Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeMazda CX-60 se šestiválcem má české ceny: Za plnotučný nafťák ani nechce raketu
136 komentářů
pradeda777
....až na ten vysoký ponton z boku. Chtělo by to na dveřích nějaké pěkné ochranné lišty, aby to "zlomilo" barevnou jednotvárnost. Obzvlášť na bílé barvě je to dobře vidět.
Máš úplnú pravdu. Mne to naviac pri tej dlhej kapote príde trochu ťažké na zadok. Ale na druhú stranu treba nechať, že toto auto vyzerá podstatne lepšie, ako RAV alebo LandCruiser. :yes:
Souhlas. Na RAV4 tu zadní část opravdu "dosouložili". Měl jsem ji v zaměřovači (kdysi dávno i objednanou) dlouhé roky. Jednu chvíli byla dokonce i s šestiválcem. Ale nakonec jsem v srpnu objednal 2.0 l C-HR.
Tebe sa nepáčila RAV-ka, tak si si objednal ešte väčšieho Quasimoda? No tak sorry, kámo, ale dizajnovo hroznejších áut auž asi veľa nie je.
Hmmm....nám se C-HR naopak již dlouho líbí. Ale nebylo místo v garáži. Ano, styling je poněkud avantgardní...."and so are we"..... :-!
Trošku to rieši ponechanie nižších výbav, Prime alebo Exclusive line, tie majú prahové lišty, spodok nárazníkov i blatníkov čierny, čo trošku opticky zoštíhľuje profil. Vyššie výbavy to majú v laku a to auto robí opticky mohutnejším.
skejpa
Mazda opět proti proudu a tentokrát s neskutečným kouskem. Šestiválec, 4x4, pěkná výbava a 1,4m ??? Na takový kus auta to je mega nabídka. Já na ní nemám ale fakt bych jim přál velký úspěch s tímhle autem protože by si to zasloužili. Na tohle auto fakt sedí "tady je svět ještě v pořádku". :yes: :yes: :yes:
souhlasím, na dnešní poměry super nabídka :yes: motor, cena, spotřeba :yes:
X3 30D je o sto tisíc dražší. To by u me osobne rozhodlo a šel bych do Mazdy :yes:
tady nejde ani o cenu auta ale o cenu servisu
a ve světě, kde Mercedes dává 6-válce pryč a Mazda je zavádí, jdu objednat Mazdu
V BMW asi jásají jak se v Merglu podělali z EU
a ve světě, kde Mercedes dává 6-válce pryč a Mazda je zavádí, jdu objednat Mazdu
V BMW asi jásají jak se v Merglu podělali z EU
aha, tak cena servisu, to je zásadní informace. nech mě hádat, Mazda mění v tomhle dieselu po 15 tisících? nebo po 20? u BMW je - nech mě hádat, po 40? tzn. dva servisy u Mazdy jsou jeden u BMW?
šestiválec, to je oč tu běží, sice má výkonu jak čtyřválce jinde, ale už to slovo: še-sti-vá-lec! stejně jako Maserati GT! to nemůže být nic špatnýho😊
šestiválec, to je oč tu běží, sice má výkonu jak čtyřválce jinde, ale už to slovo: še-sti-vá-lec! stejně jako Maserati GT! to nemůže být nic špatnýho😊
X3 s šestiválcovou naftou je o 150 tisíc dražší + to byl základ u X3ky, takže s příplatkama to bude velmi pravděpodobně ještě daleko horší rozdíl. X3 taky bude velmi pravděpodobně menší.
v mojem světě, kdyby někdo vyrobil kopii X3ky a dal do ní všechny komponenty, licenční motor, převodovku od ZF a prostě všechno ostatní, stejně by nemohl žádat tolik, kolik chce BMW za X3. zrovna teď se vyrábí Inneos Grenadier, auto s technikou BMW, velikostí X5 a cenou? no samozřejmě menší.
a teď někdo vyrobí auto s podobnou technikou, ale pardon, pravděpodobně horší a chce o 6000 EURo míň? výrobce s tradičním cejchem reznutí (to už je třeba pryč) a matlala, když jde o diesely? kdybych to auto chtěl, asi bych dal přednost hybridu...
