Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Sebastian Vettel se vrátí za volant monopostu F1. Bude propagovat syntetické palivo

Letošní Festival rychlosti v Goodwoodu bude mít tu čest spatřit čtyřnásobného šampiona F1 Sebastiana Vettela, který bude pilotovat hned dva legendární monoposty.
Zpět na článek
14. 7. 2023 18:32
Kde to žijeme
Za prachy čokoľvek. Ešte má málo?
Rozbalit vlákno
27
Avatar - speedfred
14. 7. 2023 18:59
Re: Kde to žijeme
Ty mi prídeš nejaký negatívny, furt je všetko zle.
Máš zmluvy tak musíš počúvať a Seb je myslím ešte moc mladý na nič nerobenie tak prečo niečo nepropagovať a ešte sa pritom krásne zvezieš.
14. 7. 2023 21:26
Re: Kde to žijeme
Len k tomu, čo vidím negatívne. Syntetické palivá vidím negatívne a logicky aj reklamu na ne. ;-)
V dnešnom svete veľa pozitívnych vecí žiaľ nenachádzam.
Avatar - speedfred
14. 7. 2023 21:52
Re: Kde to žijeme
Musia nejako korektne zamaskovať povozenie sa s fosílnym ale poriadnym a hlučným motorom.
15. 7. 2023 08:52
Re: Kde to žijeme
To je práve to smutné.Pravidlá sa robia tak,aby sa muselo klamať, nech to stojí čo to stojí. Ak chceli byť ekologickí, mohli obmedziť hmotnosť áut, alebo od nejakej výkonovej hmotnosti tie kone navyše viac zdaniť, alebo,a to by bolo najlepšie, dostať elektromobily cenou na úroveň fosilov a presadzovať ich použitie na kretše jazdy a do mesta, atď. Lenže všetko je len biznis a moc a podľa toho všetko vyzerá. Ekológia je hlavne problém
odpadu, ťažkého priemyslu, odlesňovania, znečisťovania a plienenia morí, až potom leteckej, lodnej, ťažkej nákladnej dopravy a až niekde na chvoste s možno párpercentným podielom je osobná individuálna doprava. lenže konečný spotrebiteľ, teda jedinec ako ja alebo ty je tá najlepšia hus na šklbanie. Je lepšie tlačiť nás k múru.
15. 7. 2023 10:39
Re: Kde to žijeme
Máte pěkné téma. Elektromobilita má své jasné nevýhody a není lékem na občas dost obtěžující dopravu. Pokud by všichni bydleli na místech, kde je dost zeleně a nejsou tam auta asi by nemuseli jezdit na dovolenou. Asi úplná kreténovina je dovoz všemožných s.r.ágo.g.o.r přes půl světa, myslím si že lokální produkce pro lokální spotřebu s minimální nutností přepravy by taky pomohla. Jdu se proběhnou, u nás je docela teplo, takže to vezmu lesem, tak je příjemně.
15. 7. 2023 12:48
Re: Kde to žijeme
No, začali sme vlastne ohľadne reklamy na syntetické palivá, ktoré vrátane tej maškarády okolo,považujem za svinstvo.
A áno, horí nám les, a my hasíme sviečku.
Voziť tovar krížom/krážom po svete je zhovadilosť, ale legálna, lebo sa na nej ryťujú nekonečné prachy. Zrušiť polovicu leteckej dopravy, 3/4 lodnej, 99% kamiónov presunúť na vlaky, potom by to konečne mohlo dávať zmysel. Čo sa robí teraz, je len buzerácia ľudí a prvé sú opäť niečie bezodné vrecká. Sebestačnosť v čo najvyššej možnej miere by mala byť absolútnym základom, ale ak si všimneš, tak EÚ, resp. celý západný svet robí presný opak - aby nikto sebestačný an náhodou nebol - s výnimkou tých najsilnejších, aby mohli všetkým chudákom naokolo predávať za premrštené ceny a mohli im ešte rýchlejšie rásť pupky.A to ani s ekológiou, ani s úmyslom, aby sa ľudia mali dobre, nikdy nič spoločné nemalo ani mať nebude. Čo platí, je moc a peniaze, a peniaze a moc. Preto, ako si všimol kamoš speedfred, mám na tento svet často negatívny pohľad. Žiaľ, mám ho prečo mať.
Avatar - speedfred
15. 7. 2023 14:37
Re: Kde to žijeme
👍 Další veľký problém je preľudnenosť zeme.
15. 7. 2023 17:31
Re: Kde to žijeme
Tiež riešiteľná, stačí zapojiť rozum ;-)
Momentálne to elity riešia vojnami. Nepamätám si žiadne obdobie svojho života, kedy neprebiehal žiadny konflikt a zabíjanie. Samozrejme v spojitosti s kšeftovaním so zbraňami a humanitárnou pomocou, zarobiť treba vždy, to je absolútna priorita. Preto nenávidím kapitalizmus a takzvanú demokraciu, ktorá sa u nás nadšene presadzuje ako jediná správna cesta, a ktorá sa stále viac podobá na ten nenávidený socializmus, a je v niektorých ohľadoch podstatne horšia.
Avatar - Barrichello
15. 7. 2023 11:15
Re: Kde to žijeme
EU dělá 9% světových emisí, z toho doprava sou asi 3% a z toho osobní asi 1,5%.

