Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Uz mu chybi jen ty 4 ucha v rozich karoserie, za ktere jej mohla posadka prenest pres nesjizdne misto >😒]
Věřím že to nejsou žádní blbci a popravdě kompozitní materiály mají ohromnou pevnost. Kamoš má Karbon kevlarovou kompozitovou helmu, takovou docela drahou, stála skoro jako moje motorka a tak jsme si udělali menší test kolik vydrží 😄 Je sice superlehká, ale nedá se zdeformovat ani o milimetr, narozdíl od termolastové přilby, v které se jinej kamarád anboural a křupla jak ořech... Nevím teda jak by se karbon choval po nárazu do ostrýho předmětu, to už jsme z pochopitelných finančních důvodů nezkoumali 😊) ale věřím že by měla taky skvělou odolnost.
Předminulý víkend na dni NATO v Mošnově byly polské Hummery a mohl si je člověk v klidu prohlédnout. Jen tak pro zajímavost jsem si zaklepal na kapotu a ejhle. Žádný kov. Celá kapotáž, dokonce i dveře byly z nějakého plastu nebo tak-žádný kov, takže jak to tak tady nahoře čtu, tak to asi byl nějaký ten kompozit. A říkám vám, tyhle auta už zřejmě běžně jezdí, jen to armáda nejspíš vypustila mezi lidi až teď.
Jenom by mně zajímalo, jestli víš, jaký je třeba rozdíl mezi tuhou a diamantem...? ...STRUKTURA. Než příště napíšeš takový blábol jako tady, mysli trochu.