p.s. stovka 5,6 vs 7,4 ale o tom už se snad ani nebavme
a teď někdo vyrobí auto s podobnou technikou, ale pardon, pravděpodobně horší a chce o 6000 EURo míň? výrobce s tradičním cejchem reznutí (to už je třeba pryč) a matlala, když jde o diesely? kdybych to auto chtěl, asi bych dal přednost hybridu...
p.s. stovka 5,6 vs 7,4 ale o tom už se snad ani nebavme
Alexander the Great
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Kia EV6 AWD je přes 1,5m a není to moc konkurent naftového šestiválce 😄 Navíc je o dost menší.
pradeda777
Poněkud slabší. Na ten obsah nic moc. BMW je s výkonem úplně někde jinde. :-!
Treba to vnímať v kontexte výkonu a triedy, nie v kontexte objemu. Základný dízel nemá konkurovať nadupanému bavoráckemu šesťvalcu s 210 kW, ale tým dvojlitrovým štvorvalcom, ktoré má (aj prémiová) konkurencia. Zober si napr. Kiu Sorento, 2,2ka štvorvalec s 200 koňmi. Oproti tomu máš Mazdu so šesťvalcom. Cena rovnaká. Čomu dáš prednosť, R4 alebo R6? Ja mám v tomto jasno.
zcela dostatečné, kámo, zcela dostatečné 😄 😄 😄 nebuď bychař
já ti kámo fandím, připlatíš sto a můžeš mít X3 30d, ale ty půjdeš do Mazdy. možná, když oželíš pohon všech kol - bude to ještě levnější. jsem zvědav na ty prodeje RWD verze. ta je pro SUV jak stvořená, budou objednávat petrolheadi. tedy vlastně dieselheadi😊
na začátku bylo slovo a to slovo bylo u Mazdy😊 uděláme pro vás sedan s řadovým benzínovým šestiválcem a pohonem zadních kol. a skoro to tak dopadlo 😄 😄 😄
na začátku bylo slovo a to slovo bylo u Mazdy😊 uděláme pro vás sedan s řadovým benzínovým šestiválcem a pohonem zadních kol. a skoro to tak dopadlo 😄 😄 😄
Tak x3 bude dnu asi mensie auto nie?
Venku 4 cm. Vevnitř jsou bavoraky vždycky stisnenejsi. Ale srovnávat další aspekty obou aut - to jako opravdu ne 😉
Tak jazdne bude x3 lepsia, predpokladam ze o chvilku do nej placnu displej po vzore 3ky a tam bude mat potom mazda vyhodu u konzervativnych zakaznikov
Podobný příběh jako ta Kia se sestivalcem a pohonem zadních kol. Až vyrobili auto se všemi atributy prémie, zjistili, že za to chtějí skoro stejné peníze jako za prémii. Stinger se to jmenovalo. Už jsem jich par potkal, za život😊
Na těch cenách toho zas tak moc podobnýho není. Ona ta Mazda sice začíná (se silnějším motorem) na 1,4M, ale v nejvyšší výbavě je o kilo dražší, se všemi příplatky 1,65M. Dej si stejnou výbavu do X3 a pak si budeme povídat.
Jinak tedy - skoro to vypadá, že když někdo vyrobí dobrý auto a moc se v Evropě neprodává, máš z toho (jako správný fanoušek aut) škodolibou radost?
Jinak tedy - skoro to vypadá, že když někdo vyrobí dobrý auto a moc se v Evropě neprodává, máš z toho (jako správný fanoušek aut) škodolibou radost?
Fanoušek aut fandí všem autům bez rozdílu? Už jsem te tu dlouho neviděl, takze už si ani nevzpomenu, nesnášel jsi Teslu nebo elektromobily obecně?
No vidíš. Ja nemám žádnou skodolibou radost. Jen vím, jak těžko se boří předsudky.
