Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeKonfigurátor BMW X5 a X6 M Competition: Dostanete se klidně na 5 milionů
25 komentářů
gil54
Mám rád diskuze, do kterých se aktivně zapojí zdejší profesoři etiky, lingvistiky a jazykovědy, filozofie, ekologie, udržitelnosti a veškerých technických věd.
Byla by velká škoda, kdyby široké spektrum jejich moudrosti zůstalo lidstvu utajeno.
Byla by velká škoda, kdyby široké spektrum jejich moudrosti zůstalo lidstvu utajeno.
Ale nestoji ani 4M. 😁
A zrychleni ma jeste lepsi.
A pak ze jsou EV draha.
Ruku na srdce, kdo potrebuje dokonaly podvozek v SUV?
A zrychleni pod ctyri? 😁
Jinak vzhledove se mi libi vic horizontalnejsi ledvinky X5M...
Mimochodem Tesla X má podle mě příšerný podvozek, který absolutně neodpovídá cenovce.
Dokonalý znamená, že nelze vylepšit. Tedy, tlumí všechny ( běžné ) nerovnosti, neprenasi žádné rázy a vibrace, nenaklani se v zatáčkách atd.
K podvozkům obecně, oproti autům třeba z devadesátek (které jsou dnes považovány za zlatou éru automobilismu) mají podvozky dnešních aut k dokonalým výrazně blíže, v podstatě už se dnes nenajde auto s mizerným podvozkem.
Jinak těch dokonalých podvozků se dá najít celkem dost, vesměs samo ve vyšších třídách, zkus třeba nějaký MB s ABC podvozkem, to člověka docela nadchne.
Mene inteligentnimu zbyvaji osobni utoky.
Dokonalost je samozrejme nedosazitelna. Jde o to, dikutovat jako clovek...
Tím, že nadchne, myslím právě svou dokonalostí, podvozek jehož míra schopnosti měnit směr v kombinaci s mírou komfortu je mezi současnými auty nejlepší. Možná, že za dalších třicet let tu budou podvozky ještě výrazně lepší, ale tohle lze přece hodnotit jen prismatem doby, prismatem obecného standardu, a dnes jsou tu podvozky, které jsou prostě dokonalé nebo dokonalosti se blížící, pokud se nutně chceš točit na přesném významu slova dokonalý.
A zrovna GLS (ani nevím, jestli do něj jde ABC) není příkladem dokonalého podvozku, bohužel ani dobrého, v rámci třídy je to naopak podvozek podprůměrný, mluvíme-li o standardním airmaticu.
Ale stačí zkusit nějaké esko, nejlíp kupé právě s abc (active body control) podvozkem nebo velkého range (mluvíš-li o suv), a u těch já klidně použiju slovo dokonalý.
Reaguješ na Adamův poznatek o TMX a kontruješ, že není dokonalý podvozek. Já měním na perfektně naladěný podvozek.
Nebuď Vito 😄
Perfektně naladěný na možnosti daného auta... Možná. Ale jestli tomu tak je, kdo to rozhodne?
http😐/youtu.be/0oLeKRNsSn4
To má sned každý normální auto už v základu.