Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Proč nemá nový Polestar 4 zadní okno? Prý je to úžasné funkční vylepšení...

56 komentářů

del42sa
Příští model bude bez čelního skla pro ještě hlubší a úžasnější zážitek z vůně a svěžesti :D :yes:
ericn
Marketing Polestaru si nevidí do huby... Nejspíš ho bez zadního okna budou homologovat jako N1 - dodávku :-[]
DonVito
Nezvetsilo to nahodou jeho objem, kdyz muzes nakladat bez problemu po strechu?

Jinak design Volva/Polestaru je jednim slovem skvely. :-O

Kdybych mel rict jake znacky se mi designove libi nejvic, budou to nejspis tyto. :yes:

Co mi konkretne tento kousek pripomina?
Lambo, jen hezci...
traveldrive
Akože s plechom namiesto okna dokážeš naložiť viac ako so sklom? To je zaujímavá teória.

Samozrejme je to kravina na kvadrát, zaslepiť výhľad dozadu a potom tam prilepiť kameru, to je fakt výplod génia... Zrejme si myslia, že sú úžasní a tak musia na seba upozorniť za každú cenu. Ideál asi bude kúpiť si Teslu na denné a Polestar na nočné jazdenie... :-D

Svet sa v riť obracia, píšem to už dávno.
DonVito
Ako ze se objem kufru muze pocitat u liftbacku jen po roletku/dekl. ;-)

Heled, napada me vic vyhod.

Treba odhlucneni a pevnost karoserie lepsi nez u sedanu (o liftbacku ani nemluve).

Mne se ten napad libi a verim, ze muze davat smysl.

Jel jsem s Meganem e-tech, ktery ma tak male zadni okno, ze tu kameru misto zrcatka stejne pouzivas furt.

Mas k tomu neco vecnyho, krome hejtu?

PS Jako bonus to auto vypada bez zadniho okna cool.
traveldrive
Hádaj, z akého dôvodu je roletka na kufri odnímateľná.
Trúfaš si tvrdiť, že plech je ohľadne odhlučnenia lepší ako sklo? Aká hrubá izolácia čakáš, že tam bude?
Zmysel by dávalo, keby k zadnému oknu a vnútornému späťáku pribudla kamera. Ale nie, ak z auta spravia čierne vrece bez výhľadu dozadu a potom tvrdia, aká je tá kamera, ktorú vlastne ani nechcem, úžasná.
Definuj hejt - napísal som praktické argumenty a popravde si ich nevyvrátil. Každá námietka proti EV je hejt? Máš to pomýlené.
Elektrický Megane je tiež efektný na pohľad, ale jazdiť v ňom ma ani trochu neláka. Aj kvôli otrasne malému zadnému oknu - a myslím, že som to v nejakej staršej diskusii aj spomenul.
DonVito
Hejtem byla treba tva posledni veta a to, ze jsi to nijak neoduvodnil.
Ty nepovazujes "kravinu na kvadrat" za hejt?

Toto uz bylo lepsi. ;-)

Myslis si, ze tu prepazku Polestaru bude tvorit holy plech? :-)
Toto narozdil od liftbabu muze byt vyztuzene a ziskas i vetsi tuhost karoserie.

Ale to jsou jen me domnenky.
Neznam technicke reseni.
Chtel jsem napsat, ze ten napad vubec nemusi byt spatny ani uplne samoucelny (jak si myslis ty).
traveldrive
Nie, výrazom "kravina na kvadrát" označujem zbytočné, samoúčelné riešenie, ktoré okrem palcových titulkov v reklame nemá žiadny iný zmysel, prípadne ide o otravný alebo dokonca nebezpečný prvok v aute.
A áno, zaslepenie zadného okna a jeho náhrada kamerou je kravina na kvadrát. To môžu zrušiť všetky okná anabúchať zvonka kamery, ako tu už niekto vtipne poznamenal. Sakra, to bude tuhosť karosérie ako hrom...
DonVito
No rozdil je v tom, ze do zadniho okna vetsinou koukas zrcatkem.
Ktere lze pomerne uspesne nahradit diplejem/kamerou i bez okna.
traveldrive
A aký má zmysel jednoduché a spoľahlivé zrkadlo nahradiť mnohonásobne drahšou kamerou a hrčou káblov s elektronikou naviac? Ktorá navyše úroveň spoľahlivosti späťáku nikdy nedosiahne, a jej prípadná oprava bude taktiež oveľa nákladnejšia? Niekomu sa autá zdajú príliš lacné, aby do nich musel pchať nové a nové kurvítka?
DonVito
V Renaultu Megane E-tech (vlastni zkusenost) je kamera mnohem lepsim resenim!
Brmbalik
Je to jen a pouze kvuli nakladum na vyrobu. Kus plechu je o balik levnejsi nez kvalitni izolacni sklo. Coz ve finale prinasi jen vetsi zisk do kapsy automobilky...
DonVito
To je mozny.
Dobry duvod. :yes:
gil54
Proč tedy ta úplně zbytečná skleněná střecha? Taky by stačil levnější kus plechu.
evocolt
Gil,cista 10 na terci za trefne polozenu otazku :yes:
Brmbalik
Rekl bych, ze to bylo zcela mimo terc. Ale zalezi na co strilis...
ericn
Protože za zadní sklo se nepřiplácí, ale za skleněnou střechu ano a ne málo ;-)
Brmbalik
To za 1. A pak vetsinou potrebujes jeste sterac a vyhrivani a to jsou dalsi polozky ve vstupnich nakladech na auto
Mig_35
:yes:
Fomax
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Miorolo
Úžasné funkční řešení... nebo jak šetřit na všem a pak tyhle úspory prezentovat jako technologický pokrok :-) Njn, kamera vyjde levněji než sklo...
Brmbalik
Presne tak, v tomhle byznisu se pocitaji halire...
traveldrive
No tak v tom prípade by som úplne zrušil volant. Servá na náprave sú tak či tak, takže v rámci šetrenia postačí jeden otočný gombík...
(Sakra, keď to raz niekto zavedie, budem si búchať hlavu o stenu, že som si ten nápad nedal patentovať...:-D)
Barry Lyndon
víc nahowno než prosklená střecha. Ale jinak to mají proruští dezolátní Číňánci hezké.
webpaja
Nejlepší je vyhodit přední okno a nahradit ho kamerou. Ten slint, že stačí zmáčknout tlačítko se dá použít taky.
Othello
Jo taky mě to napadlo, když jsou kamery místo oken tak super, proč s nimi nenahradí všechny okna.