No vidíš. Ja nemám žádnou skodolibou radost. Jen vím, jak těžko se boří předsudky.
kari.laz
Je to parádní oživení trhu. Něco pro ty co vědí co chtějí. A že výkone je nic moc? No a? K čemu mi je, že takový výkon konkurence umí z dvlitru, když průběh, chod, kultivovanost a podobně se šestiválci stejně nevyrvná. Navíc s poctivým objemem 3,3 litru. Prostě paráda.
Absolutně mi nevadí ani slabší provedení se 140kW. Větší motor bude téměř vždy lepší v autech tohoto ražení. Samozřejmě na bližší hodnocení bude nutné to zkusit, ale jsem přesvědčen, že to špatné nebude.
:yes:
Absolutně mi nevadí ani slabší provedení se 140kW. Větší motor bude téměř vždy lepší v autech tohoto ražení. Samozřejmě na bližší hodnocení bude nutné to zkusit, ale jsem přesvědčen, že to špatné nebude.
:yes:
3_diamanty
Ale dat tam ladviny tak vidim ciste bawo
Tonito Debelito
To auto bude neprodejne se sestivalcem.
Kdo bude chtit V6/R6, spis pujde k D3.
Kdo bude chtit V6/R6, spis pujde k D3.
Vlada Sirotek
Sorry jako, ale Mazda a nafta k sobě prostě nejde, nikdy z toho nebylo nic dobrého. Naftu prostě neumí. Měl jsem 4 Mazdy, CX-3, CX-5, Mazdu 3, Mazdu 6 všechny v benzínu-všechny super. Ale Mazda a nafta prostě fakt neee.
001mf
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
tak úplně bez problémů se to neobešlo, ale když se podívám na průsery třeba BMW ... a i jiných včetně VW ...
ty jsi taky blbec
máš jen benzíny a tak je nafta špatná
no vidí a my máme na firmě 4 dieselové Mazdy pravda max. 4 roky staré, a prostě perfektní ve všech ohledech
kecáš a lžeš Wotroubku
máš jen benzíny a tak je nafta špatná
no vidí a my máme na firmě 4 dieselové Mazdy pravda max. 4 roky staré, a prostě perfektní ve všech ohledech
kecáš a lžeš Wotroubku
Mazda měla problém jen s tím ředěním oleje naftou. Ale zase prý když se měnil olej po 15 tisících, tak to byly držáky. Navíc si myslím a chci věřit, že se z těch nejznámějších chyb poučili.
Jezdec667
Raketa je to v každém případě, jeden a čtvrt milionu za v podstatě obyčejné auto, to je raketa jako dům.. Autoři se už pomátli, nebo je tohle web jen pro multimilionáře.
Ani CX-5 není obyčejné auto, a toto je nad CX-5
Musel bys v tom chvíli jezdit a potom si sednout do jiného auta abys pochopil Mazdu, jízdní vlastnosti, bezchybné nastavení asistentů ...
Musel bys v tom chvíli jezdit a potom si sednout do jiného auta abys pochopil Mazdu, jízdní vlastnosti, bezchybné nastavení asistentů ...
nejen novináři, i čtenáři juchají nad Mazdičkou za 1,5 a jak je to auto do každé rodiny. běda běda když tolik stojí Enyaq. potom je to nedostupné zboží pro ty, co přehazujou vidlema😊
Mr.Murphy
A jdu ji koupit :-!
Trosku me mrzi ze interier muze byt jen cerny/bily a ze nabidka barev je velmi nudna. Ale jinak teda motory a ceny super :yes:
Trosku me mrzi ze interier muze byt jen cerny/bily a ze nabidka barev je velmi nudna. Ale jinak teda motory a ceny super :yes:
V tom s tebou souhlasím.
Teď jezdím v CX-5 a hned jak to půjde tak objednám.
Takuma už leze k 1,8 mio a bílý interiér je výzva, nelézt do auta v jeans.
Ale láká mne to.
Hlavně je tam všechno v kabině konzervativní, už jsem si prohlédl a projel plugina.
Palec nahoru.
Teď jezdím v CX-5 a hned jak to půjde tak objednám.
