Bezpečnost

Zpět na článek

Nejtěžší otázky a správné odpovědi z autoškoly. Dáte nejhorší chytáky?

8 komentářů

rohor
Nebylo by lepší neobtěžovat zájemce o skupinu B hloupými otázkami na rozdíl mezi D a D+E a podobnými pitomostmi o náklaďácích? A namísto toho potrénovat třeba přednost zprava a použití blinkrů? Když jsem dělal autoškolu tak takovou koncentraci pablbů jako byla mezi tamními instruktory jsem nikdy předtím nezažil. Jeden třeba říkal pneumatikám All Steel "alštylky". Jiný zase navrhoval komusi, že si může teď už jen "vyhonit šulina". Autoškoly zrušit!
jiras_
Nerušit, ale dělat pořádně. Když jsem dělal řidičák, byl výběr dobrá autoškola a pohodová. Hádej, kdo měl první zaplněnou kapacitu. Tu dobrou vedl známý, instruktor do nás dostal reflex jak Pavlov do čoklů - zrcátka, koukat dal než na čumák auta, přemýšlení než/když něco poděláš. Schumachera ze mě neudělala, ale podle mě to bylo postaveno dobře - dostat do člověka základy ať není nebezpečný okolí a zbytek je stejně na každém.
rohor
Autoškola je k ničemu, jenom vytahuje lidem prachy z kapsy. Nenaučí nic. Lidi by se měli učit řídit sami. Vzhledem k tomu, co se dnes na silnicích děje, bych pustil do provozu klidně každého samostatně. Stačilo by prokázat, že pozná červenou, zelenou, hlavní a vedlejší a ví, že se jezdí vpravo. Když se zbytek pravidel nedoučí, tak se vlastně nic nestane, protože dnes je stejně nikdo nerespektuje.
Sgt.I.DontCare
Ta otázka ohledně potkávacích světel na přejezdu, co to je za nesmysl?
Ne každé auto je vybavené denním svícením a ani být nemusí, v takovém případě musí svítit celodenně potkávacími světly spolu s obrysovými, takže mi ta otázka nedává smysl. To má řidič v automobilu bez denního svícení před přejezdem zhasnout světla úplně?
rohor
Otázka i odpověď je v pořádku. Zastavení vozidla - stojící vozidlo nemá svítit potkávacími světly, ale jen obrysovými (parkovacími) světly. Je to nejen že logické, ale je to rovněž ohleduplné například v té situaci na přejezdu.
Sgt.I.DontCare
Aha, tak tohle jsem od autoškoly upřímně úplně zapomněl..asi, že jsem nikdy nikoho neviděl to tak dělat 😢
Stejně to tak nejspíš dělat nebudu, protože při starším autě s manuálním přepínáním světel je to nepohodlný nesmysl, ale děkuju za osvětlení 😄
Stejsn
Ano, na přejezdu máš přepnout na parkovačky.
traveldrive
Buďte radi, že máte testy aspoň také ako sú. Na Slovensku si vraj vzali príklad z českých testov, ale dokurvili to ešte viac. Slovenský priemer je vraj okolo 80% správnych odpovedí, aby ťa pustili k skúšobnej jazde, musíš dať aspoň 90%. A že je tam chytákov a zbytočných volovín požehnane. Niektoré otázky ani nemusí každý pochopiť rovnako.