Ale zelenej bolševik ti bude nakazaovat čím jezdit a kudy.

Jebu na ně, 5-6x týdně v Praze s V8. Užijte si soudruzi :-)
15. 7. 2023 12:53
Re: Kde to žijeme
Si opačný extrém. V8 do mesta nepatrí, tam by najmä mali byť lokálne bezemisné a oveľa menej hlučné elektromobily. Mimo mesto si jazdi čím chceš, v centrách by si výfukom smrdieť nemal - a ak už musíš, mal by si si to riadne zaplatiť. Ako k tomu prídu ľudia, ktorí tam žijú, a ktorým splodiny z tvojho výfuku sadajú priamo na pľúca a spôsobujú rakovinu a podobné "radosti".
Hlavnou a základnou vo všetkom je láska k ľuďom - a nie iba k sebe samému a vlastnému pohodliu ako ukazuješ ty. Príď osemvalcom na predmestie, odstav ho, presadni na MHD alebi prenajmi elektromobil, a nech sa páči do centra. To je budúcnosť, ako by som si ju predstavoval ja.Mal by si s tým zásadný problém?
Avatar - Barrichello
15. 7. 2023 13:21
Re: Kde to žijeme
Definuj pojem "Centrum".

Abysme měli představu, jestli si pod tím představuješ Václavák, Malou Stranu a Hradčany nebo máš za centrum Vršovice, Hostivař, Čakovice nebo Suchdol.

Protože na Hradčany jako moc nejezdím, tam sem byl autem tuhle asi po 5 letech - s kamarádem co není z Prahy mu ukázat Hrad a jelikož sem mu jel ukázat i Rollse, jeli sme tím.

Zásadní problém je, že jaksi na tom předměstí není kde zaparkovat, bo kapacity vytížené obyvateli sídlišt + ještě modré zony, takže tam mimopražský legálně nezaparkuje.

A geniální kombinace 2 vlaky a mhd je o prázdnánách s intervaly spojení cca 2 hodiny 30 minut a autem i s debilními prázdninovými objízdkami díky rozkopaným ulicím max 58 minut.
Děkuju - nemam zájem o takovou dopravu.
:-)

PS: nevím proč bych si měl kupovat elektromobil za cenu 700 tis až 1,5 mega když za tu cenu můžu mít zánovní V6 popř fungol novje V8 za těch 1,5 (horní hranice). Pro mě je ve všem lepší.
Centrum, kde 70% lidí na ulicích sou turisti (cizinci) , lidi co tam zásobují obchody a restaurace a sou tam max půl hodiny a jedou dál , český turisti z brna nebo horní lhoty, co se přijedou podívat na prahu , imigranti a různé náplavy z půlky světa a teprve ten zbytek stálých obyvatel, který má tu volbu že tam vůbec bydlet nemusí, když jim to nevyhovuje - mě opravdu netanguje.

