Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Co dělat, když vám někdo parkuje před vraty? Ne vždy je řešení snadné!

25 komentářů

petr petrumr
Někde v maloměstách nemají MP odtahovky, lépe řečeno nemají sněma smlouvu a správce MK pro vysoký poplatky a pojištení taky ne a tak je velký riziko zavolat odtahovku a dává se botička a už je na rozmyšlenou majitele nemovitosti zavolat nebo počkat. Ti co bydlí v paneláku jsou dosti arogantní a na ně pomáhá jen síla a vláda by měla už zasáhnout, nemáš svůj pozemek na parkování? Neměj auto nebo to regulovat aspoň jedno auto na bydliště.
beibej
"vláda by měla už zasáhnout, nemáš svůj pozemek na parkování? Neměj auto nebo to regulovat aspoň jedno auto na bydliště"
Tobě už zase chrochtá. 😒]
petr petrumr
podívej se, tak ne vláda, ale udělat domoobranu a těm co neznají pravidla silničího provozu vykázat na sibiř. Co ti vadí na dodržování pravidel? Pochopils vůbec, že když ty nedodržuješ omezuješ druhý a tobě se to líbí, dělat někomu problémy a ještě se tím vychloubat veřejně na netu?
Policie nic nedělá a MP to toleruje. Vláda je zkorumpovaná a jen Hřib to řekl nahlas, že nikde není psáno aby každý měl auto. Víš vůbec, že na obousměrné komunikaci musí zůstat vždy 6m místa? U koho dělals řidičák, jestli vůbec ho máš?
šofér
No co jsem četl, tak v Hon-Kongu pokud nedoložíš, že máš kde zaparkovat, tak ti auto ani nezaregistrují :yes: . .. a propos. mít právo na parkovací místo ve městě není základní lidské právo, takže omezení vlastnictví auta ve městě by být mělo, notabene na sídlištích ,kde každá rodina má auta dvě+ dospívající děti další.
gil54
Vlastní parkovací místo ale prakticky nic neřeší. Jen zhoršení situace.

Auta jezdí z místa na místo a potřebují parkovat i na jiných místech, než u vlastního domu ve vlastním městě. Nehledě na to, že v hypotetickém případě, kdyby každý měl před domem "své" parkovací místo, nikdo jiný by na něm nemohl tedy stát a ta místa by musela zůstat prázdná i když je jeho majitel třeba v práci, týden u babičky na venkově nebo u moře na dva týdny. Zaparkovat by nešlo legálně nikde, vyjma placených parkovišť.

Měl by sice "své" parkovací místo, ale protože si ho do kufru vzít nemůže, měl by stejně všude jinde smolíka. Jako kdyby nestačily zóny, které, podle mě, slouží pouze k zisku finančních prostředků pro obce (tak asi z 95😖 zbývajících 5% k jakési neúčinné regulaci parkování. Možná.

Omezení vlastnictví auta ve městech ??? Kolik aut na osobu, na panelák, na sídliště ? Děti nesmí mít auto ? Aby mohlo dítě jezdit autem musí tedy nejprve zabít své rodiče ? Takové město chceš ?
šofér
a) kde píšu, že zajištěné parkovací místo má být před domem, kde bydlím?
b) kde píšu, že má mít každý obyvatel města právo na parkovací místo? Když nemáš zajištěné parkovací místo, prostě si auto nekoupíš.
c) ano, parkování na veřejných prostranstvích (ulice) pouze placené. Neexistuje jediný důvod, proč by měla obec financovat parkovací stání z vybraných daní všech když cca 20% obyvatel města auto nemá. Není to prostě nárokové právo.
gil54
Dobře, zajištěné parkovací místo stačí. Nevyjádřil jsi se však exaktně - místo má být konkrétní nebo jen imaginární? Kdekoliv? V mé ulici, v mém městě, v jiném městě? Jen obecný poplatek "za místo"?

Co to řeší.....jen další poplatek, změna k lepšímu nula. Ani zpoplatněním veškerých veřejných parkovacích míst se situace s parkovacími místy nezlepší ani trochu.
šofér
Samozřejmě, že řeší, protože zatím je to tak, že lidé na sídlištích kupují auta bez ohledu, zda mají kde zaparkovat. Ale až budou muset za místo platit cca 30 tis ročně, začnou konečně nad počtem aut v ročně přemýšlet. a obcím to umožní financovat tzv. parkovací domy. A ty se budují tam, kde nevadí běžnému životu v obci.Když jsem bydlel ve městě, měl jsem garáž cca 10 minut od domu, vůbec mne to neobtěžovalo jít pro auto, byla to krátká procházka.
gil54
Obávám se, že roční poplatek 30 000,- Kč za každé auto jen tak neprojde.
šofér
Tak jsem se podíval na Prahu6 a tam v některých případech je až 36 tisíc, ale je to rozdělené dle počtu aut na jednotku, to první 7 tis.. Ale např. v Ostravě je to v centru na druhé auto 12 tisíc a na první 2000,- takže já myslím, že těch 30 tis, za druhé a další auto bude do pár let OK.
gil54
Pokud je řeč o Praze, resp. vybraných městech a o druhém autě na osobu, je to něco jiného.
šofér
No já myslím, že další města se začnou přidávat, protože jediné řešení jsou parkovací domy a ceny stavebních prací jsou +- stejné v celé ČR. A bez nich se řešení parkování ve městech neobejde.
gil54
Ano, parkovací dům je schopen spolknout daleko víc aut než místa podél chodníku.

