Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Český designér navrhl moderní Tatru 77. Co na ni říkáte?

Tatra 77 patří mezi nejdůležitější auta historie, je totiž považována za první sériově vyráběný vůz s aerodynamickou karoserií.
Zpět na článek
Avatar - Barry Lyndon
17. 2. 2022 18:33
no nevím nevím ...
Že se otrocky nedrží originálu je fajn, na druhou stranu se možná odchyluje až příliš a jsou tam podivné prvky (tvar zadního okna), které originál nijak neevokují. Taky nechápu, proč to nemá zakrytá zadní kola, to je zásadní prvek, který se v dnešní době hodí tuplem (zakryl bych i přední). Vůbec by si to zasloužilo více sci-fi pojetí (jakým byl originál ve své době).
Taky bych se obával, že bude vzadu vnikat vztlak (ostatně bylo tu tak i u originálu), takže ten kompenzační difuzor by potřeboval ještě potunit a záď možná i ještě více natáhnout...
Rozbalit vlákno
0
17. 2. 2022 19:51
Vic budoucnosti
Je to celkem pekne a vyvazene.

Asi bych chtel videt trochu vic odvahy ve tvarech a trochu vic do budoucnosti. Tohle je neco co je za 5-10 let normalka, podle me by designer mel jit o generaci dal.

A taky ty tradicni tvary jako tri predni svetla (ja to chapu, ale podle me to je malo), ploutev vzadu, prekryte zadni kolo atd.

Taky bych rad videl skicy misto renderu - studie jak k tem tvarum prisel, jak ty linky maji tvorit celek. Rendery obecne jsou takovy sterilni, nema to ty koule.

PS: Tatra je tezky sousto, je to ikonicky design. Jsou tam prvky, kde ji vidim - profil a trochu zadek. A kus te specificke elegance. Uz to samotne neni vubec snadne :yes:
Rozbalit vlákno
0
18. 2. 2022 16:58
Předek je standard
Předek je dnešní standard.
Boční okna jsou zbytečně malá, aby to vypadolo efektně.
Také zbytečné efektní průduchy před zadními koly.
Rozbalit vlákno
0