Mimochodem jak ty lidi co bydleli dřív u magistrály, v centru atd přežily ty avie čadící modrý dým, robury, tatry, liazky, traboše, wartasy, atd atd bez katlyzátorů , dpf, močiviny atd

Divný co. A plky o tom jak tam nic nejezdilo - si stačí podívat na některý dobový film nebo seriál, třeba ůvodní minuty 1. dílu chalupářů. Prázdná magistrála a na ní dvě auta, že jo :-)
Máš tu smůlu, že si dítě pamatuje zhruba od 5 let věku. A my sme jezdili každých 14 dnů k dědům a babičkkám na víkend, za prahu a vždy v pátek odpolende. Takže si moc krásně pamatuju provoz v pátek v 15:30 na cestách z prahy v 80. letech, jeli tam 3 auta vid.
Bohužel jich bylo tolik, že na odbočení na semofru stálo 20 aut. Divný jak to ty lidi co bydleli kolem přežili :-)

A nikoho z těch obvytel centra nezabíjí nebo jim nezkracuje život každodenní stres v práci, rodině, chlast, cigarety, drogy, sezení na ***i 10 hodin v kanclu, špatné a nekvalitní potraviny a sladké nápoje slazené umělými sra*kami typu aspartam, co právě dělaj tu tvojí rakovinu.
+ dedičné nemoci.
Takže jak se pozná u Lojzíka s rakovinou, že jí má z aut co jezdí kolem a ne z toho že ho šikanuje šéf, děti sou na drogách nebo sou s nimi denně problémy, že chlastá denně 8 piv a 4 panáky, kouří 40 ciagret nebo byl od 18 do 27 na perníku atd atd.
:-)
Asi jako ty lidi na uranu a horníci, co chtěli odškodné a pak už to při hodinovém jednání na úřadě, soudu nebo u doktorů nemohli vydržet a skoro se klepali a že si musí jít zakouřit a vylezlo z nich, že hulí 35 let denně 20-50 ciagaret.
Tak měli tu rakovinu z uranu nebo z těch 35 let hulení? Kdo to prokáže? Hmmm
15. 7. 2023 17:44
Re: Kde to žijeme
To je super spôsob, ak mám spraviť spoločnosti ústupok, tak začnem ukazovať prstom na iných, že škodia tiež - je to alibistické a primitívne. A popravde sa tvojej reakcii ani nedivím, píšeš podľa svojich zvyklostí.
Takže aby si mi dobre rozumel, odpoviem ti stručne a jasne - za takéto vyjadrenie: "Jebu na ně, 5-6x týdně v Praze s V8. Užijte si soudruzi ", ak ho myslíš vážne, si nezaslúžiš nič iné, len nakopať do gulí a potom priviazať nos k výfuku toho tvojho V8 a nechať bežať motor, najlepšie s tehlou na plyne. Aby si si to tiež užil.
Avatar - Barrichello
15. 7. 2023 13:39
Re: Kde to žijeme
Bohužel tu musím psát stále to samý, asi si to budu ukládat do poznámníku jako Hammuna a dělat ctrl+c a ctrl+v - ale lidi jako ty mě k tomu nutí.

Jak se mohl můj děda dožít věku 88 let, když od roku 1937 do roku 1950 dělal mlynáře(prach) a od roku 1951 do roku 1980 jezdil nákladními a osobní auty pro stavbu přehrady, mlýny, pekárny a ředitelství těchto podníků. Každý pracovní den na cestách, za sebou jelo 5-10 Tater 111 nebo Pragovek S5T a V3S, později Tater 138 a 148, Avií atd , vzájemně si čadily tu špatně spálenou naftu do kabin, jak jeli za sebou......divný vid.

Podle tvých tezí měl být tak nejpozději v roce 1965 děda mrtvej :-) :-) :-)
A on se dožil roku 2007 :-)

