Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Hyundai Sonata - aktuální provedení bude modernizováno

Ondřej Láník
Diskuze (16)
Hyundai Sonata je důležitým modelem korejské značky zejména na velkém automobilovém trhu v USA. Před lety Hyundai přesvědčoval zákazníky hlavně cenou a desetiletou zárukou, dnes už se srovnává s těmi nejlepšími.

Na trhu je Sonata od roku 2004, a tak po čtyřech letech je už nejvyšší čas změnit tvary vozu. Radikální proměna minulých generací se ale pravděpodobně nezopakuje. První americké snímky s vysokoteplotního testování ukazovaly přepracovanou příď s novými světlomety, nárazníkem a větší maskou chladiče, která má místo jednoho, dvě žebra. Vzadu budou nová světla a nárazník. Design Sonaty by se měl přiblížit většímu sedanu Genesis, jehož uvedení na trh se očekává v nejbližších letech.

Nová přístrojová deska má mít mnohem luxusnější provedení než dosud, přepracovaná středová konzola má výdechy ventilace posunuty výše pro lepší proudění vzduchu v interiéru.

Ambice korejských inženýrů jsou vyšší a vyšší. Etalonem pro testovanou Sonatu jsou v Americe populární Toyota Camry a Ford Fusion.

Komplexní informace o budoucích modelech Hyundai a současném vývoji korejského autoprůmyslu jsou v článku Marko: Budúcnosť značky Hyundai (+ analýza postavenia kórejských značiek v Európe).

Ondřej Láník
Diskuze (16)
17. 8. 2007 18:19
Re: Děkuji, nechci
Rozumim, souhlasim. Prodelali za poslednich deset let skoro neuveritelne rychly vyvoj, ted jde o to, aby se z toho nezblaznili.
Avatar - sparrow1
17. 8. 2007 17:52
Re: Děkuji, nechci
Vidíš a já byl vlastníkem dvou ojetých Lanter a za 4roky jsem nikdy neměl problém ani cestou k moři ale byly to benzíny.Těd mám Fabii combi(služební)a ke korejci bych se s klidem vrátil ;-)
17. 8. 2007 17:47
Re: Děkuji, nechci
Tak, tak, Hyundai ma v USA nyni vybornou povest, na druhe strane pomyslneho zebricku je (pro Evropana nepochopitelne) Ford a jeho znacky. Za uplne nejhorsi auto, co si ted muzes v USA koupit, je povazovany focus (prvni generace, kdy na mistni prijde druha, nemam tuseni). A jeste k te povesti Hyundai - lezi hlavne v rovine good value for money, o nejakem utoku na luxusnejsi znacky muze Hyundai zatim jen snit. Na druhou stranu si myslim, ze tento krok bude daleko tezsi, nez se vyporadat s kvalitou a spatnou povesti a jeste by si to meli dobre rozmyslet, kde ze na trhu ma ta budouci pozice Hyundai byt.
17. 8. 2007 03:28
Re: Děkuji, nechci
No jestli dobře počítám, koupil sis tenkrát nějaký Hyundai r.v. 2004-2005. Tvoje osobní zkušenost je nepříjemná, ale těžko z ní dělat obecné pravidlo. Dávám ti sem pro srovnání, co o "quality story" Hyundaie v r. 2004 napsal deník USA Today. To je seriózní zdroj, žádný zájmový kroužek nebo PR agentura. Američani jsou v něčem legrační skauti, ale na druhé straně dokážou férově ocenit. Je z toho i jasné, proč je dnes Hyundai srovnávaný s Toyotou nebo Hondou.
[odkaz]
17. 8. 2007 01:24
Re: Děkuji, nechci
No cece nevim, ja mam jedno suv z koreje, rok a nejakej ten tyden, a nemuzu si stezovat.