Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Plná moc k přepisu vozidla: Co obnáší? A je třeba úřední ověření?

Každá koupě ojetého auta s sebou nese nutnost pořídit plnou moc k přepisu vozidla, alespoň nemohou-li kupující i prodávající jít na úřad společně. Má své náležitosti, mezi které patří i úřední ověření.
Zpět na článek
3. 1. 2024 23:23
3. 1. 2024 18:58
zhořklo v puse. Je plný neúplných informací i dat
Zdravím. S příchodem roku 2024 jsou také změny v převodu vozidla na obci s rozšířenou působností. Větší změny platí již od září 2023. Po přečtení vašeho článku mi, která jsou zavádějící a nesprávná. Jako pracovník na ORP se musím k tématu vyjádřit. Osobně doporučuji článek stáhnout. Správné informace ověřit na správných místech a vydat jeho novou klidně i kratší. Ale verzi plnou informací, které čtenáři pomohou nebo ho navedou. Jaký je opravdu teď v lednu roku 2024 stav, při žádosti o změnu Vlastníka nebo Provozovatele. Díky Milan
Rozbalit vlákno
2
Avatar - lyon667
4. 1. 2024 10:39
Re: zhořklo v puse. Je plný neúplných informací i dat
Od 1.1. měl být v provozu nový registr vozidel jako náhrada za velký technický průkaz. Doteď v registru spousta údajů a dat chybí. Jak můžete chtít po někom podávat správné informace, když ani samy státní úřady a systémy nefungují tak, jak by měly?
8. 1. 2024 09:44
Re: zhořklo v puse. Je plný neúplných informací i dat
Informace a podklady k převodu vozidla jsou dané zákonem. Nejsou složité a docela jasně popsané. Každý úřad, než se na něj vydáte, vám po telefonu informace bezplatně poskytne. Psát hlouposti na internet jako je tento článek, kterých se lidé chytnou a s hlavou nahoru jdou na úřad je český fenomén. Pak jim spadne brada a jsou naštvaný na úředníky. Sami si informace ověřuje málokdo. Teda skoro nikdo.
2hý odstavec - chyba "problémům a případnému postihu bude čelit prodávající."
3tí odstavec - chyba "úředně také nazývanému „převod“"
4tý odstavec - chyba " či přepisu daného vozidla"
6tý odstavec - chyba "podpis zmocněnce na plné moci k převodu vozidla není vůbec nutný."
Vzor plné moci v odkazu je další vtip. Záležitostí plných mocí se zabývá Správní řád.
8mý odstavec - chyba "Poplatek za přepis vozidla činí 800 korun v případě, že vozu zůstanou stávající registrační značky; pokud budete chtít nové, je třeba si připravit 1.250 korun."
Chybí informace o Zelené kartě. Informace o právnických osobách atd.
K detailům se vyjadřovat nebudu. Jak jsem psal. Článek je velmi matoucí.
3. 1. 2024 18:59
zhořklo v puse. Je plný neúplných informací i dat
Zdravím. S příchodem roku 2024 jsou také změny v převodu vozidla na obci s rozšířenou působností. Větší změny platí již od září 2023. Po přečtení vašeho článku mi zhořklo v puse. Je plný neúplných informací i dat, která jsou zavádějící a nesprávná. Jako pracovník na ORP se musím k tématu vyjádřit. Osobně doporučuji článek stáhnout. Správné informace ověřit na správných místech a vydat jeho novou klidně i kratší. Ale verzi plnou informací, které čtenáři pomohou nebo ho navedou. Jaký je opravdu teď v lednu roku 2024 stav, při žádosti o změnu Vlastníka nebo Provozovatele. Díky Milan
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Stejsn
3. 1. 2024 20:55
Je dobré se domluvit s kupujícím
aby po přepisu na plnou moc od prodávajícího poslal fotku velkého techničáku s provedeným přepisem.
Rozbalit vlákno
3
Avatar - Franta Dobro
3. 1. 2024 23:22
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
3. 1. 2024 23:23
přepis
tak si to uvedeme na pravou míru, neověřuje se plná moc, ale pouze podpis, takže může být ověřen třeba i prázdný papír, úředníka nezajímá obsah, to je zas je další věc, kterou státní úředník vymyslel, ale nedomyslel.
Rozbalit vlákno
0
4. 1. 2024 07:00
Plná moc k přepisu vozidla v registru
Chtěl bych jenom uvést na pravou míru chybu v článku. Na úřadě se při přepisu nepředkádá žádná kupní smlouva. Úřad nemá žádná právo ji vyžadovat a není ani uvedena mezi doklady, které mají žadatelé předkládat. Kupní smlouva je právní úkon mezi prodávajícím a kupujícím a úřadu do ní zhola nic není.
Rozbalit vlákno
0