Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Řidiči vs. odstup 1,5 metru od cyklisty: Kdy neplatí? A jaké hrozí pokuty za nedodržení?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (40)

V novém díle pořadu Silničář jsme se zaměřili na stále relativně čerstvé nařízení o pevně definované vzdálenosti při předjíždění cyklistů.

Konkrétně se tématu věnuje redaktor Petr Slováček, který je v našem partnerském časopisu Svět motorů zodpovědný za rubriku všeobecného motorismu. Nejen legislativní otázky tak patří mezi jeho parkety, což dokazuje i nejnovější, v pořadí čtvrtá epizoda pořadu Silničář.

Jejím hlavním tématem je pevně definovaná vzdálenost automobilu při předjíždění cyklistů. Dává takové nařízení vlastně smysl? Jaké potíže může motoristům způsobit? Kdy neplatí, jaké pokuty hrozí za nedodržení a jak se to celé vlastně kontroluje? Nebudeme vás napínat, odpovědi na tyto otázky získáte ve videu přiloženém výše.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (40)

Doporučujeme

19. 9. 2022 14:14
musim mat vyplneny predmet prispevku, pretoze admin zije v r
cyklisti patria na cyklotrasy, na chodniky a do lesa. rozhodne nepatria na cesty
19. 9. 2022 14:10
Re: V mém okolí
mozes byt na seba hrdy. svojou aroganciou mozes obmedzovat tisice ludi este viac ako dotera
30. 5. 2022 17:38
Nesmysly
Zajímalo by mě, jak redaktor přišel na těch 10 tisíc a sedm bodů. Samotné nedodržení té vzdálenosti je za 2000 Kč bez bodů. Body, popř. papíry v čistírně můžou hrozit jedině v případě, že dojde v důsledku tohoto k nehodě.

V praxi bude problém zavinění, protože řidič jaksi nemá v autě certifikované měřidlo vzdálenosti.
26. 5. 2022 08:31
Re: V mém okolí
Imbecile o nastartovaným motoru v garáži tady ale nikdo nepsal.
26. 5. 2022 08:31
Re: V mém okolí
Aha on je to karcinogen. To je mi novina. Tak hlavně nežer párky, salámy, neseď v létě u táboráku, vyhýbej se kuřákům, plastům, ostrýmu slunci a dalším karcinogenům. Celý mládí jsem strávil ježděním na 2 taktních motorkách a smradu z nich jsem se načuchal a teď budu dělat komedie kvůli nastartovanýmu benzínovýmu motoru pár metrů ode mě? Zkus si vytáhnout hlavu z ***.