Táta dělal v Avii na vývoji celou druhou půlku 70 až 00 leta, cca od 1970 až tak do 95 na dvorku podzim, zima, začátek jara, blafalo 6-10 nastartovanejch aviíí,co jezdili vývojové zkoušky nebo tam něco přivezli (materiál), na dvorku nebylo vidět , modrobílo, koncetrace škodlivin na metr čtverečný překročená dle dnešních norem asi o 300 000% a on po tom dvorku chodil denně do práce, z práce, na oběd, na svačiny anebo za lidma do jinecjch hal a většinou tam někoho potkal co se na něco ptal a zdržel se tam třeba 2-3 minuty než to vyřešili. Takže takhle tam denně strávil x minut v tomhle smradu, a ještě když seš vítr na blbou stranu, táhl ten kouř a zplodiny z aut do toho baráku. 20 let každej den. Ten dvorek osobně znam, byl sem v Avii na praxi v roce 99 a i dřív sem tam za ním chodil (96-97). Takže tu nepíšu bludy, ale osobní zkušenosti a vyprávění pamětníků.
Nikdy nic s plícema neměl.
Zázraky vid.
15. 7. 2023 14:38
Re: Kde to žijeme
Baryku naši tátové a dědové pracovali na významném vylepšení svého životního standartu. Zeptej se sám sebe, kam podle směřuje současný vývoj? Zrovna dneska jsem přemýšlel (při běhu :) nad tím, proč jsme tak fixovaní na auta. Je to jasné - to bylo to co nás nejvíce zajímalo na "svobodě", kterou "jsme získali" po roce 1989 (ženské zase hadry a cestování). Já jsem si ještě více užíval možnosti koupit si japonskou motorku a měl jsem jich asi třicet :*) . Když tuhle kapitolu uzavřeš a začneš trochu přemýšlet nad tím co dál, tak si myslím, že bys i Rollse obětoval na oltář za to, abys viděl trochu smysluplnou budoucnost představenou a řízenou nějakou skupinou chytrých a důvěryhodných lidí.
Avatar - speedfred
15. 7. 2023 14:41
Re: Kde to žijeme
Koľko aút brázdilo cesty vtedy a koľko ich je teraz? Mojom rannom detstve 70/80-s stali pred panelákom 2 osobáky a občas jedna V3S, teraz je parking 2x väčší samozrejme na úkor zelene a i tak sa ľudia rozčuľujú že není kde zaparkovať. V tejto dobe má 4-členná rodina 5 áut.
Avatar - Barrichello
15. 7. 2023 15:39
Re: Kde to žijeme
Asi blbý paneláky, mam tu fotky sídliště když se táta stěhoval v roce 1977 a 2 auta před barákem fakt nestojí.
A nestála ani před starým barákem na letný, kde bydlel do té doby s dědou a babičkou.

Jestli chceš, udělám ti sken.
Dokonce tam vedle trabošů, škodovek, žigula, dacie státl i jeden chrysler 160....

A předtím, co bydlel na Letné a dál tam bydlel děda s babi až do roku 1990, taky stálo jedno auto.

Tak tady Letná 1978 http://ibb.co/thq0d6d
https://ibb.co/thq0d6d
A nikdo tu neměl západní auta!!!
škoda že to máme všechno zdokumentovaný!!
Avatar - speedfred
15. 7. 2023 15:44
Re: Kde to žijeme
Hádať sa s tebou nebudem pretože sme z iných koncov republiky. Ja som chlapec z hôr a viem ako tam bolo vtedy a vidím ako je teraz.
Avatar - Barrichello
15. 7. 2023 15:55
Re: Kde to žijeme
Prázdnou ulici v Kostelní Lhotě ti vyfotím klidně i dneska, to není problém. Ale já se bavil celou dobu o Praze. :-)

A rozhodně v tom nejsi sám, ale je super že je Vás tu tolik pamětníků a všichni tvrdíte to samý. Nikdo neměl auto, prázdný ulice a nikdo neměl západní auto. Škoda je, že já narozdíl od vašich vzpomínek mam něco lepšího - ty dobový fotky.
Praha 1975 - pusto prázdno, bulváry jako v KLDR a v dáli jeden nákladák
https://i.ibb.co/44ZJRXp/Praha-1975.jpg

