Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Na vybraných hranicích s Německem by opět mohly být zavedeny kontroly

Ministři vnitra Saska a Braniborska požadují v souvislosti s nelegální migrací znovuzavedení kontrol na hranicích s Českem a Polskem, uvedla rozhlasová a televizní stanice rbb24
Zpět na článek
30. 7. 2023 16:26
30. 7. 2023 17:43
31. 7. 2023 16:42
30. 7. 2023 17:55
Avatar - Jenik3
30. 7. 2023 16:26
kontroly ano
Bezpecnost a kontrola byt musi. Kdyz kontroly zavedou, nic se nestane. Zdrzeni par minut na hranici nikomu neuskodi. Vsak nemecky kaufland nikdo cechum hned po ranu nevykoupi.
Rozbalit vlákno
4
30. 7. 2023 16:45
Re: kontroly ano
Pár minut to není. Pokud to teda bude kontrola jako jsme měli nedávno na CZ/SK hranici. Protože ve špičkách se tam udělá kolona na hodinu. Lidi tam jezdí do práce a přepravci vozí zboží EU ekonomice podle principu Schengenu. Náklaďáky pak nedojedou do cílové destinace před povinnou přestávkou, která se počítá na čas. Všechno v tom koridoru zdraží a nebudou ani rovné podmínky pro podnikání, protože tam kde kontroly nebudou bude doprava levnější.

Tohle se za mě má uplatňovat jen v opravdu specifických případech a má se to řešit systémově. Tj. posílit hranice Schengenu a (bohužel) lokálně kam migranti směřují. To co má Bavorsko na hranicích s Rakouskem - tj. spíš takových checkpoint - ještě dejme tomu…

S tímhle já v Schengenu absolutně nesouhlasím, protože to popírá jeho význam.
30. 7. 2023 17:43
Re: kontroly ano
Jednoznačně.

I malý dítě pochopí, že je jednodušší, efektivnější a levnější důsledně chránit vnější hranice, než nakonec stavět všude městské hradby jako ve středověku. Pouhá ochrana vnějších hranic byla také primární idea EU a jedno z lákadel pro členské státy. Kompletně se na to vykašlali a teď se divjej.

Nadmozky vymyslej kontroly na vnitřních hranicích mezi jednotlivými členskými státy a je to spravený.

Už se ani nedivím, když to sleduje duševně labilnější povaha, že jí jednoho krásnýho dne šlehne v bembeřici, popadne kvér, pět zásobníků a vykropí třeba kostel, školu, benzínku, obchoďák, nemocnici prostě cokoliv.
31. 7. 2023 14:33
Re: kontroly ano
To je taká absolútna kravina, čo píšeš...
Ochranou jedinej vonkajšej hranice má prípadný záškodník len jednu prekážku a po jej prekonaní obrovské pole pôsobnosti. Pri strážení všetkých hraníc sa dostane len na obmedzené územie najbližšieho štátu, do ďalšieho to má zase sťažené.
Chrániť len vonkajšiu hranicu EÚ je možno najlacnejšie, ale to sú všetky výhody tohto riešenia. Všetko ostatné zle.
31. 7. 2023 16:42
Re: kontroly ano
Absolutní kravina - tak dík. Tvůj názor, ok, respektuji jej.

Pokud ovšem ten tvůj záškodník nebude mít sebemenší šanci dobře střeženou vnější hranici překonat, je zcela zbytečné střežit hranice vnitřní. Taková byla idea EU.

"Všetko ostatné zle" je to, nestřežit důsledně vnější hranice a když je průser prakticky téměř neřešitelný, začít bláhově hlídat jen sem tam nějaké vybrané přechody uvnitř celku a myslet si, že to zachrání situaci. A nejde zde o jednoho nahodilého šikovného "záškodníka" jsou to trvalé stohlavé až tisícihlavé zástupy nelegálních ekonomických migrantů, kteří potom v německých bazénech obveselují dvanáctileté dívky a nevidí na tom nic špatného.

Ale jsem jen laik a netroufám si o tvém osobním názoru napsat, že je to absolutní kravina, jako ty o mém.
30. 7. 2023 17:55
Já jsem myslel
Že Helmuti jsou z migráčků nadšený protože po 20. století je prakticky celá Evropa nesnáší, takže si tím léčí mindrak. A oni takhle. Fuj to je od vás opravdu nehezké, takové hodně krajně pravicové. Že vám hanba není.
Rozbalit vlákno
3
30. 7. 2023 21:24
Re: Já jsem myslel
A ja si spominam, ze Mutti Merkel v ramci tej ich "Willkommen-kultury" migrantov do Nemecka rovno pozyvala, a nemci sa na nich tesili. Nemali ziaden limit na pocet prijatych imigrantov, a vsade sa ohanali slovami "Wir schaffen das". To uz neplati?
30. 7. 2023 22:16
Re: Já jsem myslel
Čekal bych, že se začnou k migrantům chovat tak, jak se chovali k emigrantům například od nás. Tedy zavřít do lágru a prověřovat. Ale to je ani nenapadne zavřít čmoudy do lágru. To mohli dělat jen slušnym lidem z Ost.
30. 7. 2023 22:38
trestní stíhání pobřežní stráže
- to je vcelku legitimní požadavek a pokud by se nyní aplikoval na celý Schengen, tak by se např. z pobřežní stráže staly nezákonní převaděči, které by bylo nutné okamžitě trestně stíhat. Tedy pokud by migranty nevracely do země, ze které do prostoru vkročili.
Rozbalit vlákno
0
31. 7. 2023 08:31
Kontroly a čo po nich...
No, ak to bude ako naposledy CZ/SK:
- koho chytili na hranici, vrátili na Slovensko a ten skúšal dokedy to prejde. Kto prešiel tisícky km, ten má sakra motiváciu. Ak si dobre pamätám článok, v Lanžhote chytili jedného 9krát. Kto si myslí, že sa potom vrátil domov?
- koho chytili v ČR, toho zaregistrovali, dali mu nejaký termín aby sám odišiel. A už mohol legálne cestovať v EU. Tak už šli do DE vlakom.

Efekt žiadny, do domovskej krajiny nikoho nevrátia. Jedine tie kontroly sťažia cestovanie v EÚ.

PS: rozumné zvládnutie kontroly som zažil, kde jeden policajt s fešnou kolegyňnou stáli 400 m pred kontrolou a vysvetlili čo si majú cestujúci pripraviť. Príp. nasmerovali na bok.
Priamo na hranici policajti nestáli na 1 mieste, ale boli 3-4 a šli autám naproti. A tak sa v jednom momente nekontrolovalo 1 auto, ale 3-4 naraz.

Vidím keď sú kolóny, že policajtov je dostatok, ale systém a motivácia na rýchle odbavenie (väčšinou) chýba.
Rozbalit vlákno
1
31. 7. 2023 14:35
Re: Kontroly a čo po nich...
Na pobreží hliadka so samopalom a vráť sa, lebo strieľam. Nelegálny migrant ostane nelegálnym migrantom.