Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Restomod Mercedesu 300 SEL 6.3 s osmiválcem z Corvette! Nádhera nebo svatokrádež?

Společnost Icon je jedním z nejlepších specialistů na restomody. Jejím nejnovějším počinem je Mercedes-Benz 300 SEL 6.3, v němž prakticky nezůstal kámen na kameni.
Zpět na článek
Avatar - Dinar
3. 11. 2022 10:51
Já jsem příznivcem
restomodů. U nich nejde o záchranu klasiky, ale o možnost jezdit klasickým autem (design, atmosféra doby) se soudobou technikou, je to pro někoho, kdo nechce veterána v perfektním stavu do garáže k občasným vyjížďkám, ale pro někoho, kdo chce daily car v hávu klasiky. Můžeme se bavit o znehodnocení nebo naopak zhodnocení daného auta, ale to jsou kategorie hodně subjektivní. A použití LS motoru v tomto konkrétním kusu taky docela chápu, je to osmiválec za osmiválec, LS motory jsou povedené a hlavně tak rozšířené, že velmi dobře a relat. levně servisovatelné. Jsou taky proto nejčastějším motorem pro "engine swap" v Americe. Za sebe dávám tomuhle medvědovi palec. :yes: :-)
Avatar - mariov8
2. 11. 2022 12:47
Hodnota
Být to obyčejná S klasse W108 nebo i W109 O.K., ale zrušit sběratelsky již docela ceněnou a relativně i vzácnou 300SEL 6,3 přestavbou s motorem z Chevroletu?! :'-(
2. 11. 2022 09:26
Ale jako jo...
.... asi bych preferoval úplnou klasiku ale jestli to po té úpravě opravdu funguje, není to ani nebezpečné, ani nějak otravné, tak vlastně proč ne. Jen bych byl na pochybách s hodnotou takového auta - při dalším prodeji takto upravené auto asi moc zájemců nenajde protože je prostě hodně specifické a tak by tam mohl být nepříjemný propad ceny.

Ale kdo neřeší prachy a dává mu to smysl, tak směle do toho :-)