A vůbec nechápu k čemu je tam ta prosklená střecha. To už jim došly kamery?
webpaja
"A vůbec nechápu k čemu je tam ta prosklená střecha. To už jim došly kamery?" :-[] :-[] :-[]

Podobný špek jako berany. :yes:
DonVito
Haha vy spekacci.

K cemu konkretne potrebujes zadni okno, kdyz mas prosklenou strechu a v zrcatku kameru?

Stary Tatry taky zadni okno temer nemely. Tem se posmivate taky?
Wtf
rohor
Potřebuješ, nepotřebuješ. Zabedni se celý a pozoruj svět jen přes kamery, když tě to baví. Já si cením kvalitní přímý výhled.
DonVito
Zkus to znovu. :-|
traveldrive
Ťaháš za kratší koniec.
webpaja
Máš reakci na Rohora? Vždyť má pravdu.
Brmbalik
Treba proto, ze kdyz se na systemu kamery cokoli vy.se.re tak dozadu uvidis uplny prd.
DonVito
No ty brdo. Jel jsi nekdy s dodavkou?
Othello
Já s dodávkou občas jedu a bez vnitřního zrcátka je to blbé. Ale nejsou tam kamery
Mig_35
Ja jezdím s dodávkou často a boční zrcátka v pohode stačí
Brmbalik
Jezdil jsem 15 let LKW, ale v osobaku nedam na zadni okno se zrcatkem dopustit...
traveldrive
Napríklad k cúvaniu, nie vždy sa dobre cúva len cez zrkadlá a niekomu to ani nejde. Že staré tatry zadné okno nemali neznamená, že to bolo dobré riešenie.
DonVito
Ale tady mas mnohem lepsi reseni.

Bavime se jen o vypadku.
Brmbalik
Nevim jestli je to lepsi reseni... Koukat na neco pres system kamer a obrazovky, kdyz muzu mit primo ocni kontakt... Kazda kamera oproti oku zkresluje.. Za me ne e
traveldrive
Nebavíme sa o lepšom riešení. Len o efektnejšom, zložitejšom a mnohonásobne drahšom.
ryccardo
No zadní okno by mi kupodivu ani nechybělo. V dodávce nebo něčem jako Caddy ho taky nemáš a nikdy mi to nevadilo. Důležitý jsou velký boční zrcátka a ideálně couvací kamera. Já vlastně zadním oknem skoro nekoukám ani v Superbu. S tím bych se srovnal spíš než s designově zastaralým a nebezpečným půlvolantem v Tesle.
webpaja
Mě to tedy vadilo u kterékoliv dodávky. Zvláště u těch nižších jako je třeba Caddy. U Transitu s průhledovým okýnkem a prosklenými dveřmi vzadu jsem díky výšce stejně moc neviděl.

Každopádně bych Polestar už kvůli tomu nechtěl.
DonVito
No ty bys ho nechtel hlavne kvuli tomu, ze jezdi na elektriku. ;-)

Ale zajimavy poznatek, co vsechno muze lidem vadit. :D

Nekomu absence rucky, nekomu absence zadniho okna...
Ja bych treba zase nechtel spalovaci motor vypoustejici toxicke emise.
webpaja
Meleš hlouposti, bohužel velmi často. Nikde jsem nenapsal, že mi vadí EV, to že ty nekriticky vynášíš do nebe vše co EV je a kdyby dostal interiér vůni z odpadní jímky, budeš tleskat jak je to skvělé, je úplně jiná věc.
Brmbalik
Rekl bych, ze nam nevadi, ze je to EV. Ale l, ze je to nasilne protlacovany. A aby ses nemusel ptat jak, odpovim ti. Zakony EU, dane, nove emisni limity nastavene tak aby se nevyplatilo automobilkam vubec spalovak vyrabet atd. A oproti tomu pro EV danova zvyhodneni pri nakupu, dalsi danova zvyhodneni pri provozu. Kdyby timto nekrivili trh bylo by mi to jedno..
rohor
Ale prodejům to neublíží, protože my normální jsme v menšině.
traveldrive
Definuj "normálny".
DonVito
Normalni:
Roman v Priusu

Nenormalni:
Fsichni vostatni
Freddka
To je teda rychlost… je to sotva par let co zacali setrit v EV na tech zadnich steracich protoze by se to u auta za 1,5 mega proste neveslo do rozpoctu … a bum uz tam chybi i to okno :-! :D
Takhle se dneska bude rozlisovat chudak od bohatyho - mercedes a Skodovka budou stat temer stejne, ale bohatej bude mit vsechny okna a sterace :-!
rohor
:yes: :-)
twistedTSD
Ingenlath byl vždycky poněkud jiný.
Mokrous
A není těch fotek s otevřeným kufrem nějak moc?
Buffalo007
Příspěvek podléhá schvalování.
Buffalo007
Příspěvek podléhá schvalování.
Brmbalik
Jestli ano, tak posunuli latku priplatkovy vybavy do uplne jiny dimezne...