Ojetiny
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářePorsche Boxster (986): Levná radost, drahá starost! Proč si tohle auto (ne)koupit
10 komentářů
david986
Dobrý den, Vážená redakce,
Chtěl bych upozornit na chybky v textu…motorizace 3.2 měla varianty 185/191/196kw, nikoliv 195/191. Hlavně ale verze 2.7 neměla 6-ti stupňovou převodovku, tou disponovala právě pouze verze S 3.2. Základní verze Boxsteru ji dostala až s faceliftem druhé generace, tedy 987.2 s motorem 2.9litru.
PS: poruchovost je napříč motory 2.5/2.7/3.2 prakticky totožná, v rámci snížení nákladů se jedná o totožné motory s odlišným vrtáním/zdvihem.
S pozdravem
Chtěl bych upozornit na chybky v textu…motorizace 3.2 měla varianty 185/191/196kw, nikoliv 195/191. Hlavně ale verze 2.7 neměla 6-ti stupňovou převodovku, tou disponovala právě pouze verze S 3.2. Základní verze Boxsteru ji dostala až s faceliftem druhé generace, tedy 987.2 s motorem 2.9litru.
PS: poruchovost je napříč motory 2.5/2.7/3.2 prakticky totožná, v rámci snížení nákladů se jedná o totožné motory s odlišným vrtáním/zdvihem.
S pozdravem
macinho
Podobných, lehce negativně sepsaných článků, jsem si od začátku roku přečetl dost, stejně mě to od koupě Boxstera 986 neodradilo. Pro všechny milovníky tohoto auta je zásadní znát servisní historii Boxstříka. Ve článku zmíněné závady jsou strašákem, ale pokud máte zdokumentované výměny a servisní zásahy, nevidím důvod se auta bát. Mě se to například podařilo, po velkém hledání u nás i v DE jsem nakonec sehnal hezky servisované auto v Brně, kam jsem jel přes celou republiku. Kromě bezchybné jízdy, faktury i fotodokumentace oprav nakonec rozhodly o tom, že jsem domů jel už s Boxsterem 4 hodiny v kuse. A nelituji, jezdím s ním každý týden, povyměňoval jsem všechny olejové náplně, nechal zkontrolovat geometrii a už jen tankuju, jezdím, tankuju a jezdím :) Úžasné svezení.
Myslím že najlepšie by bolo za tie peniaze kúpiť motorku. Prevádzka kusok lacnejšia a zábava väčšia ako s Patrolom.🙈
PS : verím tomu keby si mal 100t € na auto že to G nekúpiš.