Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Bezpečná vzdálenost v Česku: Lepičům konečně začíná zvonit hrana!

Na pomoc řidičům lépe zvládat bezpečný odstup mezi vozidly se začalo objevovat nové dopravní značení. Protože se počítá i s citelnějšími postihy, bude to znamenat i soumrak lepení na záda?
Zpět na článek
Avatar - xxc
14. 10. 2022 23:32
staci obmedzit brzdny vykon
aby auto nedokazalo rychlo zastavit na kratku vzdialenost a ludia budu nechavat vacsie odstupy :-)
Rozbalit vlákno
0
Avatar - pradeda777
15. 10. 2022 09:01
Už se to děje
Předpověděl jsem to, když se o tom začalo mluvit. Necháváte ty + - předepsané odstupy a hned se najdou fiškulíni, kteří ten prostor z druhého pruhu zaplní. Tak si znovu uděláte prostor a ejhle ...další borec....šup ho tam....a vy si připadáte jako blb co se posunuje stále dozadu.... :-(
Rozbalit vlákno
1
15. 10. 2022 11:18
Re: Už se to děje
Druhá strana mince je, že dokud nezačneš být agresivnější a “lepit se” tak ti v Česku nikdo neuhne a dálnice postupně zpomalí na městskou rychlost.

Stalo se mi to naposledy několikrát včera mezi Prahou a Brnem. Pět aut za někym kdo neumí jezdit po dálnici, vzniká kolona, pravý pruh je místy rychlejší, pak si všimnete že se nic neděje a jen to někdo blokuje, začnete to předjíždět pravym (a ano vjíždíte pak do mezer v levym) až předjedete zdroj kolony, přidaj se další, začne mírná agrese, zdroj kolony je doslova vytlačen a dálnice se uvolňuje.

V té koloně se stane 10+ přestupků kvůli vzdálenosti, ale může za to omezenec co jede “opatrně”.

Mimochodem i v Německu jak dojde na tohle, tak jinak disciplinovaní Němci se přilepí na nárazník a začnou být agresivní. Ale tam se to nestává tak často, protože jsou zvyklí uhybat.