Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sebastian Vettel se vrátí za volant monopostu F1. Bude propagovat syntetické palivo

Dominik Kovář
Diskuze (28)

Letošní Festival rychlosti v Goodwoodu bude mít tu čest spatřit čtyřnásobného šampiona F1 Sebastiana Vettela, který bude pilotovat hned dva legendární monoposty.

To mu ten klid dlouho nevydržel! Sebastian Vettel ukončil v roce 2022 svoji bohatou závodní kariéru. Během patnácti let ve formuli 1 získal čtyři  mistrovské tituly v letech 2010 až 2013, vyhrál třiapadesát závodů a stal se jednou z největších legend sportu. Dodnes je držitelem několika rekordů - pro příklad je nejmladším držitelem pole position a pilotem s nejvíce výhrami za sebou (9). 

Jsme v polovině roku 2023 a byť si Vettel nepochybně užívá závodnického důchodu, zároveň je nadále velmi aktivním ve světě motorsportu. Objevil se při několika závodních víkendech, v září má s bývalým týmem Red Bull Racing domluvenou jízdu s mistrovským monopostem Red Bull RB7 v Zeleném pekle Nordschleifle a nyní ho čeká účast na Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Vettel se známé motoristické akce v Goodwoodu účastnil naposledy v roce 2012. Letos bude řídit monoposty Williams FW14B z roku 1992 a McLaren MP4/8 z roku 1993, pilotované Nigelem Mansellem, resp. Ayrtonem Sennou. Díky partnerství Vettela a společnosti P1 Fuels budou monoposty, které Vettel vlastní, jezdit na syntetické palivo.

„Je skvělé, že se po všech těch letech vracím do Goodwoodu. Už se těším, až usednu za volant mých nejpamátnějších aut, která budou o víkendu jezdit na syntetické palivo. Jsem vášnivý závodník a je pro mě důležité, abychom si nadále užívali řízení ikonických závodních vozů a to dnes i v budoucnu, ale zodpovědným způsobem,” řekl Vettel. 

Již v průběhu minulého roku spustil čtyřnásobný světový šampion několik kampaní. Jednou z nich je Race without Trace, v překladu Závod beze stopy. Vettel se v této kampani snaží ukázat, že pomocí uhlíkově neutrálního paliva mají monoposty minimální dopad na životní prostředí a zároveň si zachovávají svojí autentičnost.

Video se připravuje ...

Dominik Kovář
Diskuze (28)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
16. 7. 2023 09:01
Re: Re: Kde to žijeme
Ano, velká města typu Praha, Brno, Bratislava atd na tom byla nejlíp a budou vždycky. A stejně jako dneska i tedá lidi mohli jít do Prahy dělat, když je tak frustrovalo bydlet na dědíně někde na druhé koutě republiky.
A ještě taková místní specialita, středočeský kraj, periferka prahy na to byl dobře i tehdá, protože tam půlka lidí vždy jezdila dělat, do Prahy. Takže měli místní koxe, lepší peníze a na vesnici baráček.

Dneska je praha plná náplav z různých koutů republiky a ze slovenska, migranty a cizince vůbec nepočítaje.
Kdo je tu rodilý pražák, at hodí korunou. Já teda ano, ale zas už tam 5 let nebydlím.
Avatar - wakantanka
16. 7. 2023 08:00
Re: Re: Kde to žijeme
Lenže ty sa na to pozeráš očami pražáka a Prahy čo bola a je výkladnou skriňou štátu. U nás na východe a tipujem že aj v Čechách v menších mestách to bolo tak ako popisuje fred. Proste na parkovisku pár áut, dnes fullka. To samé na cestách, prejsť cez cestu ako dieťa som nemal problém aj keď som na priechode ako chodec nemal prednosť. Stačilo počkať pár sekúnd kým prešlo tých zopár áut a dnes? A dalo by sa veľmi dlho pokračovať čím nechcem naznačiť že EV diktované niekým je riešenie.
Avatar - Barrichello
15. 7. 2023 20:03
Re: Kde to žijeme
No takže před paneláky a bytovkami mimo zapadákovy nestály v 70 a 80 letech jenom 2 auta, že, dokonce musely už tehdá stát u trafačky a na trávě.....
To bysme měli, že.
Jako bonus sme se pokochali dobovými MB W108 a 123 atd
Mimochode tam W108 (280SE) byla z arabský ambasády a měl jí tátův kamarád.

Ted ještě jaktože ten děda nezřemel na špatně spálenou naftu.... co dejchal 30 let. Pořád záhada.
15. 7. 2023 18:32
Re: Kde to žijeme
speedfred: Treba mu tú malú radosť dopriať. K šťastiu niekedy naozaj stačí málo.
Avatar - Barrichello
15. 7. 2023 18:14
Re: Kde to žijeme
A ted přijde nejvíc pecka - https://i.ibb.co/k0XSk4s/Mercedes-narodni-fronta.jpg

Těžká provokace - revanšistický Mercedes řady 123 a imperialistická Honda před Agitačním Střediskem Národní Fronty.
Myslíš že to nepřežili nebo dostali jenom 15 let v Jácyhmově (tak to tady podávají někteří totiž).

Fotky nelžou, to je blbý no.