak je, ale treba ne a jen se nekdo snazi delat novinarinu, ve ktere se objevi slovo Tesla ...
5. 2. 2022 07:43
Re: Vyřadíme čelní radar
V Škoda Superb 2015 sa mi to stalo viackrát. Na diaľnici, vždy v podobnej situácii (predbiehanie kamióna, žiadne natesno, vzdialenosť viac ako 1 m). Plné brzdy, nepríjemná vec a raz by skončila haváriou ak by som rýchlo nestlačil plyn. Škoda na hlásenie vôbec nereagovala.
Je fajn, že v USA sa tieto veci hlásia, technika sa musí vyvíjať a vyšetrovanie chýb k tomu patrí.
5. 2. 2022 19:24
Re: Vyřadíme čelní radar
Presne tak, tieto nezmysly montujú všetci. Blbé je, že sa vyšetruje až po problémoch v premávke. Tieto veci by mali dôkladne testovať štátne orgány a povoliť ich montáž až po vyhodnotení možných rizík, keď budú skutočne funkčné a zároveň bezpečné. Malo by to platiť pre všetkých elektronických asistentov, hlavne tých, čo za nás dupú na brzdy alebo hýbu volantom.
5. 2. 2022 21:01
Re: Vyřadíme čelní radar
To je dvousecny.
Kdyz mas mnoho regulace a je striktni, znamena to, ze produkt prijde na trh pozdeji.

Vezmi si treba nedokonaly system, ktery zabrzdi, kdyz ti do cesty vbehne clovek. Muze zpusobit par nehod tim, ze nekdy chybne zabrzdi. Ale jen vyjimecne. Kdyz tam vbehne clovek, funguje.

Rekneme ze bys mel narocnejsi regulacni proces a povolil bys ho az o 3 roky pozdeji.

Sice bys zachranil par nehod, kdy auto brzdilo kdy nemelo, jenze bys zaroven ten system nemel 3 roky v provozu, kdy mohl predchazet srazce a tudiz by predesel desitkam tisic zranenych lidi (ten system je v aute navzdy, takze pocitas treba 15letou zivotnost).

Tudiz bys svou prehnanou regulaci zpusobil vice skody nez uzitku a v podstate bys mel na triku hromadu zranenych a mrtvych lidi, vcetne malych deti …

Tak se nad tim jeste zkus chvili zamyslet.
Avatar - beibej
5. 2. 2022 21:33
Re: Vyřadíme čelní radar
To je chybná úvaha. Ten systém nebyl v autech 100 let, tak to tři roky nevytrhnou :no:
Věc která ti zašlápne brzdu natvrdo je šíleně riziková a hrozí řetězovou havárií na dálnici s desítkama aut v sobě a klidně několik smrťáků a desítky zraněných během pár minut. EXTREME DANGER!!!!
6. 2. 2022 02:08
Re: Vyřadíme čelní radar
Na te uvaze neni nic chybneho. To je obycejny selsky rozum, takhle to proste je.

Ta vec, ktera obcas vyjimecne "zaslapne brzdu a zpusobi retezovou nehodu" je uz dobre 8 let v kazdym druhym nebo tretim aute na silnici. A jak vidis, tak k takove fatalni situaci v podstate nikdy nedochazi. Mozna obcas velice vyjimecne se to muze stat. Na 100% to fungovat NIKDY nebude.
Ale podstatne je, ze ciste statisticky k takove udalosti nedochazi temer nikdy.

Zato ale velmi velmi velmi dobre funguje, kdyz ti pred auto vbehne dite.

A mimochodem ja se skutecne nestavim ani na jednu nebo druhou stranu. Ja jen konstatuju fakta.
6. 2. 2022 15:13
Re: Vyřadíme čelní radar
Otázka je, na čo vôbec je v aute systém, ktorý má vykrývať situáciu, ktorá takmer nikdy nenastane? Naviac systém, ktorý nefunguje a ani nie je predpoklad, že bude na 100% fungovať?
A logická otázka je, prečo ten systém, keď už musí v aute byť, nie je postavený k účelu, kde funguje veľmi dobre?
Píšeš, že na tom nie je nič chybného. Ale ja vidím veci postavené na hlavu.
7. 2. 2022 15:55
Re: Vyřadíme čelní radar
Taká havária sa ani nevyšetruje a ide automaticky na vrub toho, čo "nedobrzdil". A na takéto bezdôvodné plné brzdenie sotva zareaguješ aj vtedy, keď máš bezpečný odstup, pretože tak nejako nerátaš že na diaľnici, alebo mestkom obchvate niekto/niečo zabrzdí len tak (ono to aj platná právna úprava zakazuje). Mne samému duplo auto na brzdy v úzkej uličke (jednosmerka, z oboch strán posypaná parkujúcimi autami) a v nízkej rýchlosti to bol celkom šok pre tých čo boli za mnou
6. 2. 2022 17:49
Re: Vyřadíme čelní radar
Nezapomněl jste u těch metrů nějakou nulu?
Pokud opravdu myslíte jednotky metrů. neřkuli nízké jednotky metrů čemu se vlastně divíte?