Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

Víte, proč jsou podél silnic barevné patníky?

9 komentářů

rohor
Když většina nechápe ani přednost zprava a přesto dostane řidičák. To je stejné jako že každý čmoud dostane taky technickou. No a pak si všichni hrajou na automobilismus na neexistujících silnicích. No není to prča a výhra se narodit zrovna tady?
Mikesus
Tu přednost zprava, to jsi mi připomněl jednu příhodu z parkoviště u obchoďáku v Praze.
Na vjezdech cedule "zóna, přednost zprava " vyjíždím z boční ulice a koukám doprava, jestli můžu, rozjedu se a zleva mne málem nejakej dědek ( cca 50 let ) málem sejmul. Měl jsem problém kolem něj projet, tak jsem stahnul okýnko a zeptal se, zda ví kde je pravá ruka, že tu je přednost zprava. A on, že ví, ale nemusí mi dávat přednost, protoze vyjíždím odněkud z boku. 😁
Ne, lidi fakt neznají pravidla.
pevec1
Patníky znám, ale nechápu, podle čeho se umísťují. Pracuji v bývalém areálu větší firmy. Jsou do něj dva vjezdy. Na jednom červené patníky jsou, na druhém ne...
Othello
Tak ten první není křižovatkou a druhý je
rohor
Spíše když dělali ten druhý tak jim to bylo jedno.
rohYpnol
Tak může to být z důvodu rozdílné doby realizace. Dřív se na tohle moc nehrálo. Často se značení doplňuje až při opravách.
Může to být i tím, že jedni je napojení např. neveřejné účelové komunikace (sloupky), zatímco druhý je třeba jen sjezd nebi dokonce není považováno za neveřejnou účelovou komunikaci.
Obvykle to vysvětlení má. I když to nemusí být vůbec logické z pohledu objektivní reality.
lordlord
u Lišova je snížená rychlost a značka s tvarem křižovatky a kus dál je výjezd označen červenýma patníkama, tu sníženou rychlost pak nic neruší
rohYpnol
Nemůžu si pomoct ale balisety považuji dokonce za nebezpečné. Zvlášť v této době.

U nás silničáři totiž totálně kašlou na jejich nějakou údržbu. Jsou notně zašlé a v této době naprosto zaprasené od silničního marastu. Takže zvlášť za snížené viditelnosti téměř nejdou vidět. Takže je velmi snadné je přehlédnout a vjet do nich. Jasně, člověka to nezabije, ale pořád je to dost na poškození auta :-! 😢

A ještě se množí další nešvar, který je vyloženě nebezpečný. A to je připojovací pruh po odbočení vlevo. Takže člověk odbocujici vlevo co vjíždí na hlavní, nedává přednost vozidlům jedoucího po hlavní zprava. Jde o lacinou náhradu míst, kde dovnitř měly být kruhové objezdy. Hrozně nepříjemné dopravní řešení :-! :no:
Mikesus
Pokud chapu připojovací pruh vlevo jak zminujes, mne to přijde docela dobré. V dnešní době, kdy je takový provoz a je problém se připojit na hlavní vlevo, tak nemusíš čekat na volné oba smery a pak se připojiš jen do toho svého až bude volno.