Veterán
Škoda 120 v luxusní verzi GLS bývala vlajkovou lodí značky. Škoda Muzeum se chlubí krásným kusem po renovaci
7 komentářů
Mě vždycky hrozně překvapí, jakých školáckých chyb se při renovaci pro vlastní tovární muzeum škodovka dopustí. Kdo jiný už by to měl vědět nejlíp co dobově na auto patří, než mateřská automobilka? Ten kastlík na rádio jsem měl ve stopětce emku (r.v. 1985), kam se tenkrát dal koupit jako novinka.
Největší tragédie byla 120 LE s extrémně dlouhými kvalty "určená pro rovinaté oblasti" (slovy výrobce). Prodalo se jich jen pár stovek, pak naštěstí AZNP napadlo přidat jejich čtyřkvaltu pětku. 😄 :yes:
Měl jsem za to, že automaticky všechny LS a GLS neměly na dveřích holé plechy 😲 asi to tedy platilo, až od generace M. Tu jsme měli doma a prožil jsem v ní dětství.
P.S. Ta renovace je provedená krásně, jen ten plastový středový panel na rádio nemá u takovéto užovky co dělat, škodovka ho začala nabízet coby mimořádnou výbavu až u modelu "M" (dokonce tuším až někdy u M.R. 1986). Ta řadička s chromovanou děrovanou trubkou, tu ještě šlo tolerovat jako dobový neoriginální doplněk, originál byl ale u všech původních Užovek klasický "špendlík". 😄