Takuma už leze k 1,8 mio a bílý interiér je výzva, nelézt do auta v jeans.
Ale láká mne to.
Hlavně je tam všechno v kabině konzervativní, už jsem si prohlédl a projel plugina.
Palec nahoru.
3_diamanty
Ak zvazime ze melon vie stat aj v doma v europe vyrobeny karoq velkosti ceedu ... tak tato baworacka mazdicka dovezena cez pol zemegule je doslova za babku :yes:
Moik
Za ty prachy radši ID.4. Nepředpokládám, že to bude nějaký skok kupředu -mimo velikost - od mojé bývalé CX-5...a to ani o marketing premiovosti.
Dinar
za cenu palec, za výkon už ne, za design exterieru taky ne, ale celkově vzato slušný počin. Asi bych se za 1,5 mio vážně nerozmýšlel, jestli tuhle mazdu nebo čtyřhrnkové a matlací GLC 300d. :yes:
za tyhle prachy neni co resit. A pak glc neni uplne nejvetsi pokud to ma obcas vozit celou rodinu
Hodne lidi tu kritizuje vykon ale me prijde naprosto OK. BMW predstavilo inovovany 30d kdy, 2r zpet? Do te doby mel 30d 265k a nikdo se nad tim nepozastavoval, no a tohle ma o 10min? To se bavime o 3% rozdilu, plus ty dva roky. Takze je mazda jen 2r za premii, a za tuhle cenu? Parada.
PS: ten relativne nizkej kroutak by bylo neco na co bych kdyz uz poukazal driv nez na vykon, a taky je to podle me jak pricina tak nasledek proc to ma "jen tolik" a taky to "stoji jen tolik". Za tyhle penize tam mozna prevodovku zvladajici vyssi Nm dat ani nemohli, nebo kvuli jinym motorizacim nechteli, no a bez vyssich Nm nebude ani vic HP.
PS: ten relativne nizkej kroutak by bylo neco na co bych kdyz uz poukazal driv nez na vykon, a taky je to podle me jak pricina tak nasledek proc to ma "jen tolik" a taky to "stoji jen tolik". Za tyhle penize tam mozna prevodovku zvladajici vyssi Nm dat ani nemohli, nebo kvuli jinym motorizacim nechteli, no a bez vyssich Nm nebude ani vic HP.
No a nebo to je celý kvůli emisím a spotřebě, že ano? Udávají neskutečně nízký čísla a až reálný provoz ukáže, kolik to bude žrát doopravdy, ale jsem přesvědčen, že je to schválně krapet podladěný a posunutý dolů, aby to v nízkých a středních otáčkách jelo víc než dobře a zároveň málo žralo. A že to nebude mít ve špičce na tzv. "prémii"? No a?
99% času s tím nikdo nebude závodit a naopak ocení sílu a kultivovanost a spotřebu a taktéž opotřebení pohonu v nízkých otáčkách.
99% času s tím nikdo nebude závodit a naopak ocení sílu a kultivovanost a spotřebu a taktéž opotřebení pohonu v nízkých otáčkách.
Hlavne to číslo je špička, viac by ma zaujímalo, ako to jazdí. Pokiaľ to má kultúrny prejav, promptne zareaguje, keď pritlačím plynový pedál a vystrelí jak jeleň, keď potrebujem, tak ma špička kdesi v nebeských otáčkach s plynom na podlahe až tak nezaujíma.
GLC 300D jezdím a cx60 jsem si byl projet, byť zatím jen hybrid. GLC je pořád jiná třída. Fakt ne. Ale CX60 je jinak pěkný auto.
KANKUNEN
Jsem zvědavý jak ten motor pojede, protože ty podladěné motory vždy působí silněji, než nějaké vyhoněné maloobjemy.
Mokrous
BTW, nechtěl by někdo mýho sotva zajetýho Passata? 😁
(Kterej už stojí víc, než top verze CX-60 a to má 4 hrnky a předohrab)
Já, že bych to hned vyměnil tuhle za Magdičku...
Kuwa drát, to s tím nemohli přijít loni?!?
