Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

I pomalá jízda může vést k tragédii! Přitom se v praxi těžko prokazuje

36 komentářů

Roland Von Wagen
Za překročení rychlosti o 40 km/h je člověk automaticky bez papírů, ale za "podkročení" o tu samou hodnotu nehrozí nic. Minulý týden jsem zrovna jednoho zku*veného provokatéra potkal. V obci se mi vzdalovat, jel tak 70-80, a mimo obec jsem ho vždycky dojel, protože jel 40. Lámat hnáty těmhle zmetkům.
JaPi
Takové lze nalézt i na dálnici.
Mikesus
V obci 70 a mimo obec 40? To nějak nesedí. Většinou tihle jedou 70 pořád.
webpaja
Když zrovna neťukají do telefonu.
Roland Von Wagen
To byl vyloženě provokatér. Já jsem ho potom náhodou viděl stát u chodníku, tak jsem se ho zeptal, co má za problém, že jede mimo obec 40. Odpověď byla, že má auto v nouzáku. Na dotaz, proč před tím jel v obci 70, předjíždel cyklistu bez blinkru a bez odstupu, přejíždel plnou čáru a nepoužívá blinkry při odbočování ten mladý namistrovaný sopel odpověděl, že to jsou malé přestupky. Arogance těchhle dementů mě neskutečně vytáčí. Měl jsem chuť mu rozmlátit držku, ale protože problém bych měl zase jen já. Tak jsem v klidu odjel. Ale ze srdce mu přeju, aby příště narazil na někoho horkokrevnějšího.
ryccardo
Na druhou stranu když by si ho dobře trefil a on zůstal chvilku omráčený, tak máš čas na to zmizet a stěžovat si pak může kde chce.
xxc
ze niekto porusuje zakony, tak to inych neopravnuje porusovat ich rovnako
ryccardo
To není o porušování zákonů. Mě nevadí, když někdo porušuje zákony. Co vadí je ohrožování a omezování ostatních a ještě se tomu arogantně vysmívat. To je pak na ránu pěstí.
rohor
Pusť si Káju a nenaváděj k nezákonnému násilí.
ryccardo
Když se někdo chová jako prase, tak není nic proti ničemu mu dát pár facek. Vždycky to tak bylo.
Pepa__007
70 pořád je klasika. Když je možno předjet tak jsou schopni zrychlit i na 150 na okrssce.
Mikesus
Přesně.
speedfred
Preto sa tu stále píše auto s výkonom 500PS+ je nutnosť 🤣🤣🤣
3_diamanty
Suhlas.. poznam to tiez ... takito neprisposobivi soferi su uplne ti najhorsi ... jazdim raz mesacne z Ke do Po cez dediny nakolko dialnicna sa mi tu ani neoplati a stane sa mi neraz ze cez dedinu kde je 50tka sa na teba bude dakto lepit .. pripadne ma aj priamo v dedine predbehne nedockavec aby nasledne po opusteni dediny na povolenej 90tke siel sotva 80 a brdil ma ( preco sa teraz neplasi ked uz moze ale vtedy sa plasi ked nemoze... nepochopim ) .... ale nastastie z KE do PO je mimo obce dost miest kde si takychto cudakov vzdy rad vychutnam ... vtedy som aj vdacny za to zive auticko ...
rohor
"To může vést k nebezpečným situacím - od nedodržování bezpečné vzdálenosti, až po riskantní předjíždění, což by mohlo skončit dopravní nehodou."
Ten skutečný problém je úplně jinde a to je moment nečekaného překvapení, například když člověk dojede konec kolony. Jo, samozřejmě, že i s tím má řidič počítat. Akorát se mi nezdá vhodné, aby dědci jezdili po dálnici 70 a nic se s nimi nedělalo.
KIaudius
Koľko takých stretneš? 70 ide tak kamión do stúpania, na dôchodcu akého popisuješ som za posledných 30 rokov šťastie nemal.
rohor
Potkávám takové loudy na D10 u nás každý víkend cestou na chalupu či zpět.
Mikesus
Ja tedy pod 80 nepotkal snad nikoho. D10 nejezdím moc často, ale neříkej mi, že to tam je běžné.
rohor
V tom klikatém úseku mezi Paceřákem a odbočkou na J.n.n se dědci bojej a je to celkem častý jev.
ryccardo
Já ji jezdím poměrně často a arogantních nebezpečných řidičů tam teda moc nepotkávám. Spíš to bude naprostá výjimka.
ryccardo
To je zvláštní. Já se tam s ničím takovým nepotkávám. Provoz na D10 bych zhodnotil jako naprosto pohodový.
Mr.Murphy
.... klasika české okresky... někdo jede 75 za ním dva náklaďáky, pak 3 auta a všichni bojí (nebo nemůžou) předjíždět.... O nebezpečnou situaci je postaráno.... vždycky napočítám do deseti a pak to nějak popředjíždím, ale neskutečně mě to se*e.... :no: :no: :no:

