Videa
Řidiči vs. odstup 1,5 metru od cyklisty: Kdy neplatí? A jaké hrozí pokuty za nedodržení?
40 komentářů
cyklisty nahnali na chodník, pár značek a dodatkových udělalo celkem mnoho štastných lidí, akorát se bojím voleb, aby nová radnice ty značky nezničila.
Praze by pomohlo, aby tam byla 30, potom redaktor by o 50cm vytahoval metr méně.
Praze by pomohlo, aby tam byla 30, potom redaktor by o 50cm vytahoval metr méně.
V Praze jsou cyklopruhy ( ochranne jizdni pruhy pro cyklisty ), takže vzdálenost neřeším. A cyklista kdyz nejede u svého kraje, sám si tu vzdálenost zmenšuje. Já jezdím u pravé čáry svého pruhu.
Oni se neumi chovat ani v tech cyklopruzich… kdyz je v nem predjizdim stovkou na motorce, tak jeste drzkuji a nadavaji…
to je typicka dolinkovska pi*covina
kdyz jede kolar v cyklopruhu, tak mu muzes zrcatkem lizat riditka
podobne mu muzes liznout riditka kdyz jedete proti sobe na uzky slilnici
ale kdyz jede po normalni silnic, tak ho musis objet obloukem, i kdyz jedes jen o trochu rychleji
kdyz jede kolar v cyklopruhu, tak mu muzes zrcatkem lizat riditka
podobne mu muzes liznout riditka kdyz jedete proti sobe na uzky slilnici
ale kdyz jede po normalni silnic, tak ho musis objet obloukem, i kdyz jedes jen o trochu rychleji
....většina je těch, kteří motoristům život usnadňují, ale pak jsou i ti, kteří motoristy různě provokují a ti mě moc s.e.r.o.u..... 😒 Myslím, že zmiňovaný zákon měl mít v jednom bodě jasně napsáno, že cyklista je povinen při jízdě se držet při krajnici a max. cca 50 cm od ní. Tím by se situace ujasnila a část zodpovědnosti by se s tím novým zákonem přenesla i na cyklisty.
když jedu na kole, do kopce tady u nás, za mnou auto, jedu co nejvíc ke kraji a ukážu mu, že může jet, že v protisměru, kam on ještě nevidí, nic nejede.
celé je to o jednotlivci, klasický příklad, na světlech odbočka doleva, blikne zelená jen doleva, nikoliv rovně, na semaforu blikne zelená rovněž chodcům. ti normální zrychlí krok, aby nebrzdili, a teď pardon, ale je to naprosté pravidlo, romský spoluobčan jde schválně co nejpomaleji, aby projelo co nejméně aut. a to je něco na mě! stahuju okno a pokřikuju😊 ale ve vší slušnosti, třeba jako prosíme romské spoluobčany aby nebrzdili provoz!
celé je to o jednotlivci, klasický příklad, na světlech odbočka doleva, blikne zelená jen doleva, nikoliv rovně, na semaforu blikne zelená rovněž chodcům. ti normální zrychlí krok, aby nebrzdili, a teď pardon, ale je to naprosté pravidlo, romský spoluobčan jde schválně co nejpomaleji, aby projelo co nejméně aut. a to je něco na mě! stahuju okno a pokřikuju😊 ale ve vší slušnosti, třeba jako prosíme romské spoluobčany aby nebrzdili provoz!
- socan zeman prodal rusku dluh za pouhych 20% hodnoty, cimz nas okrad o cca 100mld v ceskejch
- socan paroubek prosadil zakon na obnovitelne zdroje energie, cimz nas okrad o cca bilion v ceskejch
- socan sobotka zariz plynovod pres polsko, cimz prohloubil nasi zavislost na ruskym nacistickym plynu
- socan dolinek prosadil odstup 1.5 metru od cyklisty, cimz na mnoha mistech regulerne znemoznil jeho predjeti. ja teda rozlisuju, jestli ho predjizdim tricitkou nebo stotricitkou
- socan paroubek prosadil zakon na obnovitelne zdroje energie, cimz nas okrad o cca bilion v ceskejch
- socan sobotka zariz plynovod pres polsko, cimz prohloubil nasi zavislost na ruskym nacistickym plynu
- socan dolinek prosadil odstup 1.5 metru od cyklisty, cimz na mnoha mistech regulerne znemoznil jeho predjeti. ja teda rozlisuju, jestli ho predjizdim tricitkou nebo stotricitkou
Zajímalo by mě, jak redaktor přišel na těch 10 tisíc a sedm bodů. Samotné nedodržení té vzdálenosti je za 2000 Kč bez bodů. Body, popř. papíry v čistírně můžou hrozit jedině v případě, že dojde v důsledku tohoto k nehodě.
V praxi bude problém zavinění, protože řidič jaksi nemá v autě certifikované měřidlo vzdálenosti.
V praxi bude problém zavinění, protože řidič jaksi nemá v autě certifikované měřidlo vzdálenosti.
A když pisu ty historky, nemůžu si odpustit ranní z STK. Přijel tam pán s nějakým veteranem, cabrio s V8, nechal auto stát nastartované, občas ho tůroval, obcházel a fotil.
Po deseti minutách se ho ptám - protože mi bylo jasné, že z toho udělá závistivý výstup - že auto má hezky, ale že ten smrad se už docela nedá vydržet. A von na to, že prej když to chcipne, tak už to nenahodí 😄 šel jsem čekat o 20 metru dál a bral jsem to jako zenové cvičení. Jakpak to asi dělal potom vevnitř, v zavřené hale? 😄
Ohleduplnost chcípla. Jel jsem asi kilometr za kolem dnes, abych mu dopřál zmiňovaný odstup, ale mladý muž kolo rozšlapal a pak si užíval jízdu na volnobeh, dokud to šlo. Kdyby se alespoň odklidil na chodník, lemra zdechlá.
to mnohe vysvetluje
to je jeste mnohem horsi diagnoza nez prazskej pepik
Blbe je, ze cyklisti nemaju vodicak, su ucastnikmi premavky a nikto nezaruci, ze ovladaju aspon nejake minimum, bohuzel kopa ciklistov jazdi ako trubice, to by chcelo zmenit.