(Kterej už stojí víc, než top verze CX-60 a to má 4 hrnky a předohrab)
Já, že bych to hned vyměnil tuhle za Magdičku...
Kuwa drát, to s tím nemohli přijít loni?!?
cudzinec111
nedáva to logiku - snáď prvú skutočne prémiovú mazdu so zadným pohonom/4x4, šestvalcom a automatom idú predávať "za babku" a najlacnejšie auto do mesta majú od pol mega vyššie, navyše je to preznačkovaná toyota. Dokonca ako jediný v EÚ nemajú malé SUV. A nová šestka ako prémiový sedan, prestížna vizitka každej prémiovej automobilky, možno ani nikdy nebude.
Pred mainstreamom sa mazda tvári ako prémia a odháňa si (tradičných zákazníkov) a vo vodách prémie sa hrá na daciu a "žobre" o zákazníkov...
Ale k cx60 - určite to bude predajný úspech vďaka hlavne cene a potom technike, ale mazda ako celok, ako automobilka si teda nejaké prémiové renomé a prestíž veľmi nebuduje.
Pred mainstreamom sa mazda tvári ako prémia a odháňa si (tradičných zákazníkov) a vo vodách prémie sa hrá na daciu a "žobre" o zákazníkov...
Ale k cx60 - určite to bude predajný úspech vďaka hlavne cene a potom technike, ale mazda ako celok, ako automobilka si teda nejaké prémiové renomé a prestíž veľmi nebuduje.
Budeš asi jediný na svete, kto sa sťažuje, že šesťvalcová Mazda je cenovo dostupná. Ale skús v salóne povedať, že Ty nechceš platiť tak málo, že by to malo stáť viac, určite sa dohodnete. 😉
A inak budovať si image vysokými cenami, to skúša kdejaký mainstream snažiaci sa byť prémiou, napr. Cupra, DS atp., len to akosi nikomu nevychádza.
A inak budovať si image vysokými cenami, to skúša kdejaký mainstream snažiaci sa byť prémiou, napr. Cupra, DS atp., len to akosi nikomu nevychádza.
webpaja
...jen si říkám, že trochu s křížkem po funuse pokud beru v úvahu jaká legislativa bude nabíhat. Určitě skvělý počin s RWD platformou, obdiv za R6. Tvary mi připomínají nepovedenou snahu o Levante. Ani to se mi nelíbí, tady naživo o něco málo lepší než na fotkách.
Interiér je moc pěkný, tam se nedá moc vytknout a jízdu nám poreferují mazďáci.
Interiér je moc pěkný, tam se nedá moc vytknout a jízdu nám poreferují mazďáci.
_Karel_
Obávám se, že Kodiaq přerůstá leda vnějšími rozměry, což je škoda. Samozřejmě chápu, že R6 něco na délku zabere. Ceny pěkný, interiér krásnej, být to uvnitř prostorný jako Kodiaq klidně bych ji jako další auto bral. Ale podle mě to je uvnitř velikostně cca CX-5 😒
Tak zase toľko plusov mať to auto nemôže. Keby bolo také skvelé vo všetkých smeroch, nestíhali by ho ani vyrábať... 😉
Škodovka má obecně hodně místa všude. To se tak nedá brát. V Octavii je víc místa jak v pětkovém BMW a taky člověk neřekne, že je to lepší auto...
Zrovna ten Kodiaq RS, který je výkonově jediný srovnatelný, je dost drahé auto. Podle mě to bude tak nějak podobně jako CX-60. A je pak na majiteli, jestli bude preferovat vnitřní prostor Kodiaqu nebo styl a motor Mazdy. Já bych měl s Mazdou jasno.
Zrovna ten Kodiaq RS, který je výkonově jediný srovnatelný, je dost drahé auto. Podle mě to bude tak nějak podobně jako CX-60. A je pak na majiteli, jestli bude preferovat vnitřní prostor Kodiaqu nebo styl a motor Mazdy. Já bych měl s Mazdou jasno.
