Ekonomika
Mr.Murphy
4
.... investice do infrastruktury se vzdy vrati.... obzvlast v tak podinvestovane zemi jako CR 😢
Přejít do diskuze
PowerHouse
Nová vláda to chce řešit pomocí dluhopisů na dopravu a stavění díky PPP.
To se stejně, jako splácení vyššího úroku do dluhu vlády nepočítá.
Za 1Q byl díky vyšším úrokům dluh 128 mld po zahrnutí všeho, ale uvádí se jen 68 mld. bez určitých položek.
Jsem z Brna, takže ta dálnice je pro mě důležitá, protože Poláci od roku 2025 již nepojedou na jih přes Olmik, Brno, ale přes Přerov, Strážnici, kde doprava zkolabuje a ve Strážnici budou demonstrace.
Poláci také využijí - v roce 2025 bude již také hotova D1 u Přerova a objezd Břeclavi, potom se ale vše kousne na rakouské straně.
To se stejně, jako splácení vyššího úroku do dluhu vlády nepočítá.
Za 1Q byl díky vyšším úrokům dluh 128 mld po zahrnutí všeho, ale uvádí se jen 68 mld. bez určitých položek.
Jsem z Brna, takže ta dálnice je pro mě důležitá, protože Poláci od roku 2025 již nepojedou na jih přes Olmik, Brno, ale přes Přerov, Strážnici, kde doprava zkolabuje a ve Strážnici budou demonstrace.
Poláci také využijí - v roce 2025 bude již také hotova D1 u Přerova a objezd Břeclavi, potom se ale vše kousne na rakouské straně.
petr petrumr
nejhorší je, že nebude průplav který by měl reverzní elektrárny aby ulevil přetížené železnici.
PowerHouse
Dostávám -.
Ale to řešení, ty nové dluhopisy na dopravu a PPP jsem nevymyslel. Jiný zdroj zatím není. Jenom komentuji.
Ale to řešení, ty nové dluhopisy na dopravu a PPP jsem nevymyslel. Jiný zdroj zatím není. Jenom komentuji.
Xylo
Peníze pro stát, který má vlastní centrální banku nejsou důležité (alespoň ne fiat peníze, které se nyní používají). Už to budou tak dva roky, co vláda odsouhlasila, že ČNB (prostřednictvím nějaké komerční banky, ne jen té s velkým K) může nakupovat dluhopisy ČR. Mimo to má ČNB z dob boje proti silné koruně (pro podporu e😜ortu, ale to už asi neplatí) eura tak asi za 2 biliony kaček. Blbé bude pokud bude obchod probíhat v něčem co bude podepřené nějakým aktivem, dříve to bylo typicky zlato, v Číně třeba střibro. Dneska to mohou být komodity - ropa, obilí, lithium, pak nezbude než začít vyrábět něco, co za ty komodity budeme moct vyměnit.
petr petrumr
to chce vymáhat po tych spolkách, oni to dělali schválně a vědomě. Přeci jak zdrželi ty napajedla tam objevili čmeláka, do fryštáku křečka, na zdymadle v otrokovicích zase kapra a ještě nemají tam pouštet ty památkáře, ty tak to prodražují a zdržují.
ryccardo
Přesně tak. Jestli to nepostavíme teď draze, tak to postavíme za pár let ještě dráž. Ty komunikace, ale musíme postavit doslova za každou cenu.