Technika
U svého Priusu EGR zaslepovat? Snad ho raději naopak vyčistím. Před barákem za 2 odpoledne
Nechápu vás . Vysvětlete mi to.
Nechápu vás . Vysvětlete mi to.
Nikde jsem se v té snůšce nedozvěděl jednu z nejdůležitějších věcí, a sice že EGR spolu s olejovými výpary umí v sání vytvořit černý lepivý hnus, který ani umí úplně zanést a způsobit tak další problémy.
To je taky důvod, proč ho lidé zaslepují, aby pak nemuseli rozdělat půl auta kvůli čištění sání.
To je taky důvod, proč ho lidé zaslepují, aby pak nemuseli rozdělat půl auta kvůli čištění sání.
Až když je třeba zvýšit točivý moment a výkon, ventil se uzavře aby se do válce dostalo více kyslíku.
EGR ventil totiž funguje jen na volnoběh a při nízkém zatížení motoru. Jakmile řidič šlápne na plyn auto má stejné emise jako kdyby bylo úplně bez EGR ventilu. Zaslepení EGR ventilu tudíž není žádná extraprasečina jak někteří prezentují. V zásadě vůbec o nic nejde. U moderních motorů se to už nicméně nedělá, protože EGR dostává vyfiltrovaný vzduch přes DPF, takže s ním nejsou v nových autech problémy.
prinejmensim u starejch klumpru, ktery mas evidentne na mysli
To znie neškodne, ako morálne dobrá voľba.
na likvidaci NOx u chrochtu je SCR s mocovinou
EGR NOx jen snizuje
ale cim min NOx jde z motoru, tim min mocoviny spotrebujes a tim min casto ji dolejvas
proto EGR smysl ma, i kdyz by chrocht byl "cistej" i jen s mocovinou
to samozrejme neplati o vetsine starejch jedovatejch klumprech pred dieselgate na podzim 2015 az do cca 2018
u benzinaku staci ke snizeni NOx jen EGR bez mocoviny
navic vetsina benzinaku nejezdi na rozdil od chrochtu na chudou smes, ktera silne prispiva ke vzniku NOx
To je jako dost podstatny, protoze pokud to tak je, potom emise NOX z aut jsou tak male, ze jsou az nemeritelne a tudiz je temer vsechno znecisteni NOX z jinych zdroju.
Chvili se o tom psalo a pak ticho…