Další věc je, že dnes už tak třetina (minimálně) řidičů se prostě na okresce bojí předjet náklaďák, který jede 85.... když se jich za ním naskládá 5, je to opět dost těžko řešitelná situace....

Tak hezké léto všem a hlavně být v klidu 😉 :yes:

PS: včera kolem Brna sprchlo, totální dopravní kolaps, nehody, včetně objízdných tras.... Ano, opravdu to na vodě klouže a ano, opravdu jsou čínské pneu na pí*u....
Ginger Kyriakos
Predjizdet na okresce nevidim temer nikoho. Jeden pomalej smrad tak vytvori kolonu jak prase. A kdyz pak ty kykoty predjizdim, tak nejen ze nenechaji rozestupy, ale jeste troubi.
Roland Von Wagen
Kdyby se aspoň ti, co nechtějí předjíždět, nelepili na ten náklaďák jak teplí a nechali tam místo pro někoho, kdo předjet chce. Ale to by bylo moc ohleduplné, to by nešlo.
Stejsn
kolik si asi myslíte, že mi ta přeložená vejtřaska do dálničního stoupání jede, co? 😉
gil54
Žert je víceméně teoretický, s maximální rychlostí 60 km/h, později 75 km/h by na dálnici neměla najet ani prázdná, podle předpisů.
Stejsn
Jsi pozorný :yes: Přesto jsem ale vejdu na dálnici u Plzně loni potkal 😲
jirik_kirij
Podle zkušenosti zejména ve větších městech ale i na okreskách a dálnicích plus častých poznámek v diskuzích do toho spadá i jízda s dodržováním limitů. Je to tak?
xxc
ano, ale to nie je bezdovodne pomala jazda, ale dovodne pomala jazda 😄
jirik_kirij
Vzhledem k tomu, že mě vyblikávají rychlíci právě už při jízdě jen v limitu nebo lehce nad limit (méně jak 10😖 soudím, že podle nich je už bezdůvodně pomalá.
Když jedu v Rakousku, tak tam to je jen a pouze standardní dodržení limitů.
Mr.Murphy
ve 130 na dálnici tě nikdo vyblikávat nebude.... pokud tedy neblokuješ bezdůvodně levý, nebo ses tam někomu nenacpal na poslední chvíli, že....
webpaja
Bezdůvodně pomalá jízda je třeba 50kph na 90 a ideálně když jedou takhle tři za sebou a nenechávají rozestupy.
lordlord
tradičně modrobílé autobusy jezdí o 20 až 30 míň, než je limit, v dnešní přehuštěné dopravě je skoro každé předjíždění na hraně, malá rychlost taky zabíjí
Petr Kaderka
Bohužel tyto sváteční řidiče potkávám často, ale nejsou to jen sváteční, ale i bezohlední řidiči. Silnice v Jihočeském kraji na to trpí hodně. Příkladem je silnice 105 z Týna nad Vltavou směr České Budějovice.
Xylo
To se nediv, protože je to fakt fajn silnice s širokýma krajnicema a malým provozem. Ve svých divokých motorkářských dobách jsem tam testoval motorky a je jasné, že jsem asi "vystrašil" dost i nesvátečních řidičů.
Petr Kaderka
Příspěvek podléhá schvalování.