Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Víte, kdy nesmíte jet na zelenou? Plno českých řidičů stále tápe

Nikoho nebaví čekat zbytečně dlouho na křižovatkách, je potřeba si však uvědomit, že zelená nemusí nutně znamenat povel k rozjezdu.
Zpět na článek
2. 5. 2023 09:12
Vážená redakce, ...
...ten seriál zcela zbytečných článků o pravidlech silničního provozu vám píše příležitostně najatá uklízečka bez řidičského průkazu s původem možná i mimo ČR? To by snad mohlo vysvětlit nevhodně použité obraty v textu.

Když opomenu zbytečnost seriálu jako koncept, tak v dnešním textu jsou dvakrát chybně použity obraty, které doporučují řešení jako lepší, správnou volbu. Ale ona to není volba, je to jediné správné řešení a jinak je to proti předpisu a tedy zakázané. Myslím výrazy "neměl by do ní vjíždět ani na zelenou" - správně je nesmí do ní vjíždět - a "Pokud tedy vidíte, že za křižovatkou provoz stojí, raději chvíli počkejte." - správně je - Pokud tedy vidíte, že za křižovatkou provoz stojí, do křižovatky vjet nesmíte.
Rozbalit vlákno
0
2. 5. 2023 13:34
Zákon a realita
Napsali jste něco, co v reálu nefunguje. Řídit se tímto zákonem, tak alespoň Praze nemáte šanci. Zkuste jet v silném provozu např. křižovatkou Slánská Karlovarská nebo na Vypichu a jistě jsou další a další.
Jezdím po Praze 45 let a neviděl jsem to řešit ani kdysi VB a ani nyní PČR.
Rozbalit vlákno
3
Avatar - Mikesus
2. 5. 2023 16:12
Re: Zákon a realita
Ja to dodrzuju a predstav si, ze projedu. Třeba ta slanska/varska, to je jen výmluva arogantnich točvolantů. Úplně v pohodě se projede na další cyklus. Takhle naopak ***sové směrem do centra zablokujou ty, kteří chtějí odbočit z centra na slanskou. Další v řadě, kdy tihle blbeckove zablokujou křižovatku je u Kauflandu na Vypichu, že od Kauflandu nemůžou odbočit směrem z Prahy.
Striktně dodržuji, abych neblokoval křižovatku ( to je asi druhá věc, která mne nejvíc rozčiluje) a nikdy jsem neměl problém křižovatkou projet.