Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jízdní dojmy s BMW 2 Active Tourer: Znovu velkoprostorově!

Byl to pro mnohé velmi překvapivý krok, když se u BMW rozhodli pro minivan. Chyba to podle všeho nebyla, 2 Active Tourer se dočkal nástupce.
Zpět na článek
Avatar - hugino
5. 3. 2022 21:12
BMW 2 Active Tourer
Páči sa mi.Oproti prvej generácii je to o dosť krajšie.Aj tie parametre 218i sú slušné ale škoda že je to len trojvalec.223i za melón je slušná ponuka na to že je to BMW. :yes:
Rozbalit vlákno
0
6. 3. 2022 07:19
To žebrování jak noty na buben
to je nějaký nový trend? vypadá to velmi zvláštně... chápu, že je těžké vymyslet něco nového, ale...
Rozbalit vlákno
0
6. 3. 2022 09:01
grand tourer
je naděje? není, škoda..
Rozbalit vlákno
0
Avatar - rohYpnol
6. 3. 2022 09:46
Tradiční hodnoty ztraceny
BMW své tradicni hodnoty pohřbilo stejně jako jiné evropské automobilky. Mamon prodejních čísel naprosto oslepil vedení.
Tohle je opět víc produktem doby než produktem BMW. V základu 3válcový chcípák. Zákazníci se hledají všude po okrajích kde to jen jde s jediným cílem - prodejní čísla!!!
Smutné.
Design pak zcela pozbývá evropský charakter. Tohle může hrdě konkurovat Hyundaii a Kie. Doba nadčasové elegance BMW ztroskotala již tak před deseti lety a z pusteho ostrova designérské průmernosti cestu ven nenašla. Vidím zde jasnou nepřímou úmernost - čím méně DNA z BMW, tím víc si tento nedostatek kompenzují na velikosti ledvinek. Ponovu tedy spíše bobřích zubů než ledvinek že...
Nově se navíc přidává digitalizační infotainmentový mor :no: A konstruktéři evidentně tomuhle trendu mávají eurohujerskými vlaječkami.... To je na tom to nejhorší :no:
Ano, nemusí to být špatné MPV. Ale BMW nemá vyrábět MPV pro důchodce a matky s kočárky... Jakkoliv nemám se vzhledem jako takovým zasadni problém, tak BMW nemá vypadat jak Kia/Hyundai. Smutné kam ta doba dospěla :-! :no:
Rozbalit vlákno
11
6. 3. 2022 10:56
Re: Tradiční hodnoty ztraceny
Tak jsi si vylil srdce za pomoci vagónu klišé a emotikonů. Ok, tvůj pohled.

Já zase s BMW žádný tak zásadní problém nemám. Tohle je normální současné auto v souladu s možnostmi danými kategorií a předpisy, s některými typickými rysy pro značku. Taková auta BMW dělalo vždy, vedle těch sportovně nebo luxusněji zaměřených. Své lepší kousky dělá dál, tak o nic moc zase až tak nejde. Nemyslím si, že by to šlo v poslední době s BMW nějak z kopce. Prodejní čísla hrají u běžných automobilek zásadní roli od nepaměti.

Nevadí mi, když začnou u Ferrari, Astonu, Morganu nebo Porsche vyrábět třeba malé městské auto nebo pick-up, pokud nosné zažité segmenty nepřestanou mít v nabídce.
Avatar - hugino
6. 3. 2022 11:32
Re: Tradiční hodnoty ztraceny
Správne.Prispôsobili sa dobe a keď sa im to predáva tak prečo by mali od toho ustúpiť.Automobilky sú predsa závislé od predaja ako vlastne všetko takže prečo by to mali zarezať keď BMW je v očiach niektorých " len " športová značka.
6. 3. 2022 11:37
Re: Tradiční hodnoty ztraceny
presne tak, viz e36 compact, to byla nadcasova elegance...
6. 3. 2022 15:14
Re: Tradiční hodnoty ztraceny
Tak myslim, ze E46 compact ho dokazalo este tromfnut.
Avatar - rohYpnol
6. 3. 2022 18:20
Re: Tradiční hodnoty ztraceny
Nikdo neříká že Compact byl světový zázrak a ty to moc dobře víš. Nicméně Compact byl vstupenkou k BMW pro hodně mladých.

Tohle MPV nevede k BMW ničím. PETROF taky může začít vyrábět kvalitní holici strojky, ale dává to smysl a má to dělat??? NE :-! :-! :-!
Avatar - Dinar
7. 3. 2022 13:27
Re: Tradiční hodnoty ztraceny
Ses v těch paralelách nějak zamotal, Petrofe. :D
Já na těch obrázcích vidím auto, od výrobce aut, jestli tam vidíš piáno nebo holící strojek, je to tvůj problém, ne bmw. ;-)
6. 3. 2022 13:16
Re: Tradiční hodnoty ztraceny
Dnes ideš :D . Áno, je to produkt doby, doplnenie modelovej rady (ja som rád, že niekto má v ponuke mpv, keďže väčšina výrobcov sa tejto kategórie vypratala) a zároveň stále si popri tomto môžeš kúpiť klasický sedan. Základný motor - z troch valcov asi nikto nie je nadšený, ale zase, pozri si základné motorizácie teraz a dekádu naspäť a pozri si , kedy si mal základ so 100kW. Mňa osobne tento základ neuráža a stále je tam možnosť výberu výkonnejších motorov.
Že im ide o zisk , no to je fakt u výrobcu/automobilky prekvapujúce :-[] . Mimochodom, ak by boli menšie ľadvinky, bolo by to fajn a exteriéru by asi nebolo moc čo vyčítať...
6. 3. 2022 15:36
Re: Tradiční hodnoty ztraceny
Kupodivu na tomto aute tie ľadvinky nie sú až také divoké a prídu mi ešte znesiteľné. Zmenšil by som ich možno o šírku obruby a vymenil tú masívnu mriežku za niečo decentnejšie. Inak to auto vyzerá dosť uhladene a ako jedno z mála sa dá považovať za pekné. Vrátane interiéru, aj keď na palubke je všetko zúfalo dotykové.
Inak mám pocit, že z MPV sa stal prémiový typ karosérie...
6. 3. 2022 17:10
Re: Tradiční hodnoty ztraceny
Jo, s tou palubovkou súhlasím
7. 3. 2022 14:01
Re: Tradiční hodnoty ztraceny
teď jsem ho viděl naživo vystavený v nákupáku - pohledný auto. sice ne karoserie pro mě - ale stejně hezký. a i ty nesymetrické žebra vypadají naživo dobře.
7. 3. 2022 07:22
Re: Tradiční hodnoty ztraceny
To jsou problemy, delas jako kdyby 2at bylo jediny auto v nabidce a nekdo ti branil si koupit trojku nebo petku.