Novinky
Tak ktomu není co dodat prostě šupa! :yes: :yes: :yes:
Já si "fklidu" počkám, s čím že to přijde medvěd. Uvidíme, žejo. Koncern DB (to není deutsche bahn) do vývoje nacpal miliardy, a teď jsem trochu zvědavý jaké to nové ML-ko na baterky bude. Vyzkoušíme, a když bude dobrý koupíme. A když to bude na nic, tak poděkujeme že nám ho půjčili, a pojedeme dál... pořádným třílitrem s turbem, žejo!
Nové ekologické automobily mi připadají jako když si náš pes snaží chytnout svůj ocas. Běhá stále dokola a už už už to vypadá,že ho má, dycky chybí jen kousek...
No né vážně: oceňuji snahu japonských automobilek, jak Cimrmanovsky vyznačují cestu, kudy automobilismus nepůjde. Je krásné vzít na test"ekologické" auto a udělat test spotřeby na 100km. Jenomže život je trochu složitější, baterky vydrží málo, obnova je drahá,...a neekologická. Nakonec i pan Bursík jezdí ekologickým autem jen do televize, jinak se pohybuje 7-kou bavorákem. Nevím,co tam má za motor, ale po Praze pod 15l/100km to nepojede. A jak krásnně o emisích mluví, jednoho by rozplakal. Jako "fšichni" zelení...
Nové ekologické automobily mi připadají jako když si náš pes snaží chytnout svůj ocas. Běhá stále dokola a už už už to vypadá,že ho má, dycky chybí jen kousek...
No né vážně: oceňuji snahu japonských automobilek, jak Cimrmanovsky vyznačují cestu, kudy automobilismus nepůjde. Je krásné vzít na test"ekologické" auto a udělat test spotřeby na 100km. Jenomže život je trochu složitější, baterky vydrží málo, obnova je drahá,...a neekologická. Nakonec i pan Bursík jezdí ekologickým autem jen do televize, jinak se pohybuje 7-kou bavorákem. Nevím,co tam má za motor, ale po Praze pod 15l/100km to nepojede. A jak krásnně o emisích mluví, jednoho by rozplakal. Jako "fšichni" zelení...
Ty jsi opravdu Frantík,vezmi si kyblík a jdi na pískoviště.. Jen pro ty ostatní plácali-TOYOTA dává záruku na baterie 6 let a tak si vyndej prst z nosu a uklidni se nějak... :-! A jen tak baterky stojej v současnosti cca 30 000Kč akaždej rok budou levnějši´... >😁
Že tu nikdo nekřičí o kopírování? Chudák, to ve Stuttgartu rozřezané a do posledního šroubku rozebrané RX >😒]
to pochybuji toyota ukradla airbagy, prime vstrikovani, abs, esp a i hybridy uz byli davno pred toyotou (audi duo-prvni seriovey hybrid) jen za vysokou cenu, podobne jak v minulosti ani dneska je evropane nekupuji, ale radeji cekaji az budou mit spotrebu 3-4litry, potom se oplati. Asiate- jedno ci japonci, korejci nebo cinane umi jen super marketing a krasne kopirovat
Pletes se, ja byl prvni v CR kdo si poridil RX400h urcenou pro evropu a reknu ti, je to bomba auto. Hybridy jsou dalsi stupnem mezi ropou a vodikem. To ze nekdo tvrdi ze v ekologicnosti vyjdou na stejno jako klasicka auta.... mozna je to pravda ale ja tim, ze jsem si ho poridil prispel na dalsi vyvoj a diky memu malemu prispevku bude za par let hybrid technologie č1 ve snizovani emisi. Disely jsou odepsane, protoze pri nastartovani vyprodukujou tak obrovske mnozstvi plynu ze se pro hybridni "zelenou" technologii nehodi, ikdyz maji o par procent nizsi spotrebu a to laka lidi vic nez ekologie. Jen tak mimochodem vite odkud pochazi streva vsech hybridu ktere se ukazaly na autosalonu? Hadejte.......... hadejte......... prece z RX400h. Porsche, M-B, BMW, AUDI....... proste vsichni koukli jak to delaj japonci a pak to zkusili napodobit, mozna udelali i neco lepsiho.......... uvidime za 10 let.
Správná cesta je to pouze z hlediska pomalých krůčků k novým technologiím. Masová výroba je naprosto zbytečná, nepotřebná a neprodejná. Výrobci se snaží vyrábět to, co je požadováno. A že by hybridy (kromě USA, kde to ale není kvůli ekologickému smýšlení uživatelů) byly tak super business, jsem si nevšiml. A nebýt alespoň té malé poptávky v USA, tak tu hybridy vůbec nejsou.
Hybridní technologie má význam v těžkých vozech (SUV, MPV, ale třeba i tahače)a ve vozech, které potřebují častou akceleraci (velká část jízdy v hustém provozu, ve městě apod.) jako jsou třeba autobusy, rozvážkové dodávky. Pro auta velikosti cca Octavia/Fabia je takto pojatý (zdůrazňuji to, TAKTO POJATÝ) hybrid naprostý nesmysl!
tu je odkaz na porovnani hummer proti prius
ww.clubs.ccsu.edu/recorder /editorial/editorial_item.asp? NewsID=188 smaz vsechny mezery
Mne jako kupujiciho zajimaji fakta, ne nejake vymyslene nesmysli z co2, kdyz porovnavam spotrebu, tak koupit Prius za cennu vyssi jak laguna, vectra, oktavie jeste k tomu ze skoro stejnou spotrebou, bez kufru nema pro obycejneho otce rodiny zadny vyznam. Oblbovat muzou pseudo-greenpeace a par amiku, kteri nikdy nepouzivali rozum. Podobne jak vsude mluvi o Schwarzeneggrovem super ekologickem Hummeru ktery spotrebuje "jen" na 100km 30litru vodiku, ale jak se ten vodik vyrabi uz nikoho nezajima. kazda skoda 120l je pro zivotni prostredi lepsi jak prius