Elektromobily
Přihlásit pro přidání komentáře
KANKUNEN
1
mozek rozhodně ne. Třeba já si to představit dovedu, je to o něco slabší pocit, než když šlápneš na brzdu v Dacii Logan. A mnohem slabší než když to pošleš do stromu. 😒]
Othello
1
Přesně. I auto se slabšímu brzdami, které ze stovky zastaví třeba po 40 metrech, na takové zpomalení nepotřebuje ani tři vteřiny.
Othello
.....agresivní způsob akcelerace je umožněn maximem výkonu a točivého momentu dostupným téměř od nulových otáček .....
Pěkně prosím, když už píšete o autech, nemohli byste se v redakci konečně zorientovat alespoň v těch nejzákladnějších fyzikálních parametrech motorů ? Ať víte co je výkon, co je moment, jak to spolu souvisí a nešíříte tak zoufalé bludy.
Elektromotor může mít vysoký moment klidně od nuly, ale výkon určitě ne !
Tvrzení o "maximu výkonu od téměř nulových otáček" je absolutní nesmysl. Včera jsem na něj upozornil u "řazení" pro Ioniq5 a dnes to tu máme znova.
Děkuji předem a držím palce
Pěkně prosím, když už píšete o autech, nemohli byste se v redakci konečně zorientovat alespoň v těch nejzákladnějších fyzikálních parametrech motorů ? Ať víte co je výkon, co je moment, jak to spolu souvisí a nešíříte tak zoufalé bludy.
Elektromotor může mít vysoký moment klidně od nuly, ale výkon určitě ne !
Tvrzení o "maximu výkonu od téměř nulových otáček" je absolutní nesmysl. Včera jsem na něj upozornil u "řazení" pro Ioniq5 a dnes to tu máme znova.
Děkuji předem a držím palce