Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Auta Miloše Zemana: Prodloužená Octavia a popelník z Trabantu

Pojďme si k příležitosti inaugurace Petra Pavla připomenout souvislosti mezi dnes již bývalým prezidentem Milošem Zemanem a automobily.
Zpět na článek
9. 3. 2023 14:10
Já tupec jsem si ve svých 20 letech taky myslel
že je správné mít české auto (bylo už pár let po komunistech). Tak jsem si první a poslední české auto pořídil. Těžce zaplacená zkušenost. Nasr*at na české auto. Howgh.
Rozbalit vlákno
5
Avatar - Barrichello
9. 3. 2023 14:44
Re: Já tupec jsem si ve svých 20 letech taky myslel
vono taky poslední český auto byla ta Tatra 700 a Favorit.... Zbytek už byly německý auta s českým logem. Asi tak stejně český auto je Huyndai z Nošovic :-)
Já sem český auto nikdy neměl. Jednou sem jel v autoškole Felicií a jinak mě stačilo když mě v tom někdo vozil.
Avatar - WinDiesel
10. 3. 2023 09:19
Re: Já tupec jsem si ve svých 20 letech taky myslel
jo ty sis vozil zadek v ruSSkých autech, že :-[] :-[] :-[]
Avatar - Barrichello
10. 3. 2023 09:39
Re: Já tupec jsem si ve svých 20 letech taky myslel
žádný ruský auto sem nikdy neměl, joudo.

Ale jel sem v několika Zigulikách jako Spolujezdec a znam lidi co je maj.
Avatar - WinDiesel
9. 3. 2023 18:50
Re: Já tupec jsem si ve svých 20 letech taky myslel
Já jsem svého času s radostí opustil Š125LS a převzal Nissan Almera 1,5. Přišlo mi to tehdy jako přesun do jiné galaxie. A to byl můj poslední benzín, živý, točivý.
Avatar - Ozzman
10. 3. 2023 08:17
Re: Já tupec jsem si ve svých 20 letech taky myslel
Já jsem dítě 90tek, měli jsme Felicii, na svou dobu to bylo fakt dobré auto a zub času ukázal, že takhle jednoduché a spolehlivé auto přežilo mnoho dalších generací aut a pokud se nerozpradlo v prach, jezdí svým majitelům pořád.

Ale já jsem dovršil vosumnáctiny v roce 2005, což byla éra bezbřehého kultu Škodovek, hlavně Ofcí ftédéí a mne se tyhle stádní jediné správné pravdy o tom nejlepším výrobku na světě vždy tak nějak hnusily, takže i když Oktavii beru, její odkaz byl mnohem nadnesenější, než byla krutá realita, která měla a má dost záporů.

V státě je to jiné, určitě pokud naše (německá) automobilka umí vyrobit patřičný model pro reprezentaci, nevidím důvod, proč v takových autech prezditenti a ústavní činitelé nemohou jezdit, u nás v práci taky můžeme koupit jakékoliv auto, pokud to bude Škodovka, takže jsem se k nim dostal jako ke služebákům a někdy pak mohu najíždět na nebohé Priusy s mocným TéDéÍ a cítit pocit nadřazeného člověka :D