Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ronin 47 vypadá, jako by sjel z filmového plátna. Prodal se za šílenou sumu

Velmi netypický motocykl vypadá jako rekvizita z filmu, ale Ronin 47 je zcela skutečný a jeden z nich právě čeká na nového majitele. S ohledem na jeho vzácnost a skvělé specifikace je jasné, že se cena vyšplhá vysoko.
Zpět na článek
8. 8. 2023 09:43
8. 8. 2023 10:12
8. 8. 2023 10:41
8. 8. 2023 12:33
8. 8. 2023 09:43
Buell
Vůbec se nevěnuju moderním strojům z produkce motocyklovým výrobcům, ale zdá se že u stroje ala Buell pomalu mizí. Teď jsem hledal jejich stránku a píšou: "Motocykly Buell jsou ručně vyráběné americké superbiky, které posouvají jízdu na vyšší úroveň." Mají tam nějaké zakapotované stroje i endura. Včera jsem měl velkou radost, protože mě v kopci k naší střediskové obci předjížděli dva mladíci na Jawa 21. Evidentně srovnávali výkony svých strojů a svého řidičského umění, protože po překonání největšího stoupání na rovince zalehli, protože foukal dost silný západní protivítr. Mám radost, že z pozice ceněných youngtimerů se tyhle stroje vracejí k životu a k tomu čemu byly původně určeny a vyrobeny, tedy umožnit patnáctiletým užívat si svobody dopravit se kdy a kam chtějí.
Rozbalit vlákno
4
8. 8. 2023 10:12
Re: Buell
Tu první větu si čtu pořád dokola.

Možná je i dobře, že už raději nejezdíš autem.
Avatar - Roland Von Wagen
8. 8. 2023 10:17
Re: Buell
To budou spíš výjimky. Ten, kdo tyhle jawy ještě má, si je šetří jako youngtimery a mladí, pokud nejsou fakt nadšenci do dvoutaktní historie, jezdí spíš na elektronesmyslech s pidikolečky a bez sedátka.
Avatar - speedfred
8. 8. 2023 10:41
Re: Buell
Tak ja som za toto leto videl už toľko "pinckov" a podobných veteránov ako už dlho nie. Obačas to ludia aj prevetrajú.
8. 8. 2023 12:33
Re: Buell
Myslím si, že je to daný tím, že už o tyhle stroje není zájem ze strany sběratelů/překupníků/restaurátorů. Minulý rok někdy touhle dobou jsem prodal Jawu 19 a Jawu 23, které používal a "servisoval" můj drahý tatík. Jeho původního pařeza, kterého zakoupil od svého bratra (mého strýce) mu ukradli naši místní zločinci a našli jsme z něj jen kostru. To bylo někdy okolo roku 2000 a já jsem následně koupil dalšího za pět tisíc kaček včetně druhého motoru od jakéhosi veselezhuleného týpka z Tábora. Mustang (23) byl mého staršího bratra a tatík tak dlouho plakal, že pořád musí pařeza flikovat, až mu ho bratr dovezl s čerstvou technickou. Protože asi před dvěma roky přestal úplně jezdit (i autem), tak jsem loni v létě odpověděl na inzerát v Českokrumlovské hlásné troubě - co se děje na městském úřadě. Přijel kluk, kouknul na ně nechtěl startovat nic, naložil - dal mi co jsem chtěl (15 tisíc za oba) a odjel. V posledních měsících se nejen vyrojili tyhle veteráni na silnice, ale i na bazoši je jich fůra a vedle "mistrovsky zrestaurovaných" jsou i kusy, které nabízejí po pár tisícovkách a někdy i třeba tři kusy najednou :D