Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Automobilové volání o pomoc. Povinný eCall známe snad všichni, ale co bCall?

Nouzové volání eCall je už nějaký čas součástí všech nově homologovaných vozů. Zjišťovali jsme, čím se liší od (zatím) nepovinného pomocníka s názvem bCall.
Zpět na článek
7. 3. 2023 19:54
Známe snad všichni?
Ne, já to neznám, povídejte :-) :-) :-) :-) Pro některé méně chápavé, samozřejmě vím o co se jedná, ale v žádném mém autě to nenajdu :-) :-) :-)
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Mikesus
7. 3. 2023 21:28
Re: Známe snad všichni?
Takze to znáš, i když nemáš v autě.
Avatar - xxc
7. 3. 2023 21:31
vw tiguan to nema?
Volala o pomoc, ale nikdo ji neslyšel. Sophie Russonová, jedna z přeživších tragické nehody v Cardiffu, prožila podle slov její matky chvíle hrůzy. Poté, co auto pětice kamarádů havarovalo, byla dívka dlouhé hodiny uvězněna ve voze spolu se třemi zesnulými kamarády. Záchrany se jí dostalo až v neděli v noci poté, co vrak jejich auta nalezli dobrovolníci, kteří po nich pátrali. Ti nyní obviňují policii z laxního přístupu.
Rozbalit vlákno
4
Avatar - Mikesus
7. 3. 2023 21:57
Re: vw tiguan to nema?
můj tip je, že to byla minula gen, která to neměla vůbec.
8. 3. 2023 09:00
Re: vw tiguan to nema?
Mozno poskodenie auta bolo take, ze eCall nefungoval. Stacilo by napriklad, aby sa odpojila bateria. Bez energie ten bazmek asi nikam nezavola...

Inak eCall mam v aute, a zatial ma to akurat tak otravuje. Raz sa mi to spustilo ked som prebehol cez daku nerovnost, a dva krat pri intenzivnejsom brzdeni. Tusim je to dake precitlivele...
Avatar - Mikesus
8. 3. 2023 10:56
Re: vw tiguan to nema?
Tak s tím jsem problém zatím nikdy neměl, a to už to mám ve 3. autě, děr i prudkych brzdeni vcetne automatického uz jsem mel dost a stale ani jednou. Spis to automobilka spatne nastavila. Použil jsem jednou manuálně, kdyz se přede mnou rozmazl cyklista na silnici a zlomil si nohu a nejspis i žebra, tak abych nemusel vysvětlovat kde jsme. Ten systém by měl být nezávislý ( aspon nějaký čas) na autobaterii, právě z důvodu ztráty napětí při nehodě. Podle fotek co jsem našel, tak to byl tiguan první gen.