Novinky

Zpět na článek

Průměrná cena paliv v Evropě: Kde na dovolené ušetříte a kde raději netankovat?

23 komentářů

Brmbalik
Nevim z ceho si ty ceny cucaji. Ale minuly tyden cesta do Italie. Rakousko 2.39-2.49 ojro za litr, Italie 1.97-1.99.
_Teddy_
Nie je ziadne umenie natankovat draho (dnes na shell-ke super za 1.87 za liter)...
Brmbalik
Pri ceste do Italie fakt nehodlam jezdit 50km mimo abych natankoval levneji. Mam srovnani z dalnice a tady je Italie rozhodne levnější
speedfred
Rakús asi na diaľnici, mimo sa dá pod 2€, čakal som že ITA bude drahšia ale to rovnaké ako A. Sledujem benzín.
LPG sa dá v ITA aj pod 0,8€, v A som videl iba jednu pumpu niekde pri Viedni.
adamzprahy
Ta Itálie je zajímavá. V době covidu kdy u nás stál benzín pod 30 Kč tam stál úplně stejně. Museli to tam nějak zastropovat, byl jsem tam letos už víckrát a stojí stále stejně. Vždy jsem se v Itálii vyhýbal tankování a letos to je naopak.
Brmbalik
Taky jsem pred cestou vsude cetl netankovat v Italii a ono je to presne naopak..
Cenduro
Kranjska Gora a okolí o víkendu 1,7 €
PowerHouse
Předloni jsem četl takové rady, že je v Rakousku benzín o 2 Kč levnější než v ČR.

Skutečnost - o 3 Kč dražší.
Vojtech1._Dohnal
Jo to fakt bejvalo, ale teď už to je jinak...
adamzprahy
Změnili snad spotřební daň nebo něco. Dřív to tak platilo, poslední dva roky už ne.
topten
az na polaky, kterym rafinerku prodal spidla s prispenim zemana a babise, a madary, kteri maj levnejsi ropu protoze rusakum lezou do zadku, ceny stejny nebo drazsi jak u nas
Anonym
OMV, Shell, Benzina(Orlen) a MOL, kteří maj 5,60 na litru oproti ONO a dalším levným čerpačkám, co neokrádaj zákazníky 😄
Mikesus
Včera jsem tankoval u kartelu za 42,90, tedy ONO ma ceny kolem 37kc?. Aspon to auto jede a ma beznou spotrebu, narozdil od situace, kdy jsem natankoval u ONO. Ale je pravda, ze jedné Benzině se už taky vyhýbám, tam to bylo něco podobného.
Mig_35
ale určitě tam taková cena nebyla před měsícem 😉
gutex
U OMV, Shell, Benzina(Orlen) nebo MOL prodávali N95 za 42.9Kč to byla aktuální standardní cena pro kohokoliv bez nějaké věrnostní slevy?
Mikesus
Nevím jak ostatní, ale dnes znovu Benzina 42,90, normálně pro každého bez jakékoliv slevy
xxc
Mne sa dnes podarilo natankovat v prepocte za 47 czk v Rumunsku na MOL, neviem ci je to kartel, ale su tam najdrahsi 😄
Brmbalik
Dnes Benzina 46.9,- by me zajimalo kde jsou o 4 Kč levnější
Anonym
to mě taky 😄
Anonym
To by mě zajímalo kde, dneska sem jel v Praze kolem Benziny i MOL a opět shodně 47,90. ONO 42,50, takže rozdíl 5,40 na litru 😄 😄
topten
nejvic krade rusko balliku
Anonym
Rusko nic nekrade, jen prodává svojí ropu tomu kdo si jí koupí. Naopak na ruské ropě si mastí kapsu překupníci co jí míchaj s jinou a madarské a polské rafinerky
topten
balliku, rusko krade (mimo jiny) i zachodovy misy
mozna i s how-nama