Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

V Česku jezdí více než 33.000 aut se značkou na přání, poptávka však loni klesla

17 komentářů

rohor
měl kapacitu 300000 aut na 1 okres. Pro některé zvlášť velké okresy stačilo rozšířit kapacitu o další 0,3 0,6 0,9 milionů. Případně přidat ještě jednu číslici a zdesetinásobit kapacitu. Nemuselo se nesmyslně ničit to, co fungovalo. Přihlouplému porevolučnímu systému jsem nikdy nepřišel na chuť. Jako ajťák nesnáším, když řetězec začíná číslem. Je to hnusné, provokativní a trapné. Ale chápu, všechno komunistické muselo pryč, taková SPZtka to je něco jako rudá hvězda na nádraží, to musí pryč. Přejmenovat a změnit.
topten
tehdejsi znackovani po okresech melo vyznam kvuli komunisticky buzeraci, ze soudruh komunista hned vedel odkud jsi a moh si te podat. na druhou melo to i svoje vyhody jeste v devadesatkach - bydlim na horach a prece jenom s nasi "horskou" znackou policajti privirali oci kdyz sem jel kam sem jet nemel kdyz jsem domaci.
dnes i deleni po krajich uz uplne ztratilo smysl, protoze ani pri koupi auta z druhyho konce republiky nemusis menit znacku, do toho tyhle znacky na prani a nakonec i znacky EL jsou celoreplikovy, takze predpokladam, ze v dohledny dobe zavedou kopmplet celorepuplikovy
Mikesus
Jako ajťák nemám sebemenší problém s řetězcem začínajícím číslem. Co je na tom problematické nebo hnusné?
Ozzman
Já bych vám ajťákum dal na začátek řetězce nějakej speciální českej znak :-! Když už tak už... háčky, čárky, ideálně v databázi, která s tím neumí pracovat 😁
Mikesus
No to se taky vyskytuje občas. Hlavně když si někdo dá do hesla treba "ř", tam kde je kódování unicode. To je pak legrace.
A pak jak brečí uživatelé Applu, kdyz je nějaký název souboru s diakritikou.
Ozzman
Já vím, sice nejsem ajťák, ale s databázemi pracuju 😁 Proto nevím, koho rozhodí číslo...

na Applu to nezpracovávám, ten je dobrej na telefonování 😒]
rohor
Ř není problém. Problém je trefit y/z když je to skryté. Za y/z v heslu bych vraždil.
topten
proto je lepsi pouzivat anglickou klavesnici, kde takovejhle problem nemas
pak ti ale zase lidi nadavaj, ze nepises spravne cesky
Mikesus
Jo. Nejdřív jsem používal jen anglickou, ale lidi nadávali, že není diakritika. Tak používám českou qwerty
rohor
Neznám žádný programovací jazyk, kde identifikátor může začínat číslici. Obecný řetězec jistě může, ale toto je identifikátor. Mě se prostě příčí.
topten
je to jen kvuli syntaxi asi dany historicky
stacilo by omezeni, ze v identifikatoru musi byt aspon jeden nenumericky znak
je logicky, ze identifikator nemuze byt jen numericky znak
pak by byl moznej treba takovejhle zapis
1 = 2 + 3;
rohor
Umíš si představit čitelnost a srozumitelnost takového zdrojáku? To je jen hypotetická hříčka.
topten
indentifikator zacinajici cislem nasledujici letter znaky a specielnimi povolenymi znaky- nemel bych s tim problem, spis bych to privital
Katikakus
Proc tento tupy prorusky komunisticky troll jeste nema BAN?
Anonym
Vyhláška o registraci vozidel u běžných registračních značek nezakazuje, aby na prvním místě bylo písmeno (jiná věc jsou speciální registrační značky, kde je první znak většinou přesně definován). Kapacita značek daná současnou vyhláškou je obrovská a to právě díky tomu, že umožńuje mnohem více volnosti ve volbě znaků. Že kraje si tu kapacitu v praaxi výrazně omezují tím, že například využívají vždy 7 znaků, že jako první znak dávají vždy číslici, že poslední čtyři znaky dávají vždy číslice, to už je věc druhá.
Dinar
co dali státu dobrovolně desítku, aby si na auto mohli dát povinnou cedulku. 😒] 😒]
KANKUNEN
za flašku.