Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Rozšíření řidičáku skupiny B: Béčko se posune na 4250 kg, ale má to háček!

11 komentářů

Stejsn
"podmínkou je alternativní pohon vozu a nesmí dojít k umělému navýšení nosnosti ničím jiným než hmotností pohonného systému." - jak spolu souvisí hmotnost auta a jeho pohon z hlediska skupiny v ŘP? Proč na stejný řidičák můžu řídit čtyřapůltunové elektrické, ale jen třiapůltunové spalovací auto? Opět paskvil.
Brmbalik
Protoze, ty elektricke spotrebice aby nekam dojeli musi vazit jak nakladak... Pohon je lehci, jen baterky vazi jako druhe auto... A to i kdyz jsou prazdny
brk77
No a? Však má jít o ekologii a co je ekologického na tom, že jeden 80kg řidič má pod zadkem 4 tuny, aby se někam přesunul?

A bezpečnost? Třeba Hummer EV váží 4 a čtvrt tuny a na stovku akceleruje za cca 3s. To je zbraň. Za mě by dostat papíry na tohle mělo být obtížnější, než než na obyčejné Cečko a ne to dávat automaticky k B.
Stejsn
Přesně to je i můj názor.
Brmbalik
Treba proto, ze v dnesbi autoskole neuci vubec nic... Treba proto, ze i s dnesnimi lehcimi a ne tak akcelerujicimi auty lidi jezdi jak deb.love a nekdo by jim chtel dat do ruky o temer tunu tezsi auto. Nikdy... Jen at ty EV sra.ky udelaji lehci... A o ekologii tu vubec nejde...
TT
V Čechách sa s béčkom jazdia skútre do 125 cm3? Nie do 150?
ProchyTom
Takže na portálu o autech si znění zákona s vysvětlením mužu přečíst jen když zaplatím za prémium. Mrdlo vám už úplně? Kdejaká žumpa na netu to tam mrdne ctrl c a ctrl v pro dědka co neví jak s internetem a tady chcete po lidech co rádi točí volantem love. Bravo
janjiraka
v USA od 15 s nákladádem 8.5 tuny, to si Kupka asi nepřečetl. hlavně, že chce od r 24 za známku na dálnici 3000k
Brmbalik
V USA pristupuje policie k prekroceni rychlosti uplne jinak nez u nas a povolene rychlosti jsou taky jine.. V CR kdyz dodrzujete rychlost jste za blbce co zdrzuje provoz....
jan.k
Proč ne pro všechny? Ať si koupí lehčí elektromobil. Já chci taky řídit pickup s hmotností nad 3.5t s béčkem. To je diskriminace.
Zdenek Pilz
To je na stiznost k ÚS.