Ojetiny
KANKUNEN
3
jak to auto dokáže vypadat dobře ještě teď. Ty nové hoštapler citrouše se mi nelíbí vůbec.
Přejít do diskuze
Tchán si pořídil tuhle C5, na vzduchu a v nejsilnější naftě. Za 90 tisíc. Nevím, jak dlouho ji má. 5 let? Každopádně krom výměny oleje na to auto ještě ani nesáhl.
Co tě vede k tomu, že zpochybňuješ desítky let se opakující fakt, že Fiat a Alfa jsou nejporuchovější. Sem tam se jim něco podařilo udělat dobře, ale i Fiat 500 je vždy na posledních místech spolehlivosti.
Proto kdo chce to dobré od PSA z té doby, koupí si Ford, motor zůstává, zbytek je ve všem lepší :-! Né nadarmo i Vaculík dává jako nejlepší ojetinu z té doby Mondeo MK4 (tedy s patřičnými motorizacemi, né všechny jsou dobré 😁)
Já mluvím o Renaultu, ale je fakt, že tenhle je nějakej lepší, protože za deště se mu nešpiní boční okna 😁
Já mluvím o Renaultu, ale je fakt, že tenhle je nějakej lepší, protože za deště se mu nešpiní boční okna 😁
Záleží od modelu, C5 vrzla len v jednej zatáčke pri veľkom preťažení. Inak to bolo tiché, pohodlné, nevrzajúce auto. Vytriezvenie prišlo až s Renaultom. Nie je Francúz ako Francúz, na Peugeotoch sa nikdy vŕzganie neriešilo.
To platilo na přelomu tisíciletí, od dob Passatu B6 to šlo rychle do háje, nicméně mám doma francouze co má 82 tisic najeto a 14 let a nevrže..
Zapomeň frantík co měl nalítáno 100t by vždy už rozvrzaná kraksna, VW byl mnohem lépe smontovaný. Vyrovnalo se to až teď.
Ano, jazdi, ale ako. Uplne inak, ako ked to bolo nove auto. Premium plus sice nemam, ale musim suhlasit s tou castou clanku, ze po chvili sa podvozok rozvolni a uz to potom nikto nevie dat do povodneho stavu. Inak auto to bolo super, len skoda, ze to tak skoro zostarlo.
To máš to samé, jako když čecháčkovští "hospodští odborníci" na základě dovozu totální h vraků v 90kách stále trapně pomlouvají Alfy a Fiaty.... 😒 :no:
Tak samozřejmě ne na vzduchu...
Ale každopádně z vlastní zkušenosti vím, že hospodské kecy o poruchovosti Citroenů jsou dány zejména dokola se opakujícími báchorkami z dob prvních dovozů několikrát stočených a neservisovaných křapek. Já svou C5 (2HDi) prodával, když měla najeto 340k a pořád ji potkávám (jezdí jako neoficiální levné taxi). Za celou dobu provozu žádné vážnější problémy (jednou EGR za cca 6k). Rozvody komplet i s pumpou za 6k, spojka i s dvouhmotou v cca 280k km spíše preventivně za cca 15k. Takže problémy více méně žádné a servis (díly) za hubičku. Před i po C5 jsem měl a mám opět Citroen a jsem spokojen. Služebně jezdím Škodu, Ford a Kia, poruchovost/servis je naprosto srovnatelný, ale díly u Fordu dražší.....
Ale každopádně z vlastní zkušenosti vím, že hospodské kecy o poruchovosti Citroenů jsou dány zejména dokola se opakujícími báchorkami z dob prvních dovozů několikrát stočených a neservisovaných křapek. Já svou C5 (2HDi) prodával, když měla najeto 340k a pořád ji potkávám (jezdí jako neoficiální levné taxi). Za celou dobu provozu žádné vážnější problémy (jednou EGR za cca 6k). Rozvody komplet i s pumpou za 6k, spojka i s dvouhmotou v cca 280k km spíše preventivně za cca 15k. Takže problémy více méně žádné a servis (díly) za hubičku. Před i po C5 jsem měl a mám opět Citroen a jsem spokojen. Služebně jezdím Škodu, Ford a Kia, poruchovost/servis je naprosto srovnatelný, ale díly u Fordu dražší.....