Novinky
Tedy cílem modifikace je to, aby žádný odeesacky parchant nemohl za žádnou prasarnu ihned přijít o řidičák. Výše pokuty nerozhoduje, nakradeno mají kmotři dost.
Podle mě systém prodělal už tolik zjednodušení v novelizacích, že další zjednodušení už ani není možné 😁 :-!
Jediné smysluplné zjednodušení je zrušení tohoto nesmyslu. Bodový systém nepřinesl žádný efekt. Za závažné přestupky má mít možnost odebrat ve správním řízení dopravně správní úřad bez ohledu na nějaké body, a to vždy s ohledem k okolnostem.
Viz třeba nerozsvícení světel. Absolutní nesmysl tohle paušálně řadit do lehkých přestupků. V létě za slunného dne ano. Bohužel vídám jezdit bez světel u v tuto dobu a to je o život.
Jediné smysluplné zjednodušení je zrušení tohoto nesmyslu. Bodový systém nepřinesl žádný efekt. Za závažné přestupky má mít možnost odebrat ve správním řízení dopravně správní úřad bez ohledu na nějaké body, a to vždy s ohledem k okolnostem.
Viz třeba nerozsvícení světel. Absolutní nesmysl tohle paušálně řadit do lehkých přestupků. V létě za slunného dne ano. Bohužel vídám jezdit bez světel u v tuto dobu a to je o život.
Nepoužití směrovek při řazení z pruhu do pruhu = 10 bodů a 20 tisíc pokuta
Nepoužití směrovek v křižovatce při odbočování = useknutí ruky
Nepoužití směrovek v křižovatce při odbočování = useknutí ruky
vyhrozovali, ze znasobi pokuty a poplatky za spravni rizeni
coz povede k tomu, ze i kdyz budes v pravu, vetsina lidi radsi zaplati pokutu nebo odpustek misto aby sli do spravniho rizeni, kde hrozi radove vic
a tyka se to klidne i toho projeti na cervenou na zeleznicnim prejezdu
zrovna ted sem stihanej za to, ze me na usekovym mereni zjistili o 3km vic nez tam je povoleny
ale v nabidce odpustku (za 400kc) to je za okamzitou rychlost
takze samozrejme spravni rizeni
rad bych videl ty protazeny xichty uredniku az jim to v odvolani zrozporuju, ze ani nevedi co meri
coz povede k tomu, ze i kdyz budes v pravu, vetsina lidi radsi zaplati pokutu nebo odpustek misto aby sli do spravniho rizeni, kde hrozi radove vic
a tyka se to klidne i toho projeti na cervenou na zeleznicnim prejezdu
zrovna ted sem stihanej za to, ze me na usekovym mereni zjistili o 3km vic nez tam je povoleny
ale v nabidce odpustku (za 400kc) to je za okamzitou rychlost
takze samozrejme spravni rizeni
rad bych videl ty protazeny xichty uredniku az jim to v odvolani zrozporuju, ze ani nevedi co meri
Potkal jsem už iks aut jedoucích v noci nebo husté mlze bez světel a jako bagatelní mi to nepřišlo nikdy. Rozhodně bych tak kritické ohrožení bezpečnosti provozu nehodnotil stejně benevolentně jako zapomenuté doklady.
pochopit mozkové myšlení našich zákonodárců je pro mě někdy hodně obtížné