Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Podle studie neustále roste nespokojenost zákazníků s nákupem aut

Neuspokojivý stav trhu potvrzuje studie spotřebitelů. Obsáhlý vzorek může být pro automobilky zdrojem k zamyšlení nad aktuální situací.
Zpět na článek
Avatar - Tomogo
12. 3. 2023 22:22
Já bych přidal ještě jeden důvod...
... já se stal ze zákazníka, kupujícího nové auto, zákazník kupující ojetinu. A to proto, že jsem nechtěl akceptovat mizerný dotykový infotainment a obtěžující asistenty.
Dodnes nelituji a přemýšlím, že to auto, co je dnes už stará rachotina (2016), budu jezdit dokud se nerozpadne, protože je prostě přesně to, co se mi líbí a vyhovuje mi.
Rozbalit vlákno
3
13. 3. 2023 07:25
Re: Já bych přidal ještě jeden důvod...
Hlavne ide o americkú štúdiu amerického trhu, čiže relevancia k našim podmienkam kríva na obidve nohy. To si ten babrák, ktorý článok bohvie kde splašil, možno ani neuvedomil, text vyznieva, akoby Atlanta ani nebola za morom a info sa týkalo našich bežných podmienok.
Avatar - iudex
13. 3. 2023 09:28
Re: Já bych přidal ještě jeden důvod...
Nebol by som taký kritický. Samozrejme že máš pravdu, ide o americký trh a to nie je priamo použiteľné na európske trhy, ale tie podstatné veci zostávajú, nakoľko sú vyvolané rovnakými faktormi. Dakedy si mal základnú dilemu: chceš auto podľa seba a teda si zadáš do výroby a 2-3 mesiace počkáš, alebo ti na konkrétnej výbave nezáleží a máš auto hneď. Dnes autá nie sú na sklade a autá do výroby trvajú neuveriteľnú dobu, častokrát vyše roka, niektorí majú avizovanú dodaciu lehotu 18 mesiacov. To je nonsens.
Plus samozrejme cena. Ak nie je ponuka a je veľký dopyt, rastie cena. Na zľavy človek môže zabudnúť, je rád, ak mu auto vôbec dodajú za objednanú cenu (tá častokrát nie je garantovaná a môže sa zvýšiť).
A s tým súvisí aj správanie predajcov. Časy, keď bol zákazník pán sú preč, dnes je tu opäť (nehovorím, že všade, ale stretol som sa) arogancia v štýle: ber alebo nechaj tak, za tebou je x ďalších záujemcov.
Ale svitá na lepšie časy, čipy a súčiastky už pomaly sú, výroba sa zvyšuje, takže ponuka rastie a skôr alebo neskôr prídu aj zľavy: https://eu.usatoday.com/…nts/11374836002/
13. 3. 2023 16:43
Re: Já bych přidal ještě jeden důvod...
Zľavy už niektoré značky dávajú, a nie malé. Napr. BMW. Ale čakať 9 mesiacov, a dostať auto len s dotykovým ovládaním sa mi aktuálne nechce. ;-\