Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Policie bude dnes na 950 místech po celé ČR měřit rychlost aut

13 komentářů

rohYpnol
Překročení maximální povolené rychlosti samo o sobě nebylo nikdy příčinou jakékoliv dopravní nehody.

Policie při téhle trapné akci nekontroluje žádnou nepřiměřenou rychlost. Navíc klasika, měří se na přehledných a bezpečných úsecích. Tedy přesně pravý opak toho, co měla policie dělat.

Policis má měřit v provozu z neoznačených vozů a má brát ne jen tupé překročení maximální povolené rychlosti, ale má brát nepřiměřenou rychlost na nepřehledných a nebezpečných úsecích :-! :-!
Futurista
No a kolik je pro tebe neprimerena rychlost a co je to neprehledny a nebezpecny usek? Jde to zmerit? Ma to kazdy stejne? Existuje definice? Jsou vsechna auta stejna? Jsou vsichni stejne dobri ridici? A kdyz se neco stane, kdo urci, jestli ses do svych parametru vesel? Asi ne, a od toho tady je holt ten zakon 361. Kez by to bylo tak jednoduchy... 😉 A k prvni vete: tohle je super, takze vlastne vsichni muzeme litat jak hovada, protoze boura vlastne auto a ne ridic. 🤣 Ale nic ve zlym...
Adam Grufík
Samozřejmě, že je to jednoduché. Když pojedu takovou rychlosti, že se něco stane, byla nepřiměřené. Pokud se nikomu nic nestane, nepřiměřené nebyla.
Ozzman
Když pojedu pomalu po hlavní a vjede mi tam auto z vedlejší, stačí i když v minimální rychlosti, jel jsem nepřiměřenou rychlostí ?

Nebo přehlédnu zaparkované auto v 10 km/h... jel jsem nepřiměřenou rychlostí ?
Adam Grufík
Co neubrzdíš, neokecáš.
A když jsi na hlavní, tak máš přeci přednost, takže chyba je na druhé straně.
xxc
Aj na hlavnej, keby siel pomalsie, tak by ubrzdil a mohol zabranit nehode. Cize na vine je rychlost!!!!!
rohYpnol
Umíš číst? Tak si to přečti ještě 10x jo?

Psal jsem že policie nemá brát JEN tupé překročení maximální povolené rychlosti, ale nepřiměřenou rychlost...

Víš co znamená JEN? 😄 A protože je mi jasné že ani tohle vysvětlení jsi asi nepochopil, tak to napíšu polopatě. =měřit překročení maximální povolené rychlosti na nepřehledných a nebezpečných místech. A ano, je jasné že tímhle zůstane nepřiměřená rychlost na nepřehledných a nebezpečných místech v rámci rychlostních limitů.

Jinak nepřehledné a nebezpečné místo nepochybně měřitelné a kvamtifikovatelné je. Ale pro běžný život asi úplně stačí selský rozum že. A to, že díky subjektivnímu hodnocení nebude 100% shoda na tom, jestli místo je 100% nebezpečné a nepřehledné nebo jen z 90%... to je ale úplně jedno.
petr petrumr
U nás taxi srazil dvě ženy, jel nad limit v obci...kolik tedy jel? Místo bylo přehledné a nepochybně věděl, že tady se nikdy nemeřilo, tak mohl na to šlápnout.
Futurista
"Jinak nepřehledné a nebezpečné místo nepochybně měřitelné a kvamtifikovatelné je." Tak to mě pouč. Stejné místo projede každej jinak, a každé auto jinak. Rád bych věděl, jestli to místo bude stejné pro každého a každé auto, nebo se, dle selského rozumu, bude přistupovat ke každému jinak. Ale pak jsme u toho, jak? Kdo to posoudí? Asi jen samotnej řidič, viď. A pak může v báni přemýšlet, proč na tý padesátce v tý zatáčce, kterou jde přece projet i v osmdesáti, mu to uklouzlo. 😄 Stejně jako máš pravidla doma, a jít se vykadit u tebe na návštěvě nepůjdu do dřezu do kuchyně, i když žádnou škodu neudělám, a stejně to steče do stejnýho odpadu, že... 😁 Ne, prostě jsi dostal řidičák jako povolení k řízení vozidla, při kterém máš dodržovat zákon. Ten je jasně danej, jsou jasně daný pravidla, a prostě někdo má potřebu furt spekulovat, jak všechno voch.at, jak na všechno s.át. Proto je tady takovej bordel. Od politiky až na silnice... 😉 A taky nejezdím podle pravidel, ale je mi jasný, že když mě někde změřej, můžu akorát sklapnout paty, protože za tím volantem jsem já, a já zodpovídám za to, jestli o ten řidičák přijdu nebo ne. Zkus v Rakousku smlouvat s policajtem, že na tý rovince v obci je ta padesátka nesmyslná. Chtěl bych být u toho.
xxc
U nas posudzuju okolnosti spachania priestupku a jeho nebezpecnost 😄 V rakusku mozno nie, ktovie. To su take zakony typu nocny klud, tiez to nikto nedodrziava, pokial je sam doma a nikoho nerusi.
rohYpnol
Od konce - neumím posoudit jak se chová policie v Rakousku k Rakušanům. Ale celkem bych věřil že budou používat selský rozum v duchu pomáhat a chránit a ne že budou buzerovat a měřit na přehledných rovných úsecích.

Nepřehledný úsek je nepochybně kvantifikovatelný a poučovat tě rozhodně nebudu. To, že existují nějaké návrhové parametry, rozhledové poměry, orientace vzhledem ke slunci atd. to určitě víš. Takže stačí když tu nebudeš vysírat a vymýšlet problémy kde nejsou 😉
petr petrumr
Konečně policajti pracují, kdyby tohle dělali obden, tak bych je aji pochválil.
MS-sport
nikoho jsem z těch EUblbečků nepotkal :-! :yes: