Novinky
Dinar
0
"Přístrojová deska má mít mnohem luxusnější provedení", hmm, na fotkách je vidět pouze stará známá verze korejského významu slova "luxus", tedy šedého tvrdého plastu v kombinaci s lesklým plastem v barvě červeného dřeva.
Přeložme si to do češtiny: Sonata v US (společně s Elantrou sedan) silně obtěžuje donedávna dominující Japonce v kategoriích vozů pro normální pracující ke každodenní dojížďce za zaměstnáním. Do stejné kategorie takových normálních aut v zemi za louží patří i Camry a Fusion (pro jistotu: to není náš evropský subkompakt, ale [odkaz] Proto "luxusnější" samozřejmě neznamená luxusní, ale "trochu vylepšený, aby se to ještě rok dva dobře prodávalo, než dokončíme nový model". Na luxusní segment Hyundai pomýšlí jinak: Genesis, na mušce Mercedes E-klasse a BMW 5, do výroby 2008, zároveň poskytne i podstatnou část platformy pro novou generaci sportovního kupé se zadním náhonem (a tedy i pro ten koncept od Kie). Takže teprve na Genesis Hyundai předvede, kam pokročil od svých někdejších asijských korábů a pak se teprv uvidí, jestli mu v Evropě místní arbitři přiznají tu visačku.
Byl jsem jedním ze ˇ"šťastlivců" 8-s , kteří byli vlastníky vozu Hyundai (kupoval jsme nové, v dieslu, v plné výbavě před cca 3-mi lety). Po zkušenostech mohu říci jen - děkuji, již vícekrát nechci. Koree jsou prostě divný auta a když vás nechá ve štychu v Rakousku, Slovinsku a následně pak při cestě na dovolenou, tak už tuto zkušenst nechcete dovolovat. Teď mám Škodu a VW a maximální spokojenost >😁 .
Víš, to že se ti stalo něco takovýho jak píšeš se může stát u každýho auta. To není problém jenom Korejců. Šéf má audi A6 a má taky jenom potíže, a to jeho audi stálo minimálně 2x tolik. To samé známá z Německa s Fabií. Jde o to, že se vždycky vyskytne určitej počet aut, co stojej za ho*vno. Ale s tím se při produkci statísíců aut ročně nedá nic dělat. Kromě těch nejlepších jako je Ferrari a spol.
19 rokov pouzivam japonske auta a v servise som este nebol (okrem vymeny oleja a pod) .....na VW a Skodu pozeram ako na odpad !
No jestli dobře počítám, koupil sis tenkrát nějaký Hyundai r.v. 2004-2005. Tvoje osobní zkušenost je nepříjemná, ale těžko z ní dělat obecné pravidlo. Dávám ti sem pro srovnání, co o "quality story" Hyundaie v r. 2004 napsal deník USA Today. To je seriózní zdroj, žádný zájmový kroužek nebo PR agentura. Američani jsou v něčem legrační skauti, ale na druhé straně dokážou férově ocenit. Je z toho i jasné, proč je dnes Hyundai srovnávaný s Toyotou nebo Hondou.
[odkaz]
[odkaz]
Tak, tak, Hyundai ma v USA nyni vybornou povest, na druhe strane pomyslneho zebricku je (pro Evropana nepochopitelne) Ford a jeho znacky. Za uplne nejhorsi auto, co si ted muzes v USA koupit, je povazovany focus (prvni generace, kdy na mistni prijde druha, nemam tuseni). A jeste k te povesti Hyundai - lezi hlavne v rovine good value for money, o nejakem utoku na luxusnejsi znacky muze Hyundai zatim jen snit. Na druhou stranu si myslim, ze tento krok bude daleko tezsi, nez se vyporadat s kvalitou a spatnou povesti a jeste by si to meli dobre rozmyslet, kde ze na trhu ma ta budouci pozice Hyundai byt.
Vidíš a já byl vlastníkem dvou ojetých Lanter a za 4roky jsem nikdy neměl problém ani cestou k moři ale byly to benzíny.Těd mám Fabii combi(služební)a ke korejci bych se s klidem vrátil 😉
Zajed se podivat treba do Dubaje (to je mesto, kde stoji galon nafty - tj. 4,546 litru - v prepoctu 6 Kc, tj. tolik, co litr a pul balene vody, nejvyssi budova na svete atd.) - na tu Tvou socialni Skodu nebo VW tam nenarazis ani s lupou, za to korejcu vsech 3 znacek tam jsou hned po Toyote mraky... A jiste nemusim dodavat, ze mistni obyvatele nejsou socky jako shademilove u nas. >😒]