Testy
Srovnával autor reálně s nějakými dodávkami?
"Ač jsou někteří konkurenti modernější a lépe vybavení, prodávají se také za výrazně vyšší částky." kteří jsou s manuální klimou za vyšší částky než 1.1m vč. DPH? To už je porovnatelné se Sprinterem, který je hodně jinde. Master je levnější. Transit a Crafter spíš stojí porovnatelně. Tak pak to Ducato nevychází moc dobře v ceně od 970 tisíc. Ducato se prodávalo ještě před rokem okolo 650k bez DPH (asi 780 s DPH). Bylo o trochu dražší než Master a dávalo to tak smysl. Za 970k v základu je to docela šílenost. Za co tedy 4 hvězdy?
"Ač jsou někteří konkurenti modernější a lépe vybavení, prodávají se také za výrazně vyšší částky." kteří jsou s manuální klimou za vyšší částky než 1.1m vč. DPH? To už je porovnatelné se Sprinterem, který je hodně jinde. Master je levnější. Transit a Crafter spíš stojí porovnatelně. Tak pak to Ducato nevychází moc dobře v ceně od 970 tisíc. Ducato se prodávalo ještě před rokem okolo 650k bez DPH (asi 780 s DPH). Bylo o trochu dražší než Master a dávalo to tak smysl. Za 970k v základu je to docela šílenost. Za co tedy 4 hvězdy?
mám Ducato z půlky roku 2018. L2H2, motor 2.3JTD 150 PS. Devítimístná verze, autoklima, zadní extra topení, tažné, parkovací kamera, prostě max co tam tehdy šlo, i metalíza a 16" liťáky 😁 tehdy to auto stálo 880 tisíc včetně daně..... těžko uvěřitelné co ty věci stojí dnes.... 😢 Jsem s tím obrovsky spokojený, buď to tahá palety, nebo to párkrát do roka předělám na autobus.... modlím se aby mi to nikdo nezbořil a budu to šolíchat jak jen to půjde :yes:
Dnes jsou v tom PSA motory 2,0/2,2 .... takže sdílení, úspora v nákladech, ale ceny jsou vyšší ...
Stellantis vydělává peníze.
Říkal jsem si, jestlipak motor 2,3 JTD přežije a vypadá to že se zase uzavřela jedna kapitola.
Stellantis vydělává peníze.
Říkal jsem si, jestlipak motor 2,3 JTD přežije a vypadá to že se zase uzavřela jedna kapitola.
jasně 2.3 JTD klasika od Fiat Powertrain, která tuším slouží i v Iveco, je prostě nenávratně pryč. Mimochodem není ta 2.2 ta celohliníková od Fiatu která slouží i v Jeepech i Alfách? (akorát samozřejmě upravená pro provoz v dodávce). Kdesi jsem to četl, ale kdo si to má všechno pamatovat, že....
Vidím to podobně. Kupoval jsem před rokem (Movano typu Master) a už to bylo lehce dražší, ale co přišlo posléze je brutální. Verze L3H2 (je asi o 40cm delší než Ducato L3), 180 koní, taky s výbavou (autoklima, hlídání mrtvého úhlu, tažné…) snad jen kromě kamery a stálo 790 tisíc s DPH. Tady v testu je menší a slabší Movano s manuální klimou za 1.1M, neuvěřitelné.
Technický základ je sice ve Fiatu Ducato, ale motory Opel přebírá od PSA - tedy Citroenu a Peugeotu. Fiat má své motory. Verze zobrazená ve fotogalerii není L3H2, ale L2H2, která má cca 540cm na délku.
Pan Kolman by si v tomto mohl jako profík udělat jasno a nevěšet čtenářům bulíky na nos. Motor Opelu Movano nepochází od fiatu, nýbrž od Peugeotu, což jsou konstrukčně zcela odlišné motory. Aktuální 2.2 HDI Peugeotu vychází z původní motorizace 2.0 HDI. Což je motor původně od fordu. Přesný obsah motoru Fiat ducato je 2184 cm³, obsah motoru Peugeot, Citroen, Opel (Stelantis) je 2179 cm³.
Mimochodem, vlastnil jsem postupně tři Ducata, mometálně mám Jumper. Celkem na těchto autech mám víc jak 1,5mil. km. Tak pokud někdo chce opravdové info...
Mimochodem, vlastnil jsem postupně tři Ducata, mometálně mám Jumper. Celkem na těchto autech mám víc jak 1,5mil. km. Tak pokud někdo chce opravdové info...
Spolek s Renaultem byl teda lepší.
Hlavně ta cena. Zdražili všichni, ale před rokem nás stála 132kw verze s autoklimou o několik stovek tisíc korun levněji než slabší a menší Ducato v článku s manuální klimou. V tomto ohledu si teda Opel dost pohoršil.
Ducata před tím rokem byla vyprodaná pro Českou Poštu.
Co se týče odhlučnění, níže čtu, že máš “osobní” verzi, ty mívají lepší odhlučnění, ale nevim. Hluk na dálnici je asi jediné co mi na tom Masteru vadí.
Ještě s tou sedačkou, asi taky budu mít v Masteru tu lepší, nemůžu si vynachválit, i když s tou výškou souhlasím. Mám jen 175 a mám ji nejníž a i tak mi přijde zbytečně vysoko. V testu je ve výbavě vypsaná nějaká sedačka s bederní opěrkou, tak nevím jestli to je ta lepší. Pokud ano, divím se poznámce o diskomfortu.