:-) :-) :-) :-) :-)
Avatar - wakantanka
16. 7. 2023 08:00
Re: Re: Kde to žijeme
Lenže ty sa na to pozeráš očami pražáka a Prahy čo bola a je výkladnou skriňou štátu. U nás na východe a tipujem že aj v Čechách v menších mestách to bolo tak ako popisuje fred. Proste na parkovisku pár áut, dnes fullka. To samé na cestách, prejsť cez cestu ako dieťa som nemal problém aj keď som na priechode ako chodec nemal prednosť. Stačilo počkať pár sekúnd kým prešlo tých zopár áut a dnes? A dalo by sa veľmi dlho pokračovať čím nechcem naznačiť že EV diktované niekým je riešenie.
Avatar - Barrichello
16. 7. 2023 09:01
Re: Re: Kde to žijeme
Ano, velká města typu Praha, Brno, Bratislava atd na tom byla nejlíp a budou vždycky. A stejně jako dneska i tedá lidi mohli jít do Prahy dělat, když je tak frustrovalo bydlet na dědíně někde na druhé koutě republiky.
A ještě taková místní specialita, středočeský kraj, periferka prahy na to byl dobře i tehdá, protože tam půlka lidí vždy jezdila dělat, do Prahy. Takže měli místní koxe, lepší peníze a na vesnici baráček.

Dneska je praha plná náplav z různých koutů republiky a ze slovenska, migranty a cizince vůbec nepočítaje.
Kdo je tu rodilý pražák, at hodí korunou. Já teda ano, ale zas už tam 5 let nebydlím.
Avatar - Barrichello
15. 7. 2023 15:51
Re: Kde to žijeme
Donutil si mě vytáhnout starý fotky, to si neměl dělat, mam jich tu asi 60 000 ks, táta byl totiž vášnivý fotograf.

A venku vedro, nuda. Tak budeme dělat fotky, to bude srandy, jak před baráky stály 2 auta nikdo neměl západní auto že :)
A byly prázdný ulice. Jedna zcela prázdná ulice, nikde žádná kára
https://i.ibb.co/Csc0Frj/ulice-80leta.jpg

A jako na potvoru za těma dětma zase Mercedes, tentokrát už typ 190 :-) A vpředu Fiat Uno :)
A tady duo od západoněmeckých revanšistů - vpředu Mercedes, za ním VW Brouk, odobjí na českoslovenksých RZ http://i.ibb.co/Xjdygxx/mercedes.jpg
:-)
Avatar - Barrichello
15. 7. 2023 17:16
Re: Kde to žijeme
Ted přijde jedna speciální foto https://i.ibb.co/QQrLRnJ/Trafostanice.jpg

Já jako tupý nevzdělanec, mají jen dvojtřídku, jak tu o mě tvrdí zelená propaganda jí nechápu, po celodenním přemýšlení sem usoudil, že ti dva borci, co to postavili za trafostanici byli odbojáři a individualisté , co nechtěli stát na hlavním place s těma dvěma komunisty, co jako jediní z dvojdomu měli auto.

Tak to prostě postavili za trafačku (kde oficiálně žádné vyznačené parkovaí místo nebylo) jako tichý nesouhlas.

Mam to správně?
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Avatar - speedfred
15. 7. 2023 18:02
Re: Kde to žijeme
Ty si to zobral ako svätú úlohu mi dokázať opak.
Áno, Praha či iné väčšie mastá boli diametrálne inde ako ten náš pr.delá.kov kde sa vyrábali televízie. Mali sme tv ale nemali autá 😆
Avatar - Barrichello
15. 7. 2023 18:14
Re: Kde to žijeme
A ted přijde nejvíc pecka - https://i.ibb.co/k0XSk4s/Mercedes-narodni-fronta.jpg

Těžká provokace - revanšistický Mercedes řady 123 a imperialistická Honda před Agitačním Střediskem Národní Fronty.
Myslíš že to nepřežili nebo dostali jenom 15 let v Jácyhmově (tak to tady podávají někteří totiž).

Fotky nelžou, to je blbý no.
15. 7. 2023 18:32
Re: Kde to žijeme
speedfred: Treba mu tú malú radosť dopriať. K šťastiu niekedy naozaj stačí málo.
Avatar - Barrichello
15. 7. 2023 20:03
Re: Kde to žijeme
No takže před paneláky a bytovkami mimo zapadákovy nestály v 70 a 80 letech jenom 2 auta, že, dokonce musely už tehdá stát u trafačky a na trávě.....
To bysme měli, že.
Jako bonus sme se pokochali dobovými MB W108 a 123 atd
Mimochode tam W108 (280SE) byla z arabský ambasády a měl jí tátův kamarád.

Ted ještě jaktože ten děda nezřemel na špatně spálenou naftu.... co dejchal 30 let. Pořád záhada.