Není to ovšem všezachraňující řešení. Je nutné a ne úplně jednoduché, vybrat takové lokality, aby se vyplatilo postavit velké park.domy s tím, že je nutné je dostatečně a "ekonomicky" zaplnit. Malé, resp. méně kapacitní, které by se zaplňovaly snadněji, jsou neekonomické vždy.

Z ekonomického pohledu - investice x návratnost v čase x provozní náklady x zisk - je projekt parkovacího domu obtížně realizovatelný.
Vladimír Abrahám
Ti kdo mají garáž u domu, by ovšem taky měli platit 30000,za vyhrazené parkování. Před vjezdem. Blokují jedno místo 24 hodin denně.
petr petrumr
ty si pleteš barevný čáry s vlastním pozemkem. Když budeš při registraci uvádět jestli máš kde odstavit auto, tak to nebude MK-(městská komunikace). Někde jsem četl, že někde začínají dávat značky B4-zákaz vjezdu nákladnách vozidel bez udání hmotnosti a někde dají IP11a parkoviště s dodatkovou cedulí jen osobní vozidla- takže dodávky, a různé auta s přepážkou a odpočtem.Mně osobně vadí, že auta stojí někde na hulváta a nemůže projet ani autobus, natož osobák s vozíkem, když proti vyjede auta a ty nemáš kde uhnout. Musí se někde a někdy začít, doba kdy sem parkoval na ulici a byla tam tři auta jsou nenávratně pryč.
yarda
https😐/debaty.net/discussions/2852626-auto-blbe-parkuje-nechat-nebo-nenechat-odtahnout
😒
gil54
...pomůže, když řidič nechá za oknem blokujícího auta telefonní číslo, pokud je schopen a ochoten po zavolání rychle místo uvolnit. Výhodnější pro obě strany, než čekat na odtah nebo eskalovat problém třeba přes ventilky.
m.z.
pokud by se mi to mělo dít pravidelně, investoval bych do sklopné parkovací zábrany.
petr petrumr
a co by to jako pomohlo, tu parkovací zábranu by jsi měl až za vratama nebo pět cm před, pochybuji, že jsi vlastník aji cesty před.
m.z.
No tak snad si o to povolení požádám...
petr petrumr
Můžeš, ale třeba zábor 8m2 vyjde na 22tkč/rok (u nás) a to ještě, když se poškodí o to vozidlo, cyklista nebo chodec budeš mět výdaje. Na MK a chodníku ti to asi nepovolí, žlutou čáru si namaluješ sám, ale řidiče to nezajímá, leda tak rezervé pro ZTP, za to už sice nejsou body, ale pokuta do 10tkč.
Käfermaster
Měl jsem podobný problém na německém maloměstě ... byt s garáží ve zrenovovaném baráku v centru. Úzká ulice, ve které parkovali přímo naproti vrat garáže.
Zkoušel jsem cedulky za stěrač (nepomohlo), ceduli na vrata (2 mi zničili), měšťáky (párkrát rozdali bločky jinak nic), policii (ptali se, jestli nemůžu počkat s výjezdem z garáže ... v 7 ráno na cestě do práce fakt ne).
No, nepomohlo nic.
šofér
tak tady pomůže jen pokropit čelní sklo minerálním (motorovým) olejem... jak pustí stěrače, neuvidí nic a ještě to jde fakt blbě dolů .....
freferg
Nepíšete odkud je čtenář, ale v Chomutově se chovají úplně stejně. A to ještě když Vám zaparkují před garáží, tak musíte ukázat, že uvnitř máte opravdu auto.

Jinak se mi i stalo, že ano - auto může být odtaženo, ale odtahovka (mají nasmlouváno externě) jezdí jenom do 16 hodin (napamatuji si přesně), takže bohužel Vám nepomůžeme.
lazar33
Bohužel, s tímto mám už nějakou dobu také problémy. Spousta řidičů si moji příjezdovou cestu plete s podélným parkovištěm. Přemýšlel jsem jak jim v parkování zamezit a jediný smysluplný způsob, který mě napadá je nějak fyzicky zablokovat příjezdovou cestu, aby se tam prostě nedalo parkovat. Nebo ještě mě napadlo z https😐/www.dopravniznaceni.com/ objednat značku zákazu stání a přidělat ji na bránu. Kdo ale ví jestli by to mělo nějaký efekt.