Novinky

Zpět na článek

Škoda chce ještě letos umožnit placení u pump přímo z vozu

12 komentářů

gil54
Možná by bylo použitelnější, jednodušší a s daleko větším dosahem, kdyby byl každý stojan opatřen možností číst karty a mobily, když už to jde i v každé vietnamské večerce. A auta můžou zůstat všechna tak jak jsou a řidič nemusí řešit, která pumpa je nebo není kompatibilní s autem.
Mikesus
No za mne to není nic nového tedy. Už několik let ani nechodím k pokladnam a jen mobilem nactu QR kód u stojanu.
gil54
Ano, to lze, ale jen někde, nejlépe kdyby to šlo všude a QR není úplně totéž jako čtečka karet. A jen to potvrzuje zbytečnost popisovaného řešení v článku.
Mikesus
Co je za rozdíl mezi NFC a QR? ve výsledku je to stejné, ať už vezmu do ruky kartu nebo telefon, ve kterém stejně mám kartu.
jiras_
QR je jen text, max. ti spustí nějakou aplikaci a je jednosměrná směrem k tobě, NFC je přímý přenos dat.
Mikesus
Ne. Pres QR platím. Naskenuju QR a dám ok, zaplatit. To je vše. Žádný text, žádné nasledne pouštění aplikace.
gil54
Rozdíl je, sice minimální, ale je. Telefon musí být chytrý (ano, má ho skoro každý), mít příslušnou aplikaci, musí být nabitý, a funkční.

Ale to je zástupná diskuze odvedená od primárního předmětu, jestli karta nebo QR kód, mně šlo o zbytečnost uváděnou v článku.

Klasický případ argumentačního faulu.
ptr078
Presne, ved aj tak vystupim a tankujem, tak ked uz som pri stojane, zaplatim a idem. V zahranici sa casto samotny stojan odomyka nacitanim tvojej platobnej karty, natankujes a odpocita ti cenu z uctu
rohor
že jim nebudou lidi chodit mezi regály. Za komančů u benzínky nepotřebovali tržby, proto pumpař natankoval a zkasíroval, shrábnul tuzéra a jelo se. Někdy i vlastní strašidýlko za dvacku střelil.
WinDiesel
uz se vyprdni na komanče :-[] :-[] :-[] :-[] :-[]
Mokrous
A k čemu to jako bude dobrý? Nemáme snad mobily a karty? Nejde snad na stojan umístit čtečku karet? Nemusíme snad vylézt z auta strčit pistoli do nádrže? Nezvládli bychom přitom i přiložit kartu/tel. ke čtečce?
Už léta u Orlenu platím apkou přes QR a zabere mi to asi 3 sekundy. Než nateče nafta, tak spustím apku, když není zůstatek, tak dobiju a až cvakne pistole, tak ji vrátím do stojanu a naskenuju QR, potvrdím a odjíždím.
V případě čtečky by to bylo ještě snazší i bez těch škodováckých číčovin.

Jak asi bude vypadat, když bych nasedal do auta bez zaplacení? A teprve pak lovil na displayi nějaký nový platící aplikace?
Arese
Nechápu, proč by řidič neměl zvednout svůj (čím dál častěji přetučnělý) zadek od volantu a normálně dojít zaplatit ke kase?!! :-O :-O :-O :no: