Bezpečnost
Jakmile vás naboural někdo pojištěný např. u Triglav doporučuji volat policii vždy, jinak peníze neuvidíte.
Nějak jsem přehlédl zákon a nejlépe § podle kterého je v takovém případě povinnost volat policii 😑, není tam zranění, škoda do 100 tis., viník je jasnej, prostě si sepíšu formulář a pošlu na CKP
Mě by docela zajímalo, proč se to neřeší proaktivně. Dát takovému řidiči botičku a po čase odtah, dokud nezaplatí. U vedlejšího domu domu stojí Mondeo, které se tak 5 let nehnulo z místa. Fakticky vrak a povinné ručení nemá zaplaceno tak deset let. Nemělo ho ani v době, kdy jezdilo. Nedávno mi někdo říkal, komu to auto patří, tak jsem se pro zajímavost podíval na další tři auta, kterým tím ten člověk aktivně jezdí a povinné ručení podle webu ČKP nemá ani jedno. 2x Audi S8 s V10 a jednou Q7, dost možná taky s nějakým "sportovním" přívlastkem, protože v tom je W12. Nejsou to nové auta, ale tady bude už i ten provoz drahý.
Další věc - zaměstnáváš hromadu lidi, který by se mohli starat o někoho jinýho.
Další věc - svojí zabedněností můžeš udělat někoho jiného velmi nešťastným, udělaš chybu, vletíš pod něčí kola, zabiješ se, ok...tvoje rozhodnutí, ale někdo tady s tím bude muset žít. A to všechno, protože helma fuj fuj.
Dole ryccardo píše😒br /> To je ale jejich prace. Mohl klidne spadnout ze schodu a dopadnout stejne.
To ano, to se stává a na ty lidi se nezlobíme, ale o cyklistech bez helmy si myslíme svoje.
Takovejch znám, co se jim tělo léčí samo, ale většinou jen když jsou zdraví, jak se něco objeví, tak přifrčí s prosíkem. V lepším případě pak vypráví, že to bylo zbytečný a stejně se vyléčili sami, v horším že jim tam ublížili.
Projel jsem na kole sousední Slovensko kde ta povinnost je a starší lide tam s tím nemají vůbec žádný problém...
Největší problém jsou právě města, půjčovny kol, koloběžek, zejmena online a jejích lobbi..