Anonym
vsetci tu masturbuju nad R6 Mazdou, ale ajtak si ju nikto nekupi. Real kupujuci pojde radsej do BMW X3 a nemusi sa bat ze mu zhnije kasna v zaruke. Mazda fans je rovnaka skupina ako Alfa fans, kupuji si pouzite dizle do 5t eur.
Ako si prišiel na myšlienku, keď sa niekomu páči nejaké auto a chváli ho, tak si ho musí kúpiť? Trošku si to v hlave utrieď.
nic takového myslím nenapsal. spíš to, že jásat nad tím, jak je to laciný, když to stejně koupit nechci...? mně to laciný určitě nepřijde. ale uvidíme, kolik kupců bude chtít vysázet 1,6 za Mazdu. doposud takový model nebyl. třeba Volvu to prochází docela dobře.
Ja fakt nerozumiem, kto prišiel s myšlienkou, že X3 je nejaký konkurent pre CX-60. Mazda začína na 44t, verzia, ktorá má najväčší zmysel a do ktorej pôjde väčšina, je štvorkolka so silnejším motorom a vyššou výbavou Exclusive za 50t. Porovnateľná X3 30d 😁rive začína na 62t. No a to neberieme do úvahy rozdiel vo výbavách, kým tá Mazda v Exclusive výbave je v podstate kompletná a nič podstatné nechýba, X3 potrebuje príplatky tak za 5-8t, teda bude niekde na 67-70t eurách. A ak sú podľa teba autá líšiace sa cenovo o 20t eur konkurentmi.... no comment. 8-s
BMW X3 30d 210 kW začíná na 1 589 000 Kč se čtyřkolkou
Mazda CX-60 187 kW začíná na 1 390 000 Kč se čtyřkolkou
která verze je se čtyřkolkou za 50 tisíc EUR?
https😐/www.autanet.cz/…ku-id4657_09.jpg
asi ji tam nějak nevidím😊
a ano uznávám, původně jsem operoval s loňskou cenou X3 30d
P.S. s myšlienkou jsem přišel já a ano, mýlil jsem se. není a nebude. s jejich vlastní převodovkou, s dieselem, který zatím nikdo nevyzkoušel /a jaké jsou mazdí diesely víme z historie/ a dvoulitrovým výkonem z tři/třílitru bych neváhal ani na chvilku.
Mazda CX-60 187 kW začíná na 1 390 000 Kč se čtyřkolkou
která verze je se čtyřkolkou za 50 tisíc EUR?
https😐/www.autanet.cz/…ku-id4657_09.jpg
asi ji tam nějak nevidím😊
a ano uznávám, původně jsem operoval s loňskou cenou X3 30d
P.S. s myšlienkou jsem přišel já a ano, mýlil jsem se. není a nebude. s jejich vlastní převodovkou, s dieselem, který zatím nikdo nevyzkoušel /a jaké jsou mazdí diesely víme z historie/ a dvoulitrovým výkonem z tři/třílitru bych neváhal ani na chvilku.
Máš pravdu, za 4x4 s šestiválcem je to 1,4M. To je ale (v dnešní době za velké šestiválcové SUVko) slušná cena... hlavně ten druhej stupeň je takovej zlatej střed - nejsou tam blbinky typu elektricky nastavitelnej volant a není tam kůže, ale vyhřívaný sedačky a výdechy klimy vzadu a tak tam nechybí.
Mimochodem - až Homura má lakované lemy blatníků... možná by to bez laku mohlo vypadat i líp 😄
Mimochodem - až Homura má lakované lemy blatníků... možná by to bez laku mohlo vypadat i líp 😄
Presne ako píšeš, Exclusive má všetko podstatné, vyššie výbavy nemajú nič, čo by som nutne chcel. A ešte zvonka vďaka tým nelakovaným častiam pôsobí štíhlejšie. Takže to bude verzia, do ktorej pôjde väčšina.
Kdežto základná X3, tá v tradičnom duchu BMW je pomerne holá a priplácať treba tisíce, typický kupujúci BMW priplatí tak 10t eur a viac (ja ako výbavovo skromný som napočítal len 6t navyše, ale to by som mal menej výbavy, ako CX-60).
