Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie bude dnes na 950 místech po celé ČR měřit rychlost aut

ČTK
Diskuze (13)

Policisté budou dnes na zhruba 950 místech po celé republice kontrolovat, jestli řidiči dodržují povolenou rychlost. Bezpečnostní akce s názvem Speed Marathon se koná v Česku posedmé a stejně jako v předchozích letech místa, kde se bude rychlost na silnicích měřit, vybírala spolu s policií veřejnost.

Při loňské akci hlídky zkontrolovaly téměř 6000 řidičů a zjistily 2747 přestupků Akce má podle policie především pomoci snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na pozemních komunikacích. "I z tohoto důvodů o akci předem informujeme. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika, která s sebou nedodržování rychlosti přináší a má za následek každoročně tisíce dopravních nehod a desítky zmařených lidských životů," uvedla na webu mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

Letos lidé podle ní nejčastěji hlasovali pro měření rychlosti v obcích Nymburk, Ústí nad Orlicí, Dolní Dobrouč na Orlickoústecku, Budiměřice a Netřebice na Nymbursku a Kopidlno na Jičínsku.

Právě nepřiměřená rychlost patří spolu s nesprávným způsobem jízdy k nejčastějším příčinami nehod řidičů aut. Loni byl nesprávný způsob jízdy podle policie důvodem 67 procent nehod, při nichž zemřelo 165 lidí. Nepřiměřená rychlost se sice podílela na menším počtu nehod, jejich následky byly ale tragičtější, vyžádaly si 174 obětí, uvádí policisté ve svých statistikách.

ČTK
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - MS-sport
24. 3. 2022 21:40
Jezdil jsem všude naplno a
nikoho jsem z těch EUblbečků nepotkal :-! :yes:
Avatar - xxc
24. 3. 2022 21:23
Re: Stále stejná písnička
Aj na hlavnej, keby siel pomalsie, tak by ubrzdil a mohol zabranit nehode. Cize na vine je rychlost!!!!!
Avatar - rohYpnol
24. 3. 2022 20:58
Re: Stále stejná písnička
Od konce - neumím posoudit jak se chová policie v Rakousku k Rakušanům. Ale celkem bych věřil že budou používat selský rozum v duchu pomáhat a chránit a ne že budou buzerovat a měřit na přehledných rovných úsecích.

Nepřehledný úsek je nepochybně kvantifikovatelný a poučovat tě rozhodně nebudu. To, že existují nějaké návrhové parametry, rozhledové poměry, orientace vzhledem ke slunci atd. to určitě víš. Takže stačí když tu nebudeš vysírat a vymýšlet problémy kde nejsou ;-)
24. 3. 2022 20:32
Re: Stále stejná písnička
Co neubrzdíš, neokecáš.
A když jsi na hlavní, tak máš přeci přednost, takže chyba je na druhé straně.
Avatar - xxc
24. 3. 2022 19:47
Re: Stále stejná písnička
U nas posudzuju okolnosti spachania priestupku a jeho nebezpecnost :-) V rakusku mozno nie, ktovie. To su take zakony typu nocny klud, tiez to nikto nedodrziava, pokial je sam doma a nikoho nerusi.