Kdežto základná X3, tá v tradičnom duchu BMW je pomerne holá a priplácať treba tisíce, typický kupujúci BMW priplatí tak 10t eur a viac (ja ako výbavovo skromný som napočítal len 6t navyše, ale to by som mal menej výbavy, ako CX-60).
S 6tis E nejsi vybavove skromny, to jsi vybavove asketicky. 10k u vetsich BMW je vicemene nutnost, 15k se v tom taky ztrati hned. Otazka je co slevy, ale docela bych se divil kdyby u BMW byly v dnesni dobe nejak zasadne divoke.
PS: vidim ze jsi povysil na -18, gratuluju! 😁
PS: vidim ze jsi povysil na -18, gratuluju! 😁
zatímco Mazda dává slevy na potkání. nechce se mi prohrabovat tím, co nabízí Mazda a BMW to nemá. jenom si pamatuju jednoho podnikatele, co spadnul z éčka do Opelu před pár lety, ale argumentovat tím, že to je v plné. někdo výš to popsal pěkně, Mercedes se čtyřmi válci bude hrát pořád vyšší ligu, než Mazda.
důležitý rozdíl je, že v Mazdě si tu výbavu koupit musíš, u BMW můžeš.
důležitý rozdíl je, že v Mazdě si tu výbavu koupit musíš, u BMW můžeš.
Konfigurovatelnost je vždycky lepší, to nic proti. Pevné výbavy se ti buď do priorit trefí nebo ne...s tím, že těch věcí, co člověk vyloženě nechce není moc a třeba panoramu už si značky zvykly dávat zvlášť.
Tady bych měl zrovna asi docela kliku, ta durhá výbava vypadá poskládaná dle mého gusta.
Neměl bych problém vzít za stejné peníze šestiválcovou Mazdu místo čtyřválcové prémie.
PS: za tu Q5 o test vedle by byly dvě slušný CX60 😉
Tady bych měl zrovna asi docela kliku, ta durhá výbava vypadá poskládaná dle mého gusta.
Neměl bych problém vzít za stejné peníze šestiválcovou Mazdu místo čtyřválcové prémie.
PS: za tu Q5 o test vedle by byly dvě slušný CX60 😉
není to tak dávno, co jsem byl přesvědčován, že díky poklesu ceny se dá pořídit Audi levněji než VW. u Mazdy to zdá se neplatí, ta má skvělou cenu.
To jsi nebyl přesvědčován mnou. Já jsem říkal, že v Německu vychází Audi A VW na operák výhodněji, než jejich přímá konkurence. Ber to jako doplňkovou informaci...
Jak vychází Mazda nevím, nemůžu sloužit. U nás má Mazda 44% firemní klientely (oproti 95% Audi), takže asi u ní bude operákový model (na pár let a pryč) méně důležitý než u Audi...
Jak vychází Mazda nevím, nemůžu sloužit. U nás má Mazda 44% firemní klientely (oproti 95% Audi), takže asi u ní bude operákový model (na pár let a pryč) méně důležitý než u Audi...
Psát o zjevení a cenové nabídce, jaká nemá konkurenci… Mazda slíbila benzinový šestiválec a kupé/sedan se zadním pohonem, místo toho přišlo SUV s dieselem, u hybridu použili stávající čtyřválec… všechno špatně. S výjimkou jedné osoby tu všichni aplaudují něčemu, za co by peníze nikdy nedali. Uvidíme, jaký to bude hit.
To asi zase není na mě... já nepíšu o žádném zjevení ani nic podobného. Jen říkám, že na novinku s primárně RWD platformou je to dobrá cena, vzhledem k technice a velikosti a tak.
Ohledně toho, co Mazda slíbila... pokud vím, tak informace o nových šestiválcích byly zvěsti z nějaké interní prezentace. CX-60 má šestiválcový benzín 3.0 i naftu 3.3, benzín se k nám nevozí... to asi zas takové překvápko není. Nová 6 má přijít příští rok... tak uvidíme, jestli to bude RWD na stejné platformě nebo ne, zatím to spíš vypadá že ne. Že se R6 nedostal do současné FWD asi opět překvapení není.
Ohledně toho, co Mazda slíbila... pokud vím, tak informace o nových šestiválcích byly zvěsti z nějaké interní prezentace. CX-60 má šestiválcový benzín 3.0 i naftu 3.3, benzín se k nám nevozí... to asi zas takové překvápko není. Nová 6 má přijít příští rok... tak uvidíme, jestli to bude RWD na stejné platformě nebo ne, zatím to spíš vypadá že ne. Že se R6 nedostal do současné FWD asi opět překvapení není.
To je ta obsese počtem válců. Hlavně u dieselu velmi podstatné. Od šesti nahoru už to nenýtuje😊 Mazda ještě v historii neudělala dobrý nafťák, ale teď už to neplatí. S tímhle rovnou zatopí premiovým značkám. Fandím tvému nadšení, druhá věc je šáhnout do kapsy a zaplatit tolik co za Land Cruisera, na kterého se čeká dva roky a ojetý se prodá za den.
P.S. Zlaté kliky neudelaji z panelakoveho bytu na Černém mostě bejvák na Vinohradech 😉
P.S. Zlaté kliky neudelaji z panelakoveho bytu na Černém mostě bejvák na Vinohradech 😉
"Zlate kliky" je na 1,5mil vyhonenej kodiak s 2L naftou, ne tohle. Tohle kdyz uz nic jineho ma zdrave to co dela auto autem. Pokud je premie byt na Vinohradech pak z mainstreamu bude tohle tem Vinohradum druhe nejbliz, hned po Touaregu.
co to má? převodovka není Aisin, ale vlastní produkce. nový diesel, o kterém nikdo neví nic, s parametry dvoulitrové nafty od VW. jestli je u tebe VW nad Mazdou - může být, minimálně prodejema to tak každý nevnímá. jestli jsou nějací soupeři, tak bych řekl Sorento, Santa Fe? to je řekl bych podobná kategorie.
twistedTSD
Ta spotřeba je neskutečná. Nechce se mi věřit, že by byla reálně dosažitelná. Jinak kauf roku.
Barry Lyndon
asi jde o to, co kdo od auta čeká, ale už příčná CX-5 má poněkud málo prostoru (prakticky se tam ani nevejdu) a tady čekám poměr celková/vnitřní velikost ještě o řád horší. Na druhou stranu nepochybuji, že oproti RAV4 za 1,6 mega bude toto jezdit prémiověji (to totiž jezdí i VW Golf za čtvrtinové peníze 😁 ).
Inak na obrázkoch ma CX-60 až tak nepresvedčila, avšak v reále vyzerá podstatne lepšie, najmä v tej krásnej červenej metalíze, fakt kus pekného dôstojného auta. :yes:
EDIT: tak som našiel, že hybrid váži od 1981 kg, nafta od 1815 kg. 166 kg, to sa prejaví.
Inak už sú ceny aj na Slovensku😒br /> 3,3d RWD Prime line: 44390 eur, to je o 6300 eur menej ako hybrid . A hlavne o dosť lacnejšie, ako v Čechách, v prepočte 1.089.500 Kč.
3,3d AWD Exclusive line: 50940 eur (1.250.000 Kč). Teda u nás vyjde silnejšia štvorkolka presne rovnako, ako v čechách slabšia zadokolka.
PS: tohle bude mezi SUV podobne zjeveni jako mustang s benzinovou V8 ve sve kategorii. Uz to vicemene nikdo nedela (krom premie) a uz tuplem ne za takove penize.
Edit. Nějaký šu-lin to stáhl zpět na 12.... 😒]
EDIT: a tebe taky posunu na 5. 😁
Šesťvalec v šestke, to by bola ešte iná káva.
A Pája je kloboučník, 😁 já mám v pětce 8,9 litru.
Ale vo veľkom SUV by mi naftová R6 nevadila, tam sa to hodí.
Ale pak postrádá smysl SUV jako takové, kdyz jezdi jen dalnici.
Za R6 palec hore.